שאלה תאורטית על שמיעת מוזיקה בסראונד.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ran30 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 468
הצטרף: פברואר 2005
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

טוב הרי השאלה:
אם אני אקח קטע מוזיקלי מסויים שהוקלט במונו, לא יהיה ניתן לקבל בו תחושה של מרחב. כל הכלים ישמעו כאילו הם נמצאים במרכז.
להבדיל מקטע שהוקלט בסטריאו. שבו ניתן לחוש במיקומם היחסי של הכלים השונים.

כשמאזינים למוזיקה בסראונד, על פי אלגוריתם כלשהוא, המעבד בעצם מנסה לייצר אינפורמציה שלא קיימת בהקלטה. ההקלטה הרי היא בסטריאו, לא בקווטרו.

האם לקיחת קטע שהוקלט בסטריאו והשמעתו בסראונד לא ישמע כמו לקיחת קטע מונו, והשמעה שלו בשני רמקולים.

האם התוצאות שנותנים רסיברים של סראונד, הם תוצאות טובות ?

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
הצטרף: אפריל 2005
מיקום: ת"א
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

תלוי ברסיברים ובמוסיקה. עד כמה שאני זוכר, "פיצול" של stereo ליותר ערוצים בסופו של דבר מבוסס על תהליך יצירת הפרשי מופע כפונקציה של תדירות,ושליחת "טווח המופעים" מסוים לרמקולים שונים. לכן ככול שטווח התדירויות במקור רחב יותר , תחושת המרחב תהיה טובה יותר. אני מניח שבשיטות המודרניות (NEO6, Prologic II) האלגוריתם מורכב יותר. התוצאה הסופית תלויה באיכות עיבוד האות במעבד של רסיבר. ואם כבר – דבר דומה אפשר לעשות עם mono , וזה קיים למשל ברסיברים AX3 ו-AX5 של PIONEER – אם כי התוצאה פחות טובה מעיבוד האות stereo.

bigy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
הצטרף: יולי 2005
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

התחושת סראונד שהרסיבר שלך יוצר ממוזיקה נעשה ע"י דיליי בין הרמקולים הקדמיים לאחוריים, וקצת משחק עם ווליומים וכו'. סראונד בדי וי די אודיו נעשה באולפן, ככה שזה כן נשמע טוב .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”