ההמלצה הראשונה שקיבלתי היתה על דנסי אמרלד. כל נסיונותיי להוציא ממנו שוט ראוי עלו בתוהו. משחקי טחינה, כמות, החלפת סלסילות, לא צלחו והתוצאה היתה בינונית לגמרי. התאריך היה סביר (במושגים של יבוא) משהו כמו 3-4 חודשים.
הניסיון השני היה עם יוליוס מיינל. היבואן ניסה להיות נחמד ולמרות שהזמנתי קילו אחד של הערביקה פרימיום (במחיר הזוי של 170 או 180 ש"ח) שלח לי על חשבונו קילו נוסף (תערובת טריאסטה הכוללת רובוסטה) – אין לי שום דרך להגדיר את הקפה הזה חוץ ממזעזע, דלוח ובלתי ראוי לשתיה.
התחלתי לחשוב שאני לא יודע לחלוט, אבל כיון שבכל זאת אני עם רוקט 58 ועם מטחנת צ'יאדו, ואני כבר כמה שנים טובות שותה קליה מקומית או עצמית ומוציא תוצאה מעולה, אז שלחתי סרטון חליטה ליבואן בו רואים איך הקפה מרצד, איך הזרימה מהירה, גווני הבלונד על ההתחלה, היעדר קרמה אבל הוא החליט משום מה שהציוד שלי בעייתי
(הצעתי לו להפגש אצלי או אצלו עם הפולים אבל אחרי מספר נסיונות התייאשתי ופשוט התפטרתי מהשאריות בתרומה לאחד מבתי הקפה שהוא מספק להם פולים...)
ואז נתתי הזדמנות נוספת לדנסי הפעם גולד (אורו) על פי המלצות שונות – לצערי הזליגה המהירה והמשקה הדליל חזרו על עצמם ולא הצלחתי להפיק שוט ראוי.
ההפתעה הגיעה דווקא מקפה גוריציאנה, בלאק סלקשן. אינני יודע מה התרכובת שלו, אבל הוא לא רק טעים. למרות שהוא מיובא מאיטליה והוא איננו בן עשרה ימים, הוא מתנהג כמו קפה טרי לכל דבר ועניין – טייגר סקין, קרמה, מרקם וטעם של מוצר משובח. ממליץ לנסות.
אני תמיד אשמח להמלצות נוספות אם יש לכם.