רכב ורכבת יוצאים מכפר סבא לבאר שבע, מי יגיע קודם?
אני מניח שניחשתם - הרכב.
בעוד שנסיעה ברכב לוקחת סביב השעה ועשרים ועוד פחות אם נוסעים רק בכביש 6,
ברכבת ישירה שעוצרת ב-19 תחנות ביניים בדרך זה לוקח כמעט שעתיים וחצי.
המרחק בין שתי הערים הוא 125 ק"מ, כלומר המהירות הממוצעת של הרכבת בנסיעה זו היא 50 קמ"ש (!).
זה הגיוני שרכבת תהיה איטית יותר מרכב?
המרחק בין שתי הערים הוא 125 ק"מ, כלומר המהירות הממוצעת של הרכבת בנסיעה זו היא 50 קמ"ש (!).
זה הגיוני שרכבת תהיה איטית יותר מרכב?
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
·בארץ הכל היגוני וגם מה שלא .... דבר אחד לא שמת לב שחלם זה כאןliorp כתב:אני מניח שניחשתם - הרכב.
זה הגיוני שרכבת תהיה איטית יותר מרכב?...
בוא נהיה הגיוניים ואמיתיים כפר סבא זה לא בדיוק העיר הראשית של ישראל. גם באירופה מנסיון אם אתה לוקח רכבת מעיר לא מרכזית לעיר חצי מרכזית לא תמיד תהיה לך רכבת ישירה ולכן ברכב יכול לקחת פחות זמן. בנוסף גם רכבת לוקחת אותך לתחנה שלא תמיד נמצאת על היעד ולכן יש עוד זמן נוסף שצריך להוסיף לזמן עד ליעד. כמובן שזה גם הפוך כי אם היא כן על היעד אז לא צריך לדוגמה למצוא חנייה. בכל מקרה לא נראה לי כזה לא הגיוני שרכבת מכפר סבא לבאר שבע תיקח יותר זמן. בלי להעליב את דיירי כפר סבא...
ברור שבמונחים ישראלים כפר סבא היא פרבר של תל אביב, אבל זה פחות משנה, כי הרכבת היא ישירה, היא פשוט איטית לדעתי ולא רק בקו הזה אלא גם בשאר הקווים בארץ.
אולי זה בגלל תנאי המסילה, עצירות מרובות בדרך, מהירות הקטר וכו'
איך יווצר ביקוש לתחבורה ציבורית כשהרכבת איטית יותר מרכב פרטי?
השאלה האם באירופה מדובר על אותם מרחקים כי אני מניח שבהשוואה לשם המרחקים כאן קטנים.
אולי זה בגלל תנאי המסילה, עצירות מרובות בדרך, מהירות הקטר וכו'
איך יווצר ביקוש לתחבורה ציבורית כשהרכבת איטית יותר מרכב פרטי?
השאלה האם באירופה מדובר על אותם מרחקים כי אני מניח שבהשוואה לשם המרחקים כאן קטנים.
@liorp
·
נראה לי ההגדרות שלנו לא מתואמות. מבחינתי ישירה זה בלי עצירות. עכשיו אני מבין שהתכוונת שישירה זה בלי החלפות. בכל אופן מן הסתם זה ייקח זמן כי יש עצירות. כפר סבא היא לא כזו מעצמה שתהיה רכבת בלי עצירות עד באר שבע ואפילו מתל אביב אני לא בטוח אם יש בלי עצירות עד באר שבע. בכל אופן הנקודה שלי היא שלא הכל שחור בארץ ובחול לא הכל דבש. מצד אחד יש לך רכבות מדהימות כמו היטרו אקספרס שלוקחות אותך בכלום זמן מהשדה עד למרכז העיר ודווקא בפריס שידועה במטרו שלה אז רכבת מcdg עם מליארד עצירות. דרך אגב בגרמניה באופן מפתיע הרכבות מאחרות הרבה יותר מרכבת ישראל...
·
נראה לי ההגדרות שלנו לא מתואמות. מבחינתי ישירה זה בלי עצירות. עכשיו אני מבין שהתכוונת שישירה זה בלי החלפות. בכל אופן מן הסתם זה ייקח זמן כי יש עצירות. כפר סבא היא לא כזו מעצמה שתהיה רכבת בלי עצירות עד באר שבע ואפילו מתל אביב אני לא בטוח אם יש בלי עצירות עד באר שבע. בכל אופן הנקודה שלי היא שלא הכל שחור בארץ ובחול לא הכל דבש. מצד אחד יש לך רכבות מדהימות כמו היטרו אקספרס שלוקחות אותך בכלום זמן מהשדה עד למרכז העיר ודווקא בפריס שידועה במטרו שלה אז רכבת מcdg עם מליארד עצירות. דרך אגב בגרמניה באופן מפתיע הרכבות מאחרות הרבה יותר מרכבת ישראל...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
כרגע הרכבת של כפר סבא עושה את אחד הדברים הכי מטומטמים שאפשר ולכן - אין מה להשוות בכלל.
הרי נוסעים דרך ראש העין פתח תקווה ורק אז מגיעים לתל אביב ובאמת מתחילים לנסוע בכיוון.
גם כאן נוסעים בכלל בכיוון לוד.
מה יהיה כשהרכבת תגיע עד רעננה והרצליה? אולי אז המצב יהיה יותר טוב.
מה שחשוב מזה - אתה משווה נסיעה ברכב שרובה על כבישים טובים וכלל לא עמוסים לנסיעה ברכבת בצורה הכי עקומה שיש.
מה שבאמת מעצבן ברכבת זה:
1. צריך להגיע אל/מ הרכבת, וזה רק עוד מוסיף זמן רב/עלויות.
2. קשר ל1 - הרכבת לא באמת מגיעה למקומות נוחים וההמשך מהרכבת לא תמיד פשוט אם בכלל.
זו מעין רכבת שחיברו למטרו.
הרי נוסעים דרך ראש העין פתח תקווה ורק אז מגיעים לתל אביב ובאמת מתחילים לנסוע בכיוון.
גם כאן נוסעים בכלל בכיוון לוד.
מה יהיה כשהרכבת תגיע עד רעננה והרצליה? אולי אז המצב יהיה יותר טוב.
מה שחשוב מזה - אתה משווה נסיעה ברכב שרובה על כבישים טובים וכלל לא עמוסים לנסיעה ברכבת בצורה הכי עקומה שיש.
מה שבאמת מעצבן ברכבת זה:
1. צריך להגיע אל/מ הרכבת, וזה רק עוד מוסיף זמן רב/עלויות.
2. קשר ל1 - הרכבת לא באמת מגיעה למקומות נוחים וההמשך מהרכבת לא תמיד פשוט אם בכלל.
זו מעין רכבת שחיברו למטרו.
קראתי עכשיו על ה-Heathrow express.. וואו היא באמת מהירה, המהירות המקסימלית שלה היא 160 קמ"ש.
מפתיע שבגרמניה יש יותר איחורים.
השירות של רכבת ישראל הוא טוב לדעתי, אבל היה עדיף שהמהירות של הרכבת, שהיא אחד היתרונות שלה ככלי תחבורה שיש לו דרך משלו, תגדל.
אני מניח שזה שהיא איטית מרכב לא תורם לביקוש לנסוע בה.
כשאני מסתכל במפה, החיבור להרצליה לא נראה שיקצר מאוד את הנסיעה, אולי רק את מספר תחנות הביניים עד תל אביב. הנסיעה מזרחה לראש העין וחזרה מערבה מאריכה את המסלול בערך ב-4 ק"מ.
אבל הקו הזה הוא רק דוגמא לעוד קווים שבגלל האיטיות ייתכן ופחות מצליחים.
גם ככה אנשים מעדיפים את הרכב הפרטי, אז איך אפשר לשכנע אותם לנסוע ברכבת כשהיא איטית יותר ממנו?
בקו לירושלים הבינו את זה ושנה הבא אמור להיחנך הקו המהיר.
מפתיע שבגרמניה יש יותר איחורים.
השירות של רכבת ישראל הוא טוב לדעתי, אבל היה עדיף שהמהירות של הרכבת, שהיא אחד היתרונות שלה ככלי תחבורה שיש לו דרך משלו, תגדל.
אני מניח שזה שהיא איטית מרכב לא תורם לביקוש לנסוע בה.
כשאני מסתכל במפה, החיבור להרצליה לא נראה שיקצר מאוד את הנסיעה, אולי רק את מספר תחנות הביניים עד תל אביב. הנסיעה מזרחה לראש העין וחזרה מערבה מאריכה את המסלול בערך ב-4 ק"מ.
אבל הקו הזה הוא רק דוגמא לעוד קווים שבגלל האיטיות ייתכן ופחות מצליחים.
גם ככה אנשים מעדיפים את הרכב הפרטי, אז איך אפשר לשכנע אותם לנסוע ברכבת כשהיא איטית יותר ממנו?
בקו לירושלים הבינו את זה ושנה הבא אמור להיחנך הקו המהיר.
@liorp
·
לשכנע זה מאד קל. במקום 3000 שקל על רכב והוצאות נלוות עולה לך מנוי חודשי 200-300 שקל כולל נסיעה באוטובוס בחינם. רק צריך שהנגישות תהיה לא קטסטרופלית. ברגע שהתחלתי לעבוד לייד תחנת רכבת לא היה לי ספק בכלל שהמשפחה עוברת לרכב אחד במקום שניים. (וזה עוד כשהנגישות לא מושלמת אז קניתי קורקינט). אני לא חוסך זמן (אולי אפילו לוקח לי כמה דקות יותר מברכב). אני חוסך כסף במחיר נוחות. והאמת שהמחיר הזה די נמוך. אלא אם כן יורד גשם אז ואז צריך למצוא פיתרון בדרך כלל הנסיעה בקורקינט וברכבת היא בסדר גמור.
·
לשכנע זה מאד קל. במקום 3000 שקל על רכב והוצאות נלוות עולה לך מנוי חודשי 200-300 שקל כולל נסיעה באוטובוס בחינם. רק צריך שהנגישות תהיה לא קטסטרופלית. ברגע שהתחלתי לעבוד לייד תחנת רכבת לא היה לי ספק בכלל שהמשפחה עוברת לרכב אחד במקום שניים. (וזה עוד כשהנגישות לא מושלמת אז קניתי קורקינט). אני לא חוסך זמן (אולי אפילו לוקח לי כמה דקות יותר מברכב). אני חוסך כסף במחיר נוחות. והאמת שהמחיר הזה די נמוך. אלא אם כן יורד גשם אז ואז צריך למצוא פיתרון בדרך כלל הנסיעה בקורקינט וברכבת היא בסדר גמור.
זה אינטרס של המדינה שהציבור יעדיף את הרכב הפרטי על התחבורה הציבורית.
עושים עלינו מיליארדים באגרות רישוי, מס על הדלק, מס על רכישה...
גם הרכבת הקלה זו פיקציה. תהיה רכבת קלה שלא תהיה מסוגלת להתמודד עם הביקוש ושוב, יחזרו לרכב...
עושים עלינו מיליארדים באגרות רישוי, מס על הדלק, מס על רכישה...
גם הרכבת הקלה זו פיקציה. תהיה רכבת קלה שלא תהיה מסוגלת להתמודד עם הביקוש ושוב, יחזרו לרכב...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני עובד 3 דק' הליכה מרכבת רחובות. אבל זמן ההגעה ובמיוחד זמן החזרה פשוט בלתי סבירים.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
אני נוסע הרבה ברכבת. בד"כ מגיע עם האופנייים ומעמיס אותם על הקרון.
אכן הרכבת איטית. וזה לא רק הקו "העקום" מהוד השרון, אלא גם מהירות איטית מאד בין התחנות.
בזמנו זה נבע מכך שלא היתה מסילה כפולה. היום שיש, זה כבר נראה מיותר לגמרי.
אולי התרגלו ללוח הזמנים הקודם, ולכן לא רוצים לשנות....
מצד שני, הנסיעה נוחה, מנצל את הרכבת לעבודה עם המחשב נייד. לפעמים שהיא מגיעה לתחנה, אני מצטער, כי עדיין לא הספקתי לסיים
אכן הרכבת איטית. וזה לא רק הקו "העקום" מהוד השרון, אלא גם מהירות איטית מאד בין התחנות.
בזמנו זה נבע מכך שלא היתה מסילה כפולה. היום שיש, זה כבר נראה מיותר לגמרי.
אולי התרגלו ללוח הזמנים הקודם, ולכן לא רוצים לשנות....
מצד שני, הנסיעה נוחה, מנצל את הרכבת לעבודה עם המחשב נייד. לפעמים שהיא מגיעה לתחנה, אני מצטער, כי עדיין לא הספקתי לסיים
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
אני גר היום בכפר חב"ד (ליד צומת בית דגן) ויש פה ממש במקרה תחנת רכבת במרחק הליכה, גם מכאן אין כמובן רכבת ישירה לבאר שבע צריך להחליף בלוד, נסיעה לבאר שבע ברכב פרטי (עשיתי זאת פעמיים בזמן האחרון) כ שעה ו 25 דקות ברכבת אמור לקחת כשעתיים וכמובן יש להוסיף הליכה לתחנת הרכבת כ 15 עד 20 דקות. וכמובן מהרכבת בבאר שבע גם כן הליכהת ברור לכם במה בחרתי... ברכב.
בכלל בכפר מי שאין לו רכב ממש מסכן כי יש לא מעט דברים שחייבים לצאת עבורם מהכפר, מה שכן מי שרוצה להגיע לעזריאלי בתל אביב ממש קצר נסיעה של 7 עד 8 דקות!!! משאירים את הרכב ליד הרכבת ומגיעים לתל אביב מה שכן תלויים ברכבת שעוברת פעם בשעה בלבד... בנוסף יש קו אוטובוס לבני ברק שעובר 4 פעמים ביום ומסתובב בכפר.
ברמת השרון עיר הולדתי המצב היה קצת יותר טוב אבל גם שם להגיע לרכבת עד היום אתה צריך 2 אוטובוסים לפחות, הגעת לסוקולוב המתן לאוטובוס לתחנה המרכזית של הרצליה ואז המתן לקו 29 פעם נוספת והגעת לרכבת...
אפשר כמובן לקחת קו 24, 47,48 לתל אביב ולנסוע משם. כדי להגיע לחיפה למשל לבית של סבתי ז"ל הייתי צריך לנסוע לתל אביב לרכבת ומשם לחיפה תמיד היה יותר כדאי לנסוע כבר באוטובס.
אין שום קשר בין האוטובוסים לרכבת ומשום כך לרוב תושבי רמת השרון ולתושבי הכפר יש רכבים, זוגות צעירים בכפר שידם אינה משגת ינסעו בד"כ בגרוטאה בת 15 או ישכרו רכב לפי יום למשל פיקנטו אוטומטית מושכרת ב 170 ש"ח ליום לפסח השכירו כאן רכב ב 1000 ש"ח.
אגב רק מונית לצאת מהכפר למשל לחולון או ראשון לכיוון תעלה כ 70 ש"ח כך שלשכור רכב ליום הרבה יותר משתלם.
למי שאין אפשרות למשל בחור ישיבה אז בד"כ יסעו בטרמפים לפחות עד מחוץ לכפר.
בכלל בכפר מי שאין לו רכב ממש מסכן כי יש לא מעט דברים שחייבים לצאת עבורם מהכפר, מה שכן מי שרוצה להגיע לעזריאלי בתל אביב ממש קצר נסיעה של 7 עד 8 דקות!!! משאירים את הרכב ליד הרכבת ומגיעים לתל אביב מה שכן תלויים ברכבת שעוברת פעם בשעה בלבד... בנוסף יש קו אוטובוס לבני ברק שעובר 4 פעמים ביום ומסתובב בכפר.
ברמת השרון עיר הולדתי המצב היה קצת יותר טוב אבל גם שם להגיע לרכבת עד היום אתה צריך 2 אוטובוסים לפחות, הגעת לסוקולוב המתן לאוטובוס לתחנה המרכזית של הרצליה ואז המתן לקו 29 פעם נוספת והגעת לרכבת...
אפשר כמובן לקחת קו 24, 47,48 לתל אביב ולנסוע משם. כדי להגיע לחיפה למשל לבית של סבתי ז"ל הייתי צריך לנסוע לתל אביב לרכבת ומשם לחיפה תמיד היה יותר כדאי לנסוע כבר באוטובס.
אין שום קשר בין האוטובוסים לרכבת ומשום כך לרוב תושבי רמת השרון ולתושבי הכפר יש רכבים, זוגות צעירים בכפר שידם אינה משגת ינסעו בד"כ בגרוטאה בת 15 או ישכרו רכב לפי יום למשל פיקנטו אוטומטית מושכרת ב 170 ש"ח ליום לפסח השכירו כאן רכב ב 1000 ש"ח.
אגב רק מונית לצאת מהכפר למשל לחולון או ראשון לכיוון תעלה כ 70 ש"ח כך שלשכור רכב ליום הרבה יותר משתלם.
למי שאין אפשרות למשל בחור ישיבה אז בד"כ יסעו בטרמפים לפחות עד מחוץ לכפר.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
@liorp
·
כאשר יש פקקים נניח בכביש שש או באחד הכבישים האחרים הנסיעה ברכב פרטי ארוכה יותר.
ככלל אם אני לא צריך את הרכב ויש איך להתנייד מהתחנה למחוז חפצי אני אעדיף לשבת ולנמנם או לעבוד ברכבת מאשר לנהוג.
·
כאשר יש פקקים נניח בכביש שש או באחד הכבישים האחרים הנסיעה ברכב פרטי ארוכה יותר.
ככלל אם אני לא צריך את הרכב ויש איך להתנייד מהתחנה למחוז חפצי אני אעדיף לשבת ולנמנם או לעבוד ברכבת מאשר לנהוג.
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
אני מעדיף רכבת שאני צריך מסיבות של פרודוקטיביות,
בפלוגה שלי יש נהג קטר שטוען שהמקטעים כאן בארץ הם באורך שעושה חשמלית בחו"ל ומכאן זמנים איטיים ותקלות בקרונות רכבת שלא אמורים לעצור כ"כ הרבה ומכאן הריח השרוף שלפעמים מריחים ברכבת הם פשוט בהתחממות יתר.
ומצד שני אני רוצה לראות את הורדת התדירות בתחנות הביניים וקול הזעקה שיעלה.
לדעתי צריך לקבוע כמה סוגי קווים- 2 שמגיעים לתחנות לא מקבילות בקו ועוד קו פרברי חשמלי.
ולאפשר כמו בחול תוקף של זמנים כך שלא ישנה לרכבת אם אני נוסע לבנימינה מתל אביב דרך חיפה כי יותר מהיר במקום לחכות שעות לרכבת המתאימה.
התחבורה הציבורית באופן כללי על הפנים.
נקווה שעם עליית הנפח בקווי הרוחב אולי גם ישקלו לפתוח מחדש את קו האורך המזרחי.
בפלוגה שלי יש נהג קטר שטוען שהמקטעים כאן בארץ הם באורך שעושה חשמלית בחו"ל ומכאן זמנים איטיים ותקלות בקרונות רכבת שלא אמורים לעצור כ"כ הרבה ומכאן הריח השרוף שלפעמים מריחים ברכבת הם פשוט בהתחממות יתר.
ומצד שני אני רוצה לראות את הורדת התדירות בתחנות הביניים וקול הזעקה שיעלה.
לדעתי צריך לקבוע כמה סוגי קווים- 2 שמגיעים לתחנות לא מקבילות בקו ועוד קו פרברי חשמלי.
ולאפשר כמו בחול תוקף של זמנים כך שלא ישנה לרכבת אם אני נוסע לבנימינה מתל אביב דרך חיפה כי יותר מהיר במקום לחכות שעות לרכבת המתאימה.
התחבורה הציבורית באופן כללי על הפנים.
נקווה שעם עליית הנפח בקווי הרוחב אולי גם ישקלו לפתוח מחדש את קו האורך המזרחי.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל