טוב, אז כמה שאלות אחרי השימוש הראשון בגריל החדש...

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".

מנהל: מנהלי HT Home

שלח תגובה
rel1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 247
הצטרף: אוגוסט 2013
מיקום: תל אביב
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

טוב, אז כמה שאלות אחרי השימוש הראשון בגריל החדש...

לינק להודעה #1 

בשעה טובה ואחרי גיחה לחו"ל שגרמה לשימוש ראשון בגריל רק היום (BROIL KING SIGNET 320), יש לי כמה שאלות:
1. איך מנקים את החלקים השונים של הגריל? סה"כ הכנתי היום כמה חתיכות אנטריקוט לפורום מצומצם והגריל נראה כבר משומש טוב טוב... נקודתית שואל לגבי:
א. נקיון רשתות הברזל היצוק. כרגע רק עברתי עליהן עם מברשת עם סיבים קשים. לא רציתי לגרום לנזק עם חומרים כימיים כלשהם.
ב. מפזרי הלהבה. הם עשויים נירוסטה. עליהם אני מניח שאין בעיה לעבור עם ממיס שומנים.
ג. התיבה הגדולה מתחת למפזרי הלהבה שם נספג רוב השומן שטפטף. לא יודע עם אילו חומרים מותר לעבוד שם.
2. האם מפזרי הלהבה והמבערים עצמם (נירוסטה בדגם הזה) אמורים לשנות את הצבע הכסוף שלהם אחרי שעובדים ומגיעים לטמפרטורות גבוהות. האם גוון ברונזה הוא הצבע שהם אמורים לקבל? לא עברתי את ה-200 מעלות בהפעלה הזו לפי מד החום שעל הגריל. פשוט בשני המבערים בהם השתמשתי הצבע הפך לברונזה גם במפזרים וגם על המבערים ובמבער שלא היה היום בשימוש הצבע עדיין כסוף כפי שהיה.
3. לשימוש הבא, היכן מומלץ לשים חול/נייר אלומיניום כדי להקל על ניקוי השומנים? שמתי היום נייר אלומיניום על המגש הנשלף ואליו לא הגיעו הרבה שומנים (הרוב היה בתוך התיבה הגדולה ולא נזל אליו) וזה לא היה יותר מדי אפקטיבי ונדרש.
תודה רבה.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4697
הצטרף: ינואר 2005
מיקום: Privilege 15
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים

לינק להודעה #2 

את הרשתות אני מנקה בשיטה קצת אחרת, אבל ממליץ בחום
שהגריל רותח, אני עובר עם מברשת קשה ומים, כן מים. המים מתאדים תוך שניה. יוצא נקי.
חשוב לעשות שהגריל רותח, אחרת המים יגרמו לחלודה בהמשך.

את השאר, אני מנקה פעם בחצי שנה, אני אילתרתי קצת עם תבניות חד פעמיות בכדי לא להתעסק ברפש הזה כל פעם מחדש.

לשים נייר אלומיניום מראש רלוונטי רק אם תהיה בטוח שתנקה ותחליף אותו כל תקופה קצרה יחסית, אחרת הוא מתפורר ועושה יותר עבודה מאשר תועלת.

תתחדש
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

rel1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 247
הצטרף: אוגוסט 2013
מיקום: תל אביב
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

לינק להודעה #3 

תודה Chura. אשמח לקבל תשובות מחברים נוספים ובעיקר להבין האם שינוי הצבע של המבערים ומפזרי הלהבה זה משהו תקין.
תודה ושבוע טוב.

lightning
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 145
הצטרף: ספטמבר 2009
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

לינק להודעה #4 

שינוי הצבע תקין.
לגבי מגש השומנים - ממליץ לפזר חול, סופג יופי ובהחלט עדיף על נייר "כסף".
אני מנקה את הרשת ע"י זה שאני מניח נייר "כסף" על הרשת עם משהו עליו כדי שלא יזוז ומדליק
את המנגל על עוצמה גבוהה לכמה דקות. חשוב להיות ליד המנגל למקרה והשומן מתחיל לבעור ממש.
אחרי הכמה דקות האלה כל שאריות השומן התפחמו ופשוט מגרד עם מברשת פלדה את הרשת
עם שפכטת את משולשי הרדיאנטים.
במידת הצורך משתמש גם במסיר שומנים ומבחוץ עושה פיניש עם סריי נירוסטה סתם שיראה מבריק.

idonoach
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 999
הצטרף: יולי 2011
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

לינק להודעה #5 

rel1 כתב:תודה Chura. אשמח לקבל תשובות מחברים נוספים ובעיקר להבין האם שינוי הצבע של המבערים ומפזרי הלהבה זה משהו תקין.
תודה ושבוע טוב.
...
גריל מתלכלך.
אין טעם להבריק אותו כל פעם.

לפני כל שימוש אני עובר עם שמן ובצל וגם קצת מברשת.

למטה באמת כדאי לשים תבנית אלומיניום איפה שהמגש הנשלף
הצבע של כל חלקי הנירוסטה הכסופים אכן משתנה לברונזה
·

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”