תקלה במקרן OPTOMA H27 התותח צבע הירוק נעלם.

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחרונה הכרטיס מסך שלי לא מצליח לזהות את המקרן מחובר לחיבור VGA בעת ניסיון הפעלת "ריבוי מצגים". וכשרק המקרן מחובר לVGA במחשב והמסך הLCD מנותק אז אני כן מצליח להגיע לשידור תצוגה במקרן. אבל התמונה בעלת גוון אדום.

כשאני מחבר ממיר של HOT בחיבור SCART ליציאת הCOMPONENT למקרן (בעזרת מתאם כמובן) התמונה גם בעלת גוון אדום חזק מאוד.

בעבר לא הייתה לי שום בעיה כזאת בשני סוגי החיבורים האלה, ועכשיו רק כשאני מחבר למקרן חיבור קומפוזיט (RCA) פשוט מהממיר של HOT למקרן רק אז רואים תקין.

תופעה מעניינת - כשהתמונה בעלת גוון אדום בחיבור הCOMPONENT או חיבור VGA, אני מגיע לתפריט במקרן שבו אני יכול לשלוט על הצבעים "כחול" "ירוק" ו"אדום".
כשאני מחליש או מגביר את השפעת הצבע הכחול והצבע האדום אני רואה שיש שינוי בגוון הצבעים של המסך,
כאשר אני מחליש או מגביר את השפעת הצבע הירוק - אין שום שינוי בגוון של התמונה.
אובייקטים שאמורים להיות בצבע ירוק מופיעים בצבע כהה מאוד.

בתפריט של המקרן יש חצים בצבע ירוק ואת הירוק הזה רואים מצוין בניגוד לתמונות בשידור VGA או קומפוננט.

כשאני מחבר את המסך LCD לחיבור VGA של המחשב רואים מצוין בלי שום בעיה שחסר צבע ירוק או שהתמונה בעלת גוון אדום.
אני מבין שמדובר בבעיה במקרן עצמו. ניסיתי לאפס אותו וגם להוציא מהחשמל ולחבר חזרה לאחר כמה רגעים וזה לא פתר את הבעיה.

מה דעתכם קרה למקרן שלי???
ועד כמה האחריות תוכל לעזור כאן?
המקרן הוא בן שנה ומשהו... וצפיתי בו פחות מ200 שעות

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943
נתן תודות: 0

שליחה #2 

זה לא קשור לצבע הירוק במקרן ולא תקלה בנורת המקרן
מדובר על בעיה בחיבור הVGA שלך במקרן - החיווט שמגיע לחיבסור הVGA בתוך המקרן כנראה פגום (התנתק או משהו כזה
הרי בVGA יש לך הפרדה בין אדום כחול וירוק.....
איך אני יודע?
1 ) rca מעביר תמונה תקינה
2) כשאתה מחבר VGA KNERI אז עדיין רואים את תפריט המקרן בירוק תקין (נורה תקינה + צבעי המקרן תקינים
3) כשאתה מחבר את מקור הוידאו לLCD בVGA אז רואים תקין - משמע חיבור הVGA של המחשה והכבל העש שלך תקינים

בדוק את כניסת הVGA במקרן ותראה שבאמת שם הבעיה.

מאירקה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

כנראה הבעיה אכן בחיבורים.

שליחה #3 

גם לי היתה תופעה דומה, אלא שזה קרה בחיבורי כבל ה HDMI. התברר שהכבל ניזוק וכשהדבר תוקן , הבעיה חלפה.
:mrgreen:

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

כבר בדקתי את החיבור הכבל VGA מחובר ממש חזק למקרן פירקתי והרכבתי אותו שוב הוא מחובר ממש טוב שיחקתי עם החיבורים גם במחשב וגם במקרן בזמן שהייתה תצוגה וזה לא תיקן את גוון הצבע האדום במקרן. אני עדיין חושב שמדובר בבעיה כלשהי במקרן.. אני אנסה לחבר אותו בחיבור קומפוננט למחשב גם כדי לוודא שאין לי בעיה כלשהי בחיבור הSCART-COMPONENT.

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: כנראה הבעיה אכן בחיבורים.

שליחה #5 

מאירקה כתב:גם לי היתה תופעה דומה, אלא שזה קרה בחיבורי כבל ה HDMI. התברר שהכבל ניזוק וכשהדבר תוקן , הבעיה חלפה.
...
תודה אחי, אני אנסה היום גם עם כבל VGA אחר !

עריכה : הבעיה נפתרה.

חיברתי כבל VGA אחר למקרן ורואים תקין.
חיברתי חיבור קומפוננט אחר למקרן ורואים תקין.

אין בעיה במקרן, יש בעיה בכבלים המזורגגים!

שאלה: כניסת הVGA שבמקרן שלי היא מסוג נקבה. עליה מחובר מתאם קטן שמשנה את הנקבה לזכר ואז אליו מתחבר כבל VGA באורך 15 מטר.
יכול להיות שהבעיה היא במתאם ולא בכבל?
לא יכלתי לבדוק עם כבל אחר ועם אותו מתאם כיוון שאין לי כבל שבקצה השני שלו יש חיבור נקבה. אלא כבל VGA סטנדרטי שזה בשני הקצוות זכר.

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943
נתן תודות: 0

Re: כנראה הבעיה אכן בחיבורים.

שליחה #6 

TZAHI10 כתב:
מאירקה כתב:גם לי היתה תופעה דומה, אלא שזה קרה בחיבורי כבל ה HDMI. התברר שהכבל ניזוק וכשהדבר תוקן , הבעיה חלפה.
...
תודה אחי, אני אנסה היום גם עם כבל VGA אחר !

עריכה : הבעיה נפתרה.

חיברתי כבל VGA אחר למקרן ורואים תקין.
חיברתי חיבור קומפוננט אחר למקרן ורואים תקין.

אין בעיה במקרן, יש בעיה בכבלים המזורגגים!

שאלה: כניסת הVGA שבמקרן שלי היא מסוג נקבה. עליה מחובר מתאם קטן שמשנה את הנקבה לזכר ואז אליו מתחבר כבל VGA באורך 15 מטר.
יכול להיות שהבעיה היא במתאם ולא בכבל?
לא יכלתי לבדוק עם כבל אחר ועם אותו מתאם כיוון שאין לי כבל שבקצה השני שלו יש חיבור נקבה. אלא כבל VGA סטנדרטי שזה בשני הקצוות זכר.
...
אם חיברת כבר את הכבל שהיה לך לפניכן למסך LCD והוא הראה תמונה תקינה אז יכול להיות שהמתאם לא תקין - אבל קשה לי להאמין כי המתאם הוא בסה"כ פינים שיוצאים לשני הכיוונים וזהו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

לי זה דווקא נשמע כמו חיבור RGB לקומפוננט או ההיפך.
המתאמים הללו לא תמיד מחווטים זהה שכן, העברת קומפוננט בתוך מחבר VGA הוא לא משהו סטנדרטי...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

TZAHI10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לא מרטין מדובר במתאם קטן רק של פינים שהוא הופך VGA זכר לנקבה ובדקתי גם אותו ואיתו אין בעיה יש בעיה בכבל VGA ה15 מטר.
אז זהו אני אחליף וזה כניראה יסתדר, תודה רבה לכל העוזרים והמגיבים ! :)

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”