ערבוב זנים...מחפש המלצה מעניינת
היי
יש לי מספר זני ערביקה רציתי המלצה לתערובת :
ברזיל סראדו
ברזיל בורבון
קובה סרנו
אתיופיה סידמו
פנמה בוקט
אוגנדה בוגישו
אני קולה בג'ין עדיין...(לקראת שדרוג)
האם המלצה לערבב את כל הזנים ולהכניס לקולה או לקלות כל זן בנפרד
אשמח להמלצות מעניינות...
יש לי מספר זני ערביקה רציתי המלצה לתערובת :
ברזיל סראדו
ברזיל בורבון
קובה סרנו
אתיופיה סידמו
פנמה בוקט
אוגנדה בוגישו
אני קולה בג'ין עדיין...(לקראת שדרוג)
האם המלצה לערבב את כל הזנים ולהכניס לקולה או לקלות כל זן בנפרד
אשמח להמלצות מעניינות...
מוטי! סידאמו?... טוב גם 10% זו התחלה יפה.moti_r כתב:50% סראדו
40% קובה
10% סידמו
תערובת הבית שלי כבר 3 חודשים. קפה מעולה....
באופן אישי אני חושב שערבוב של סידאמו יחד עם אוגנדה וברזיל (בורבון) יתן לך תוצאה טובה:
33% מכל זן או לתת עדיפות קלה בתערובת (10%) לברזיל על חשבון שני הזנים האחרים.
אם תחליף את הברזיל בסומטרה מנהלינג, ותעלה את האחוז של האוגנדה (40% אוגנדה, 30 סידאמו, 30 סומטרה) זה בכלל יהיה מצויין.
נ.ב. בתערובות שלי יש בדרך כלל 10% רובוסטה.
תודה חברים...
לא חכמה מוטי, אתה קולה בטורה הכל יוצא שם טעים חח...אגב ראיתי אותו אצל חבר משותף כשלקחתי ממנו את הדאבל בוילר, ריירתי על הקולה ! גם טעמתי את הקלייה שלו אין דברים כאלה! אם הייתי יכול הייתי קונה אחד. אולי בשלב כלשהו...כשאסיים עם ההוצאות הכבדות על קניית הדירה
אני רוצה לשדרג את הג'ין, מחפש אלטרנטיבות במחיר שפוי. למכור ולהוסיף מבלי להשתגע כרגע.
תגיד, התערובת שהמצלת...לקלות אותם ביחד ? לעצור בתחילת פיצוץ שני ?
לא חכמה מוטי, אתה קולה בטורה הכל יוצא שם טעים חח...אגב ראיתי אותו אצל חבר משותף כשלקחתי ממנו את הדאבל בוילר, ריירתי על הקולה ! גם טעמתי את הקלייה שלו אין דברים כאלה! אם הייתי יכול הייתי קונה אחד. אולי בשלב כלשהו...כשאסיים עם ההוצאות הכבדות על קניית הדירה
אני רוצה לשדרג את הג'ין, מחפש אלטרנטיבות במחיר שפוי. למכור ולהוסיף מבלי להשתגע כרגע.
תגיד, התערובת שהמצלת...לקלות אותם ביחד ? לעצור בתחילת פיצוץ שני ?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אופס. התכוונתי ירגצ'פה...מיץ_פטל כתב: מוטי! סידאמו?... טוב גם 10% זו התחלה יפה.
...
נ.ב. בתערובות שלי יש בדרך כלל 10% רובוסטה....
אתה מבין, מאיפה שאני עומד שניהם כ"כ חמוצים שזה כבר לא משנה ההבדל ביניהם
אבל זה ממש משתנה לפי הקליה. אם קולים אותם יעודית ומושכים נכון אפשר להגיע לתוצאות מעולות.
לגבי הרובוסטה - ניסיתי כמה פעמים, אני מת על הטעם אבל ממש נדפק לי השכל מהרובוסטה. לא יודע איך להסביר את זה, אבל מספיק שיש 10% ואני מקבל דפיקות לב כשאני שותה. אבל מוכן לנסות שוב, זה בהחלט נותן פאנץ' מעולה לכל התערובת. באיזו רובוסטה אתה משתמש?
אהההה אז זה אתה שלקח את המכונה שלו? יש לך מכונה מעולה בבית, אני בטוח שאתה מבסוט עד השמיים!!shay_n17 כתב:ראיתי אותו אצל חבר משותף כשלקחתי ממנו את הדאבל בוילר, ריירתי על הקולה ! גם טעמתי את הקלייה שלו אין דברים כאלה! אם הייתי יכול הייתי קונה אחד. אולי בשלב כלשהו...כשאסיים עם ההוצאות הכבדות על קניית הדירה
תגיד, התערובת שהמצלת...לקלות אותם ביחד ? לעצור בתחילת פיצוץ שני ?...
לא יאמן איזה קפה היא מוציאה.
הטורפטורה באמת קולה מופלא, אבל האמת ש"החבר המשותף" הוא הקוסם כאן. הדברים שהוא מוציא תחת ידיו - זו אומנות ממש. בשבוע שעבר נפגשנו והוא הביא איתו קפה בן יומיים (!!!). בטורה הקפה הוא בר-שתיה רק אחרי 10 ימים, אבל איכשהו הוא הצליח לייצר משהו מדהים לגמרי. שוקולד מריר סמיך.
לגבי התערובת - אני לא קולה אף פעם בנפרד, אין לי סבלנות לזה.
אם יש לך סבלנות אז בטח שעדיף בנפרד.
את האתיופים מאוד כדאי למשוך - אבל זה קצת קשה בג'ין, וכדאי להכנס איתם לתוך שני.
את הסראדו למשוך גם - ולעצור ממש בתחילת שני, אפילו קצת לפני.
קובה - למשוך פחות ולעצור עוד אפילו לפני כדי שיתן את האמצע הנהדר שלו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
לרגע שמחתי שאתה בכיוון הנכון, אך התבדתי.
סידאמו הוא אחד הזנים המועדפים עלי והוא משמש אצלי כבסיס יחד עם סומטרה אליהם אני מוסיף זן נוסף (יימן מוקה, טנזניה, בורונדי, אוגנדה וכו'). אני קולה בדרך כלל קצת אחרי פיצוץ שני, עוצר משהו כמו 30 שניות מתחילת פיצוץ שני, עבורי הקלייה אינה חמוצה אבל אולי אני לא לגמרי סופר טייסטר...
לכל התערובות שלי אני מוסיף 10% רובוסטה (בדרך כלל הודית - תוכל לנסות קאפי רויאל שהיא עדינה מאוד או פרטשמנט וגם הצרי AA ההודית היא בסדר). לעיתים רחוקות אני משתמש ברובוסטה אוגנדה שהיא קצת יותר אכזרית מההודית.
אני חושב שגם 5% של רובוסטה בתערובות תספק, יש לדעתי משהו ברובוסטה שקושר בין הזנים האחרים ומוסיף גוף לקפה (שחשוב לי). אם תנסה, ספר מה ההתרשמות שלך. מוזר שלעשרה אחוז של רובוסטה יש השפעה כה קשה עליך, אבל אולי משהו אחר ברובוסטה, פרט לקפאין, גורם לאפקטים הללו.
גם אני לא קולה בנפרד, למי יש סבלנות?
סידאמו הוא אחד הזנים המועדפים עלי והוא משמש אצלי כבסיס יחד עם סומטרה אליהם אני מוסיף זן נוסף (יימן מוקה, טנזניה, בורונדי, אוגנדה וכו'). אני קולה בדרך כלל קצת אחרי פיצוץ שני, עוצר משהו כמו 30 שניות מתחילת פיצוץ שני, עבורי הקלייה אינה חמוצה אבל אולי אני לא לגמרי סופר טייסטר...
לכל התערובות שלי אני מוסיף 10% רובוסטה (בדרך כלל הודית - תוכל לנסות קאפי רויאל שהיא עדינה מאוד או פרטשמנט וגם הצרי AA ההודית היא בסדר). לעיתים רחוקות אני משתמש ברובוסטה אוגנדה שהיא קצת יותר אכזרית מההודית.
אני חושב שגם 5% של רובוסטה בתערובות תספק, יש לדעתי משהו ברובוסטה שקושר בין הזנים האחרים ומוסיף גוף לקפה (שחשוב לי). אם תנסה, ספר מה ההתרשמות שלך. מוזר שלעשרה אחוז של רובוסטה יש השפעה כה קשה עליך, אבל אולי משהו אחר ברובוסטה, פרט לקפאין, גורם לאפקטים הללו.
גם אני לא קולה בנפרד, למי יש סבלנות?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ראובן, תזכיר לי באיזה קולה אתה משתמש?
אני חשוב שאתה שורף קצת את הקפה. 30 שניות לעומק פיצוץ שני זה המון.
גם אני אוהב קפה קלוי מאוד אבל ממליץ לך לנסות לעצור ממש בתחילת פיצוץ שני - אם אפשר אז ממש כשיש כמה פיצוצים בודדים וזהו, אפילו לא להגיע לשלב של פיצוצים צפופים, ובטח שלא לראות שמן על הקפה. אתה תקבל קליה יותר מעניינת ככה.
לגבי הרובוסטה - אין לי שום הסבר. הייתי טוען שזה פסיכולוגי אבל בכמה הזדמנויות כבר יצא לי להרגיש דפיקות לב חזקות אחרי כוס אפסרסו של תערובת שלא הכרתי ורק אח"כ לברר ולהבין שיש שם רובוסטה. נשמע ממש מוזר. אנסה להשיג איזו רובוסטה מעניינת ואתן לזה צ'אנס נוסף
אני חשוב שאתה שורף קצת את הקפה. 30 שניות לעומק פיצוץ שני זה המון.
גם אני אוהב קפה קלוי מאוד אבל ממליץ לך לנסות לעצור ממש בתחילת פיצוץ שני - אם אפשר אז ממש כשיש כמה פיצוצים בודדים וזהו, אפילו לא להגיע לשלב של פיצוצים צפופים, ובטח שלא לראות שמן על הקפה. אתה תקבל קליה יותר מעניינת ככה.
לגבי הרובוסטה - אין לי שום הסבר. הייתי טוען שזה פסיכולוגי אבל בכמה הזדמנויות כבר יצא לי להרגיש דפיקות לב חזקות אחרי כוס אפסרסו של תערובת שלא הכרתי ורק אח"כ לברר ולהבין שיש שם רובוסטה. נשמע ממש מוזר. אנסה להשיג איזו רובוסטה מעניינת ואתן לזה צ'אנס נוסף
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אני קולה במג'יולינו, הקליות אינן שרופות, אין שמן על הקפה וגם אחוז האיבוד לא גבוה מ 17.5% בדרך כלל.
אני עוצר כ 30 שניות מהרגע שמתחיל הפיצוץ השני, כשאני עוצר הפצפוצים ממשיכים גם בדרך למיכל הקירור. אחרי הרבה ניסוי ותעייה הגעתי לפרופילים של קלייה שממש מוצאים חן בעיניי, נראה לי שאתמיד לעת עתה בסגנון הקלייה הזה.
אני עוצר כ 30 שניות מהרגע שמתחיל הפיצוץ השני, כשאני עוצר הפצפוצים ממשיכים גם בדרך למיכל הקירור. אחרי הרבה ניסוי ותעייה הגעתי לפרופילים של קלייה שממש מוצאים חן בעיניי, נראה לי שאתמיד לעת עתה בסגנון הקלייה הזה.
חח כן מוטי זה אני שלקח את המכונה...סגרנו מעגל לפני 4 שנים הוא לקח ממני משהו ועכשיו אני ממנוmoti_r כתב:
אהההה אז זה אתה שלקח את המכונה שלו? יש לך מכונה מעולה בבית, אני בטוח שאתה מבסוט עד השמיים!!......
לא יאמן איזה קפה היא מוציאה.
הטורפטורה באמת קולה מופלא, אבל האמת ש"החבר המשותף" הוא הקוסם כאן. הדברים שהוא מוציא תחת ידיו - זו אומנות ממש. בשבוע שעבר נפגשנו והוא הביא איתו קפה בן יומיים (!!!). בטורה הקפה הוא בר-שתיה רק אחרי 10 ימים, אבל איכשהו הוא הצליח לייצר משהו מדהים לגמרי. שוקולד מריר סמיך.
לגבי התערובת - אני לא קולה אף פעם בנפרד, אין לי סבלנות לזה.
אם יש לך סבלנות אז בטח שעדיף בנפרד.
את האתיופים מאוד כדאי למשוך - אבל זה קצת קשה בג'ין, וכדאי להכנס איתם לתוך שני.
את הסראדו למשוך גם - ולעצור ממש בתחילת שני, אפילו קצת לפני.
קובה - למשוך פחות ולעצור עוד אפילו לפני כדי שיתן את האמצע הנהדר שלו....
אגב לקחתי גם את המטחנת פארוס. טחינה מדהימה, סכין 68 מ"מ זה עולם אחר ! הורדת המנה קצת מעצבנת אבל וואלה שווה את ההתעסקות בשביל הגודל סכין הזה !
תאמת שהייתה לי התלבטות גדולה בין E61 למנוף (לונדיניום). לקחתי אותה מטעמי תקציב. כרגע אני מסבוט מאוד איתה עד שיהיה תקציב למה שרציתי. במחיר שלה אין תחליף ! אגב טעמים עדינים ביחס ל E61 שהתנסתי איתם. השליטה פה נותנת לך להגיע בדיוק לטעמים שמתאימים לך.
החזרתיות באספרסו מדהימה. מתחממת בטיל, יציבות טמפ' לאורך כל החליטה , שינוי לחץ חליטה מבחוץ נוח מאוד (להבדיל מבזרה שהייתה לי, סיוט לשנות לחץ חליטה) ויש לה קטע שאתה סוגר חצי ברז בגמר החליטה היא מורידה לחץ בהדרגה מ 9 באר עד 4. באמת אחלה מכונה...
חבל שאנשים לא נחשפים אלייה פה בפורום. במחיר של מחליף חום אתה לוקח דאבל בוילר באיכות בנייה פצצה ! הרבה מאוד יתרונות מול יצרנים אחרים שאני אוהב בבנייה כולל גוף נירוסטה. הדבר היחידי שאני לא אוהב זה הזרוע של הידית הקצפה ANTI BURN, יותר נכון הראש העגול בסוף הידית. מחפש ראש 2 חרירים נוח יותר.
בקשר לקלייה - אני חייב לעשות איתכם קלייה בטורה חחח
תגיד, כשאתה מתכוון למשוך זה בין הפיצוצים ? להוריד טמפ' כדי להאריך את זמן הקלייה בין הפיצוצים ?
כי היום אני מייבש 3.5 דק' על 150 מעלות ואז עולה ל 240 עד תחילת פיצוץ שני ועושה עצירת חירום.
משום מה בתערובות תמיד אני מקבל זן אחד שנקלה יותר ואחד פחות...מאוד מורגש בטעם באספרסו. מעין טעמי בוסר של הזנים שצריכים יותר זמן כמו הסידמו. בקפוצ'ינו זה משתלב טוב כי החמצמצות נשברת עם החלב..באספרסו לא מגיע לטעמים מדוייקים כמו בחד זני.
יש איזה המלצה לשפר את זה או שזה פשוט הג'ין ואין מה לעשות ? כי אני מעדיף תערובת על פני חד זני.
לקלות כל זן בנפרד זה באמת לא פרקטי. ניסיתי כמה פעמים התייאשתי. יותר מידי עבודה !
מיץ פטל - עשיתי את התערובת שהמלצת עם הבורבון 40 סידמו 30 ואוגנדה 30 יצא טעים בקפוצ'ינו...באספרסו אני מרגיש שחלק מהזנים לא הגיעו לפיצוץ השני.אגב עצרתי ממש בתחילת הפיצוץ שני. הכיוון מצויין השאלה איך אני משפר את האחידות בקלייה מבלי לקלות כל דבר בנפרד...