התחדשתי בגריל גז של שאולי (ויש לי שאלה)!

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
שלח תגובה
Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

לאחר קריאה מרובה בפורום הזה, והתייעצות עם מספר חברים, רכשתי מנגל של שאולי (3 מבערים עם מכסה גבוהה).

התלבטתי המון בינו ובין השדר הקטן, ולמרות שהשדר כנראה חזק יותר (עם מבער אחד יותר), בחרתי לבסוף בשאולי בגלל המכסה הגבוהה והקומה השניה (היה חשוב לי לנסות עישון במנגל).

ועכשיו השאלה - במעמד הרכישה המוכר בחנות הדגיש שלמנגל כזה מומלץ וסת לחץ של יותר מ30 בר (מה שמקובל ונפוץ), אזור ה40 או 45 בר היית ההמלצה, או וסת 30 אבל של 3 או 4 קגמ לשעה ולא 1.5 (או משהו כזה.. יש סיכוי שהמונחים לא מדויקים).

ואכן, המנגל עובד היטב עם הוסת שיש לי (הכי פשוט, 30 בר על 1.5), אבל כן מרגיש חלש מעט. ביקרתי אצל שאולי פעם נוספת וההמלצה היית לעבור לבלון 11 קילו שאליו ניתן להשיג וסת של 45. הבעיה היא שאין לי תקציב כרגע לבלון גדול יותר, ואני גם לא מת על הרעיון של בלון כל כך גדול בבית..

האם יש וסת כזה לבלון רגיל? האם ההמלצה בכלל הגיונית או שהציפיות שלי מהמנגל מוגזמות? אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה!

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

אחרי התייעצות נוספת עם החנות אני עדיין עובד עצות :roll:

אני לא הולך לשים בלון 12 קילו במרפסת, ולא נראה שיש וסת שיתאים לבלון שלי ויתן 45 בר כמו שהם ממליצים (וכשהתייעצתי עם גורמים מקצועיים הם די הרימו גבה על העניין וטענו שזה יגמור לי בלון 5 קילו במהירות גבוהה מאוד).

למישהו יש עצה בנושא?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #3 

מה הבעיה מבחינתך עם הגודל של הבלון?

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

itamars2 כתב:מה הבעיה מבחינתך עם הגודל של הבלון?
...
זה לא בטיחותי, וגם לא חוקי להבנתי. בכל מקרה זה לא ה על הפרק, בלון 5 זה הבלון הכי גדול שאני יכול להכניס, ולא צריכה להיות סיבה שזה לא יספיק.

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #5 

אין שום סיבה שלא לחבר וסט 45 מיליבר לבלון 5 קילו (עברתי עם בלון 48 קילו בלחץ של בר וחצי כלומר 1500 מיליבר וזה עבר מעולה) אבל תקח בחשבון שזה צורך יותר גז

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

yakovst3 כתב:אין שום סיבה שלא לחבר וסט 45 מיליבר לבלון 5 קילו (עברתי עם בלון 48 קילו בלחץ של בר וחצי כלומר 1500 מיליבר וזה עבר מעולה) אבל תקח בחשבון שזה צורך יותר גז
...
תודה רבה!

·תוכל לכוון אותי לוסת מתאים, או לאיפה מוצאים אחד?

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #7 

@Tankpopper
·הלחצים שאתה עובד איתם הם הרבה פחות מהלחצים שאני עובד איתם ככה שמידע בקשר לאיזה וסת לא אדע לתת
אבל עד כמה שאני מכיר בארץ לבלונים של ה5 קילו יש ראש שמתאים לו רק וסת ספציפי מאד אז תחפש באיביי או משהו

TheTiger
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

@Tankpopper

שוקל לקנות גריל גז של שאולי. מה המלצתך? למה בחרת שאולי ולא ויקטור או פירמה כגון נפוליאון. אשמח לקבל ביקורת אמיתית לפני קניה .
תודה
אמיר

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9011
נתן תודות: 1569 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #9 

לי יש שאולי 6 מבערים גם עם 5 קילו ווסת 30.
הוספתי לו אבני בזלת לשמירה על החום. אומנם לוקח לו קצת יותר זמן להניע אבל ברגע שהגיע לטמפרטורה המנגל אליפות עולם.
אני תמיד עובד איתו במינימום להבה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

rel1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #10 

אותה דילמה כמו של TheTiger גם אצלי ואולי אפילו יותר ממוקדת - נפוליאון 410/גרנדהול T2/וובר Q3200 או אולי שאולי או ש.ד.ר. ממש מבולבל כבר.

Tankpopper פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@TheTiger @rel1

סליחה שלקח לי הרבה זמן לענות.

אמלק: אין מקום להשוואה.. הגרילים של שאולי \ שדר \ ויקטור עדיפים בכל פרמטר אפשרי על המותגים המיובאים, בכל טווח מחיר אפשרי (כן כן, גם מפלצות של 10K ומעלה עושים עבודה פחות טובה לדעתי).

לפני קניית המנגל עשיתי המון מחקר. המון..

מהר מאוד הבנתי שיש שני סוגים של מנגלים בשוק. שלל המותגים המוכרים, והמנגלים הישראלים של שאולי, שדר וויקטור. כמו כן, הבנתי שאין מקום להשוואה בנוגע לאיכות. המנגלים הישראלים עדיפים משמעותית בכל פרמטר אפשרי, גם אל מול מנגלים שעולים פי שלוש ופי ארבע מהם (ועדיין לא נותנים את מה שהישראלים נותנים). בשלב זה, אחרי כל המחקר שעשיתי (וזו דעתי בלבד), נראה לי הזוי לקנות מנגל שהוא לא מהיצרנים הישראלים, הם עד כדי כך יותר טובים, ומתומחרים הרבה יותר טוב.

בנוגע לגריל של שאולי.. ההתלבטות העיקרית שלי היית בין שדר לשאולי. מצד אחד, לשדר היה מבער אחד יותר על שטח צלייה דומה, מצד שני לשאולי היה מכסה גבוהה שהיה חשוב לי (ובשדר גרר תוספת תשלום שהרגישה מוגזמת). בנוגע לאיכות הבניה, השדר הרגיש קצת יותר טוב, אבל לא בצורה משמעותית. לבסוף, המכסה הגבוהה והגישה הטובה והשירותית של הבחור בשאולי ניצחה ולקחתי את הגריל 3 להבות שלהם.

בהתחלה, כמו אחרי כל רכישה שאני עושה, היו לי קצת נקיפות מצפון ואפילו חרטה מסוימת שלא לקחתי את השדר, אבל מהר מאוד הבנתי שהשאולי עושה עבודה נפלאה ואפילו הבחירה במכסה הגבוהה הוכיחה את עצמה (אפשר גם לעשן דברים). חשוב לי לציין, לא בחנתי מנגלים של ויקטור בגלל תגובות שקראתי פה ושם, אבל רק היום הייתי בבית עסק של חבר שהתחיל לבנות מטבחי חוץ והיה אצלו גריל חדש של ויקטור.. אני חייב לומר שהתרשמתי מאוד מאוד מאיכות הבניה, לא פחות משדר ושאולי, ואולי אפילו יותר.

מקווה שהתשובה המפורטת שלי עזרה לכם לקבל החלטה.

embedded
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2030
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #12 

אפשר לקבל לינקים לדגמים של ויקטור שדר ושאולי?

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”