התלבטות בין מזגן עילי למיני מרכזי למיזוג חללים ציבוריים

Heating, Ventilation & Air-Conditioning
שלח תגובה
asafbh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
אני מתלבט בין 2 חלופות למיזוג חלל ציבורי בבית המכיל מסדרון,סלון,פינת אוכל ומטבח.סה"כ 70 מ"ר.
ההתלבטות היא אם לבצע מזגן עילי (1 או 2) או מזגן מיני מרכזי אחד.
לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות-אני יציין את מה אני יודע בעניין ובכל זאת אודה לכם באם ישנם דברים שלא ציינתי ואת דעתכם בנושא.
למיטב ידיעתי אני צריך מזגן באזור ה- 45,000 BTU.

התקנת מזגן מיני מרכזי:
החלופה להתקנת מזגן מיני מרכזי היא לפי דעתי חלופה בעיקר אסתטית ונותנת פיזור אויר אולי יותר יעיל בגלל הצנרת שמוליכה אותו.
אך שיקול בהתקנת מזגן כזה מצריכה אותי בהנמכת תקרה מקצה המסדרון וחלק מכניסת הבית והמטבח מה שמצריך תוספת עלויות להנמכת תקרה וגם מנמיך את תקרת הבית שזה פחות יפה.
אני גם לא יודע אם יעיל להעביר צנרת מיזוג באורכים של כ- 7 מטר מהמסדרון.
בחרתי במיקום מנוע המזגן בקצה המסדרון כדי שמטרד הרעש יהיה פחות מורגש וגם ההנמכה באזור זה תהיה יותר גבוה כי שם יושב המנוע (40 ס"מ הנמכה).
אם אני יעביר את מנוע המזגן לכניסה לבית אז ההנמכה שם תהיה יותר מורגשת ופחות יפה לפי דעתי.
מזגן כזה למיטב ידיעתי עולה כ- 12,000 ש"ח+ תוספת להנמכת תקרה +עלות התקנת המזגן מה שמביא לעלות יחסית גבוהה.
כפי שאני יודע מזגן מיני מרכזי טוב בעיקר לפיצול עבור חדרים ואם יש חלל אחד גדול זה הביא אותי למחשבה וחלופה אחרת להתקין מזגן עילי ולחסוך את כל התכנון של ההנמכת תקרה והעלויות הגבוהות.

התקנת מזגן עילי
אופציה זו עלתה גם כדי לא להפסיד מגובה התקרה וגם כדי לא להתחיל לתכנן את ההנמכת תקרה והעלויות הכרוכות בה.
מזגן עילי אחד יכול להיות שלא יספיק?(מבחינת ההספק הבנתי שמזגן עילי יכול להגיע לכ-32,000 BTU) ולכן אפשר גם 2 עילים במיקומים שונים.
גם האסתטיקה של מזגן עילי אולי לא מאוד יפה אבל אולי זה משתלם?

אני מתלבט בין שני החלופות ולא יודע מה לתכנן...צרפתי תכנית שהקפתי בה בצבע ירוק את החלל המרכזי ומיקום מוצע למיני מרכזי.
אודה לעזרתכם בעניין ובידע המקצועי למי שמבין בתחום
תודה מראש

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #2 

נקודה למחשבה - יש יחידות נסתרות (כמו במיני מרכזי) שהן אנכיות. כלומר שאתה יכול להעמיד אותן מאחורי קיר גבס וככה לא להפסיד גובה תקרה בשום מקום. כמו בכל מזגן מפוצל, תצטרך צנרת ליחידה חיצונית.
אני מכיר יחידות כאלה של מיצובישי. יכול להיות שיש גם לחברות אחרות

asafbh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה. הבעיה היא שיחידות הנסתרות מגיעות לפעמים בתפוקה נמוכה וגם צריך להם עיבוי קיר לא קטן.
הם גם יקרות מאוד...

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #4 

הן בטוח יקרות יותר. אני לא יודע אם מאוד... אצלי יש שתי יחידות של 24500BTU/h כל אחת שעלו פחות מ-13000 ביחד.
לגבי עומק, אאל"ט הן בעומק של 25 ס"מ

שלח תגובה

חזור אל “HVAC - בקרת אקלים ומיזוג”