התלבטות מיזוג - לפני כניסה לדירת 5 חדרים

Heating, Ventilation & Air-Conditioning
שלח תגובה
Amit86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אנחנו לפני כניסה לדירת 5 חדרים בבנין מדורג, קומה ראשונה על עמודים (אם אני זוכר נכון בכיוון צפון מזרח)
גודל הדירה: 150 מ"ר
מתכנן מיזוג המליץ על:
  • 12300BTU בחדר הפונה לרחוב
  • 12300BTU בחדר שינה הורים שהוא יחסית גדול
  • 9600BTU בחדר ילדים קטן
  • 9600BTU בממ"ד
  • 36000BTU חלל יום (סלון+מטבח+פינת אוכל)
הוא לקח בחשבון את כיוון הדירה, גודל החלל וכו'

כל איש מיזוג שאני פונה אליו ממליץ מערכת אחרת וזה מאוד מקשה על ההחלטה.
אנחנו מעוניינים שיהיה מיזוג בכל חדר ומתלבטים בין מולטי\יחידות רגילות\מיני בחלל יום+מולטי לחדרים וכו'.
עשינו הכנה בכל חדר + הכנה למיני במקלחת עבור החלל יום של ניקוז+חשמל+גז

אני לא מחפש את הפתרון הזול ביותר, אני מחפש את הפתרון היעיל ביותר שיחסוך בחשמל לאורך זמן ויחזיק שנים קדימה.
אין לי שמץ של מושג גם כמה כל פתרון עולה, אני רק יודע שמולטי אינוורטר הוא הכי יקר מבין כולם.
מעבר לסיפור הזה, גם אין לי מושג כמה צריכה לעלות התקנה לכל מערכת המיזוג.. האם יש למישהו מושג ?
אחת הבעיות שיש לי עם מזגן בכל חדר היא שבעצם אנחנו מוותרים על המרפסת שירות, זה לא משאיר שום מקום לתלות כביסה כשיש כ"כ הרבה מדחסים שם.

מה אתם ממליצים לעשות?

תודה מראש,
עמית

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14350
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

יח' אינוורטר אחת משלבת 2/3/4 מזגנים (לחדרים) באותה "קופסא"+ מיני מרכזי רגיל לחלל הסלון/מטבח.
כלומר יהיו לך רק 2 "קופסאות" של מנועים/מדחסים במרפסת שירות.

hammergirl
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

אני אישית התלבטתי אותו דבר כמוך (גם 5 חדרים)

לבסוף הלכנו על הפתרון הבא:
מזגן מיני מרכזי (5 כ"ס) לכל החדרים חוץ מהממ"ד .

שים לב כי ההתקנה חשובה לא פחות והיו לי בעלי מקצוע שכבר עשו נזקים ולבסוף מצאתי את עצמי מתווכחת איתם
על "חוסר המקצועיות" שלהם

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #4 

Amit86 כתב:שלום לכולם,

אנחנו לפני כניסה לדירת 5 חדרים בבנין מדורג, קומה ראשונה על עמודים (אם אני זוכר נכון בכיוון צפון מזרח)
גודל הדירה: 150 מ"ר
מתכנן מיזוג המליץ על:
  • 12300BTU בחדר הפונה לרחוב
  • 12300BTU בחדר שינה הורים שהוא יחסית גדול
  • 9600BTU בחדר ילדים קטן
  • 9600BTU בממ"ד
  • 36000BTU חלל יום (סלון+מטבח+פינת אוכל)
הוא לקח בחשבון את כיוון הדירה, גודל החלל וכו'

כל איש מיזוג שאני פונה אליו ממליץ מערכת אחרת וזה מאוד מקשה על ההחלטה.
אנחנו מעוניינים שיהיה מיזוג בכל חדר ומתלבטים בין מולטי\יחידות רגילות\מיני בחלל יום+מולטי לחדרים וכו'.
עשינו הכנה בכל חדר + הכנה למיני במקלחת עבור החלל יום של ניקוז+חשמל+גז

אני לא מחפש את הפתרון הזול ביותר, אני מחפש את הפתרון היעיל ביותר שיחסוך בחשמל לאורך זמן ויחזיק שנים קדימה.
אין לי שמץ של מושג גם כמה כל פתרון עולה, אני רק יודע שמולטי אינוורטר הוא הכי יקר מבין כולם.
מעבר לסיפור הזה, גם אין לי מושג כמה צריכה לעלות התקנה לכל מערכת המיזוג.. האם יש למישהו מושג ?
אחת הבעיות שיש לי עם מזגן בכל חדר היא שבעצם אנחנו מוותרים על המרפסת שירות, זה לא משאיר שום מקום לתלות כביסה כשיש כ"כ הרבה מדחסים שם.

מה אתם ממליצים לעשות?

תודה מראש,
עמית
...
בשום פנים ואופן אל תשים מלא מדחסים בחלל צפוף כמו מרפסת שירות. אתה תפגע ביעילות של המזגנים. הם יזרקו אוויר חם אחד על השני ופשוט לא יעבדו כמו שצריך.
יש לך שתי ברירות - מזגן מיני מרכזי, ומזגן מולטי אינוורטר, כשמולטי אינוורטר עולה יותר ברכישה ובהתקנה, אבל בתפעול הוא יותר גמיש ויותר יעיל.

Amit86 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

תודה על התגובות.
האם מומלץ יחידה אחת לכל הבית? או ללכת באמת על 2 יחידות - אחת לחלל יום והשניה לחדרי שינה?

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #6 

אם אתה עושה מולטי אינוורטר אז אני לא רואה מדוע תצטרך שתי יחידות. ממילא כל חדר פועל בפני עצמו בלי קשר לחדרים האחרים.
אם אתה עושה מיני מרכזי אז יש היגיון באפשרות לא למזג את החלל המרכזי בלילה כשכולם ישנים.
אני הלכתי על פיתרון של מיני מרכזי לחלל המשותף, רק כי הוא גדול מאוד וכי הקבלן ממילא סיפק לי מיני מרכזי, ובחדרים בבית שמתי מולטי אינוורטר.

שלח תגובה

חזור אל “HVAC - בקרת אקלים ומיזוג”