בדיקה / תיקון למטחנת ווריו
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הייתי מנסה את אספרסימו אולי
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תודה, הבעיה היא שכנראה בלי לשים לב שיניתי דרגת טחינה כשהמטחנה לא עבדה.
התוצאה היא שידית הכיוונון (מאקרו) לא מוכנה לחזור לדרגת הטחינה הדקה ביותר (תקוע על דרגה 3, אם מנסים לרדת עוד יש התנגדות כמו של קפיץ)
מעבר לכך המטחנה לא טוחנת כלל (המנוע עובד אבל אין תנועה של הלהבים), ובמקום זאת רק מוציאה רעש גבוה וחריג במידה ("צורחת").
ממה שקראתי במקרה הטוב נתקע קפה בין הלהבים, ובמקרה הרע הרצועה שמניעה את המטחנה נשחקה / יצאה מהמקום. בגלל שהמטחנה היא מקהוניג, לא קיבלתי איתה את המפתח שמאפשר להסיר את הלהבים לשם ניקיון. ניסיתי לבד בלי (אומרים שעם ידיים חזקות וקצת מזל אפשר) - לא הלך.
בשורה התחתונה הזמנתי חלקים מהאתר המאד ידידותי של בראצה (עולים כלום כסף, המשלח מייקר מאד אבל זה עדיין בסדרי גודל של כמה עשרות דולרים, נסבל), ואנסה לסדר לפי המדריכים שלהם (אם זה רק ניקיון לא נורא, להחליף רצועה זה אפשרי גם ללא ידע טכני אבל זו טרחה רצינית, צריך מפתחות מיוחדים בשביל להגיע לברגים, לחזק הברגות עם דבק מגע, כל מיני ). הצד החיובי הוא שלפי בארצה יש רק 2-3 דברים שיכולים להתקלקל במטחנה, והם מוכרים את החלפים במחיר מינימאלי מתוך גישה עקרונית.
אם יש למישהו אבחון לבעיה או הצעה אחרת - אשמח לשמוע.
אעדכן כשיגיעו החלקים בעניין התיקון העצמי.
יוסי
התוצאה היא שידית הכיוונון (מאקרו) לא מוכנה לחזור לדרגת הטחינה הדקה ביותר (תקוע על דרגה 3, אם מנסים לרדת עוד יש התנגדות כמו של קפיץ)
מעבר לכך המטחנה לא טוחנת כלל (המנוע עובד אבל אין תנועה של הלהבים), ובמקום זאת רק מוציאה רעש גבוה וחריג במידה ("צורחת").
ממה שקראתי במקרה הטוב נתקע קפה בין הלהבים, ובמקרה הרע הרצועה שמניעה את המטחנה נשחקה / יצאה מהמקום. בגלל שהמטחנה היא מקהוניג, לא קיבלתי איתה את המפתח שמאפשר להסיר את הלהבים לשם ניקיון. ניסיתי לבד בלי (אומרים שעם ידיים חזקות וקצת מזל אפשר) - לא הלך.
בשורה התחתונה הזמנתי חלקים מהאתר המאד ידידותי של בראצה (עולים כלום כסף, המשלח מייקר מאד אבל זה עדיין בסדרי גודל של כמה עשרות דולרים, נסבל), ואנסה לסדר לפי המדריכים שלהם (אם זה רק ניקיון לא נורא, להחליף רצועה זה אפשרי גם ללא ידע טכני אבל זו טרחה רצינית, צריך מפתחות מיוחדים בשביל להגיע לברגים, לחזק הברגות עם דבק מגע, כל מיני ). הצד החיובי הוא שלפי בארצה יש רק 2-3 דברים שיכולים להתקלקל במטחנה, והם מוכרים את החלפים במחיר מינימאלי מתוך גישה עקרונית.
אם יש למישהו אבחון לבעיה או הצעה אחרת - אשמח לשמוע.
אעדכן כשיגיעו החלקים בעניין התיקון העצמי.
יוסי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אתה יכול לצלם מה שאתה עושה שנבין מה הלך שם?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
פירקת את הדיסקית העליונה?
ניתן להוציא את הדיסקית העליונה וכך תוכל לוודא שאין כלום בינהם.
בהמשך, תוכל להפעיל את המטחנה כאשר הדיסקית העליונה בחוץ, כלומר ללא שום עומס, ואז תראה עם הצריחה ממשיכה.
בהמשך, תוכל להפעיל את המטחנה כאשר הדיסקית העליונה בחוץ, כלומר ללא שום עומס, ואז תראה עם הצריחה ממשיכה.
Re: פירקת את הדיסקית העליונה?
·יוסי00 כתב:@sunrise
תודה, לא הצלחתי לפתוח.. ממתין למפתח הייעודי שלהם ואז אנסה....
יש ברשותי מפתח כזה. אם אתה מעוניין, אני יכול להשאיל לך. אני מיקנעם...
@zachig תודה רבה! כבר הזמנתי שיהיה לי קבוע, בתקווה יגיע בימים הקרובים.
·
·
·בכיף, אם תרצה עזרה בתיקון, אתה מוזמן להתייעץ. למרות שלא התנסיתי בתיקון של הוואריו שלי...יוסי00 כתב:@zachig תודה רבה! כבר הזמנתי שיהיה לי קבוע, בתקווה יגיע בימים הקרובים.
·...