אני מברר לגבי בית חכם לביצוע בבית פרטי חדש שעדיין לא בנוי.
אני חדש בתחום הזה ונתקלתי בהרבה אופציות ואפשרויות מגוונות לביצוע.
בגדול נתקלתי באלחוטי וגם חוטי.(מה ההבדלים באיכות?אמינות?קרינה? וכו')
עם תקן KNX או ZIGBEE וכו' וכל מני בקרים ותשתיות שצריך לבצע והמון סוגים שאני לא מכיר ולא ציינתי כמובן...
מישהו מוכן לפשט את התהליך ולציין לאיזה סוגי אפשרויות מתחלק בית חכם?
כלומר, איזה הכנה נדרש לבצע לבית חכם בתשתית בהתאם לטכנולוגיה או לסוג המערכת?(הכנות בארון חשמל,במפסקים או בכלל בכל הבית מה נדרש)
אני כרגע מתייחס לבית חכם מכל הבחינות - תריסים,מיזוג,תאורה,אודיו,דוד, וכו'... אבל אני מניח שכאשר אני בוחר את סוג הבית החכם מבחינת טכנולוגיה ודרך הביצוע אז תפעול האלמנטים שרוצים לשלוט עליהם הוא כבר יותר פשוט.
במידה ואני כרגע נמצא בשלב שאני צריך להכין תשתית לבית חכם (בהנחה שהעלות אינה גבוהה) מה עלי לבצע בהכנה לבית כדי שאוכל ליישם את הטכנולוגיה?
לכל חברה יש הכנות שונות שצריך לבצע ואני לא יודע לאיזה כיוון ללכת קודם - אלחוטי או חוטי ואם חוטי אז איזה חוטי כי יש מלא סוגים...
אני יודע שבעבר אם מישהו היה רוצה בית חכם היה משחיל לכל נקודה שביצע בבית קו נוסף לארון חשמל שבו הוא שולט עליו - אך אני מניח שהיום המצב לא ככה וקצת שונה והתפתח.
לאלחוטי הבנתי שזה יחסית פשוט שצריך להתקין מפסקים אלחוטיים ובקר אלחוטי וזהו - כלומר אין צורך בתשתית מיוחדת...(מה לגבי קרינה אם מישהו בוחר באלחוטי?האם זה משהו משמעותי שכדאי להתייחס אליו או זניח?)
אודה לחברי הפורום שיעשו קצת סדר בעניין
אני חושב שאני לא היחיד שתחום זה קצת מבלבל ולא מסודר ואין משהו ספציפי או טכנולוגיה אחת שהולכים דרכה אלא המון אפשרויות...
המון תודה לכל מי שעונה ומסביר