גוריציאנה – מיובא ומפתיע

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755

שליחה

אחרי דיונים אינספור האם לתת צ'אנס לקפה המיובא מול המקומי, החלטתי להתנסות בעצמי ואלו הן רשמיי מהחודשיים האחרונים על קצה המזלג.

ההמלצה הראשונה שקיבלתי היתה על דנסי אמרלד. כל נסיונותיי להוציא ממנו שוט ראוי עלו בתוהו. משחקי טחינה, כמות, החלפת סלסילות, לא צלחו והתוצאה היתה בינונית לגמרי. התאריך היה סביר (במושגים של יבוא) משהו כמו 3-4 חודשים.

הניסיון השני היה עם יוליוס מיינל. היבואן ניסה להיות נחמד ולמרות שהזמנתי קילו אחד של הערביקה פרימיום (במחיר הזוי של 170 או 180 ש"ח) שלח לי על חשבונו קילו נוסף (תערובת טריאסטה הכוללת רובוסטה) – אין לי שום דרך להגדיר את הקפה הזה חוץ ממזעזע, דלוח ובלתי ראוי לשתיה.

התחלתי לחשוב שאני לא יודע לחלוט, אבל כיון שבכל זאת אני עם רוקט 58 ועם מטחנת צ'יאדו, ואני כבר כמה שנים טובות שותה קליה מקומית או עצמית ומוציא תוצאה מעולה, אז שלחתי סרטון חליטה ליבואן בו רואים איך הקפה מרצד, איך הזרימה מהירה, גווני הבלונד על ההתחלה, היעדר קרמה אבל הוא החליט משום מה שהציוד שלי בעייתי :lol:

(הצעתי לו להפגש אצלי או אצלו עם הפולים אבל אחרי מספר נסיונות התייאשתי ופשוט התפטרתי מהשאריות בתרומה לאחד מבתי הקפה שהוא מספק להם פולים...)

ואז נתתי הזדמנות נוספת לדנסי הפעם גולד (אורו) על פי המלצות שונות – לצערי הזליגה המהירה והמשקה הדליל חזרו על עצמם ולא הצלחתי להפיק שוט ראוי.

ההפתעה הגיעה דווקא מקפה גוריציאנה, בלאק סלקשן. אינני יודע מה התרכובת שלו, אבל הוא לא רק טעים. למרות שהוא מיובא מאיטליה והוא איננו בן עשרה ימים, הוא מתנהג כמו קפה טרי לכל דבר ועניין – טייגר סקין, קרמה, מרקם וטעם של מוצר משובח. ממליץ לנסות.

אני תמיד אשמח להמלצות נוספות אם יש לכם.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

איפה קנית?
זה הקפה הזה?
http://caffegoriziana.com/en/portfolio/triumviro/
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182

שליחה

@Mimi111 אני שותף לדעה לגבי יוליוס מיינל - שתיתי את הקפה הזה בחו"ל והיה מצויין, אבל בארץ לא הצלחתי לצאת ממנו עם משהו סביר. אבל - לגבי דנסי ואחרים - מצאתי שאם אני טוחן דק מאוד - הרבה הרבה יותר דק מאשר קפה של גלעד, ומכוון למנה של 12-13 גרם, אפשר להוציא מנות טעימות. (מטחנה פארוס קונית).

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551

שליחה

לדעתי הסן גוסטו שווה טעימה עגול ומהוקצע מאוד ואם תשאל את גיא גם יגיד לך מתי מגיע משלוח טרי.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976

שליחה

חייב לציין שקניתי פעם את הסופר קרמה של לוואצה, דיברתי עם היבואן והוא מכר לי קג מהמכולה האחרונה, אחד הטובים ששתיתי
מילה של אקסטרימיסט.

מורז
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118

שליחה

אחרי תקופה ארוכה של קפה מקומי
ואחרי השרשור בנושא
גם החלטתי לנסות את הקפה המיובא...אחרי נסיון מאכזב מאד בעבר של טזה דורו ו sant ostachio שהבאתי מטיול ברומא

קנית דנסי גולד ממש לא מזמן ...
אין ספק שהקפה עצמו ביחס לקלייה טעם וחומר גלם גבוהים הרבה יותר
אבל עדיין הגוף והקרמיות נעלמה קליל
מה שגורם לקפוצינו מצויין אבל אספרסו בינוני....הטעם מצויין לטעמי הגוף ירוד מאד

אבל אני ממשיך לנסות:D

**חשבתי לעצמי גם איך יכול להית שאי אפשר להשיג קפה אטלקי איכותי וטרי בימנו שהכל זמין במשלוחים ואינטרנט????

יש משהו שאני לא יודע?

Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אתה צודק וזו בדיוק הנקודה שהפתיעה אותי. אי אפשר להתייחס לטעם של אספסרסו ולהתעלם מהגוף שלו. כל הרציונאל של אספרסו הוא מיצוי השמנים שבקפה ובכל הקפה המיובא ששתיתי (למעט כאמור הגוריציאנה) קיבלתי מיצוי של מים.

לכן אני גם לא מסוגל להבין את סוגיית תאריך התפוגה של שנתיים. הרי אם הסיבה היא לשמור עלינו ממזון מקולקל גם אחרי 3 שנים אין בעיה. ואם זה קשור להתיישנות של הקפה כבר אחרי חודשיים שלושה הוא מת.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217

שליחה

@Mimi111
·
זה פשוט מאוד.
רוב הלקוחות לפולי קפה בעולם שותים קפה עם חלב.

קפוצ'ינו או מוקה עם חלב ממקינטה יכולים לצאת מצויין גם עם קפה שנקלה חצי שנה לפני, לכן אין שום בעיה לצרוך את הקפה הזה לכל שותי הקפה עם חלב על סוגיו השונים.
האספרסו יהיה סביר אבל לא אידיאלי.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626

שליחה

במחיר של 140 ש״ח לקילו לפני משלוח ולפני סיכון שאולי זה כן ואולי זה לא אני נשאר עם קליה מקומית.
הקפה שלי הוא dada אורגני, תמיד בן שבוע עד שבועיים. היתי בכיף ממשיך לקנות מגלעד הבעיה שאצלו עם המשוח יקר יותר משמעותית וכן קשה לי מאד לתזמן עם דואר ישראל. בנוסף משום מה הקפה של גלעד מתיישן לי מאד מהר אל מול ה dada האורגני שמחזיק יפה כל החודש.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253

שליחה

מה עם diemme? היו נסיונות להשוואה?

ym
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146

שליחה

לדעתי, חוסר שביעות הרצון נובע מתופעת under extracted espresso
יתכן בהחלט שקפה טרי גמיש יותר לקבלת מיצוי אופטימלי.

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”