NAS חדש במקום אחד שהתקלקל

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
esharon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 278
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

סליחה מראש על החפירה :)
עד עכשיו היה לי NAS של synology (דגם +ds1010) ששירת אותי כמעט 7 שנים והייתי מאוד מרוצה ממנו.
מאוד אהבתי את המערכת הפעלה שלהם, הממשק וקלות העבודה.
ראיתי ש synology הוציאו דגמים חדשים ממש ל אחרונה +ds1517 ו +ds1817 לפי המפרט שלהם הם כמעט זהים למודלים שהם מחליפים ונשארו עם אותו מעבד אינטל אטום שיצא אי שם בשנת 2013 אם אני לא טועה,ככה שנראה לי לא חכם לקנות מכשיר עם חומרה בת 4 שנים במיוחד שאני לא מתכוון לקנות NAS חדש כל שנה וגם לא כל שנתיים....
ראיתי שלחברת QNAP יש דגמים עם מפרטים שנראים טובים בהרבה, הבעיה שלי עם QNAP שלפי דעתי מערכת ההפעלה שלהם פחות טובה ונוחה מזו של synology למרות שקראתי שהם משתפרים כל הזמן והפערים הצטמצו מבעבר.
השאלה היא אם ללכת על NAS של synology בעל חומרה חלשה יחסית אבל עם תוכנה טובה או ללכת על QNAP עם חומרה חזקה שיכולה לתת מענה גם לקידוד וידאו בזמן אמת ו 4k אבל עם תוכנה טובה פחות (לפי דעתי לפחות)
ההגיון שלי אומר ללכת על QNAP חדש בעל חומרה חזקה יותר אבל אשמח לשמוע דעות שלכם והמלצה על דגמים ( מודלים של 6-8 מפרצים)

esharon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

אני רוצה לקבל החלטה בימים הקרובים ולהזמין כרגע מתלבט בין:
+Synology DiskStation DS1817

לבין
QNAP TVS-873

אשמח לדעות או המלצות על אחד הדגמים או דגמים אחרים מומלצים שכדאי לשקול

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #3 

לא יודע לגבי הבחירה בין ה-Synology ל-QNAP (יש לי QNAP), אבל, אני מעריך שהיה לך לא מעט חומר על המכשיר שהתקלקל. יכול להיות שהשיקול בעד Synology הוא שאם תעביר את הדיסקים מהמכשיר הישן לחדש תוכל לקרוא את התוכן בלי פרמוט.

esharon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

UriM כתב:לא יודע לגבי הבחירה בין ה-Synology ל-QNAP (יש לי QNAP), אבל, אני מעריך שהיה לך לא מעט חומר על המכשיר שהתקלקל. יכול להיות שהשיקול בעד Synology הוא שאם תעביר את הדיסקים מהמכשיר הישן לחדש תוכל לקרוא את התוכן בלי פרמוט.
...
יש לי דרך לחלץ את החומר מהמכשיר הישן, נכון שאם אבחר ב Synology זה יכול להיות יותר קל מבחינת הגדרות ראשוניות...

עדיין אשמח לדעות על איזה דגם כדאי ללכת

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #5 

היו לי כמה מכשירים של Synology החל מה-DS409 ועד לאחרונה עם ה-DS415+.

ההבדלים על הנייר כאילו לא משמעותיים אבל מבחינת ביצועים וגם יכולות של מערכת ההפעלה אין בכלל מה להשוות. הDS415+ הוא טיל בליסטי ועם חיבור bonded כפול אני מריץ כמה סטרימים של 4K בנוסף לגיבוי חי לענן, גיבויים מקומיים, שימוש בו כמאגר לשתי מצלמות אבטחה וסינכרון של קבצים לאמאזון דרייב ולדרופבוקס.

שום דבר לא מפספס והכל רץ במקביל. תענוג אמיתי.

simplify
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

QNAP חד משמעית
לא תתאכזב
האתר שלי: www.Simplify.co.il

Drazick
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #7 

לבית אני הייתי מסתכל על המוצרים של AsusTor (מבית Asus).

ביחס תמורה למחיר וידידותיות למשתמש אני חושב שהם מנצחים את מה שהזכרת בקלות.
לא לדבר שהתמיכה שלהם במולטימדיה (מעשית סטרימר רציני) היא הטובה מכולם.

תעיף מבט...

esharon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אני מעדיף ללכת או על Synology או על QNAP אם Synology היו מוצאים דגם נורמלי לא הייתה לי בכלל שאלה.
המערכת הפעלה שלהם לפי דעתי היא מנצחת וגם הגמישות שיש עם שילוב דיסקים בנפחים שונים (מע׳ קבצים SHR).
מה שמפריע לי שהוציאו דגם חדש עם אותו מעבד שיש ב nas של עפר שיצא בשנת 2014 (והמעבד עצמו מ 2013 ולפי מה שקראתי בחלק מהדגמים היו בעיות ביצור שלו ולכן הוציאו גרסה מתוקנת השנה)
השאלה אם ללכת בכל זאת על synology, להנות מהתוכנה ולקחת בחשבון שאם אני מתכנן להשאר עם ה nas הזה 3-5 שנים אני אהיה עם חומרה ממש ישנה לקראת הסוף.

מה דעתכם על ה QNAP שייצנתי? דגם TVS-873 הוא מגיע עם מעבד של AMD...
יש ל QNAP פתרון דומה לשילוב דיסקים בנפחים שונים כמו ה SHR?

Drazick
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #9 

אני שואל שוב, מאיפה מגיעה ההעדפה הזו?
למה אתה חושב שיש סיבה להעדיף אחד מהם על AsusTor לצורך העניין?

זו תהיה בחירה שלך, אבל בסופו של יום NAS זה מחשב ו- OS שמתאימה למשימה.
לשימוש ביתי נראה שה- OS של AsusTor אפילו עדיפה על השאר ומבחינת חומרה, לפחות אינטל, הם נותנים תמורה טובה יותר.

לא הייתי פוסל על הסף מבלי להביט לפחות במפרטים וסקירות.
לרוב יש אהדה גבוהה ל- OS שלהם.

esharon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ההעדפה מגיעה מכך ש QNAP ו Synology ותיקות יותר בתחום (לא אומר שטובות יותר או פחות מהמתחרים) ומכך שגם ככה אני לא יודע במי לבחור אז להכניס עכשיו עוד שחקן בכלל ישגע אותי :D

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #11 

עבדתי בעבר עם מוצרים של 2 החברות, ושניהן היו טובות. קשה לי להאמין שבחירה באחת על פני השניה תהיה בחירה רעה, לשניהן יש מוצרים מוצלחים ולא נראה לי שתתאכזב ממש מאף אחד מהן. אחרי שאמרתי את זה, אני סומך על עופר ואם הוא אומר שהוא היה מרוצה מהמוצר שלו, הייתי לוקח את ההמלצה הזו בשיקול שלי ונוטה לכיוון ה Synology.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

שני הסנט שלי - לפני כמעט שנתיים גם אני עמדתי בפני ההתלבטות שלי כאשר סינולוגי ו-QNAP עמדו על המאזניים. בסופו של דבר בחרתי ב-QNAP בגלל סט של חוות דעת שקראתי בחו"ל על יציבות המוצר והתמיכה השוטפת. לאחר שימוש שוטף של שנה וחצי במוצר של QNAP יש לי רק מילים טובות להגיד - מוצר יציב כמו בטון עם עדכונים שוטפים וביצועים טובים. אני מאוד מרוצה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

simplify כתב:QNAP חד משמעית
לא תתאכזב
...
·לא הבנתי את המשפט הזה. למה? יש הרבה ספקים והם מוצלחים. מה הופך את QNAP להמלצה חד משמעית כל כך? מה יש בו שאין לאחרים?

simplify
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

יציב, ממשק נוח, תגובות מעולות מלקוחות שלי, מערכת גיבויים ידידותית לתפעול ברוב הדגמים.
ממליץ עליהם יש אחלה מוצרים ל QNAP
האתר שלי: www.Simplify.co.il

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

simplify כתב:יציב, ממשק נוח, תגובות מעולות מלקוחות שלי, מערכת גיבויים ידידותיים לתפעול ברוב הדגמים.
ממליץ עליהם יש אחלה מוצרים ל QNAP
...
·זה משהו אחר. זה ש-QNAP מוצר מעולה, אין ויכוח. אבל זה לא מה שכתבת, אתה כתבת "חד משמעית"

מנסיוני אני יכול להגיד את אותו הדבר גם על Synology - המערכת ידידותית, סופר אמינה, תמיכה טכנית מעולה, יעיל, גיבוים מעולים, מערכת סינרכון מעולה ומערכת בקרת מצלמות מצויינת.

האמת ששתי החברות האלה מזכירות לי את LG וסמסונג. הן כל כך עסוקות בלהתחרות זו בזו שהלקוחות מקבלים כל הזמן פיצ'רים חדשים וזה באמת מקדם דרמטית את התחום.

לדעתי אין שום בעיה לבחור אחד משתי החברות האלה, שתיהן יוצאות מהכלל.

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #16 

לגבי ASUSTOR
יש לי את AS6104T, מכשיר מעולה. אני מאוד ממליץ.
נושא ההפעלה הוא לדעתי שולי מאחר וכולם מאוד ידידותיים ושלושת החברות מוציאות מוצרים עם ממשקים נוחים.
בכל מקרה ה - ASUSTOR הוא מאוד נוח לשימוש, הגדרות הפעלה וכו.

talgov
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #17 

בדקתי לגבי הASUSTOR, ובאמת נראה מרשים. כמעט שבאתי לרכוש AS6104T או AS6201T, ובדקה התשעים גיליתי שיוצא דגם חדש עוד כמה שבועות AS6304T/AS6406T, מבוסס מעבד חזק יותר (APOLLO LAKE של אינטל).

לSYNOLOGY אין עדיין NAS שמבוסס על המעבד החדש. ועוד משהו בעייתי בDS916+ ספציפית של SYNOLOGY שבדקתי, יש כל מני טענות לגבי רעש שהוא עושה, וראיתי כמה סרטונים ביוטיוב מה לעשות להפחית את הרעש.
ל QNAP ישNAS מבוסס המעבד החדש, אבל לא ראיתי ציון מפורש שהוא תומך בH.265 4K שבשבילי זה חובה (הם מציינים בפירוש H.264). וחוץ מזה לNAS של QNAP יש יציאת HDMI 1.4 ואילו לASUSTOR יש HDMI 2.0 (שצריך ל4K).

אם עדיין לא קנית, אני ממליץ לבדוק על האופציה הזאת.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”