שאלות של מתחיל

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה מחר אמורה להגיע מכונה אוטומטית מאמאזון
לפני שאני עושה מחקר על סוגי קפה, אני יכול לקנות סתם פולים בארקפה (ליד העבודה של אשתי) כדי שיהיה לי טעם דומה למה שיש להם ברשת? צריך לבקש תערובת מסוימת?

וגם אשמח לקצת מידע כי לא ראיתי (אולי פספסתי) אם יש מקום מרוכז עם מידע על קפה. ראיתי שהוזכר שעדיף קלייה בהירה (אין לי מושג מה זהאומר למה זה עדיף ואיך זה נראה) ראיתי שהוזכר פולים קלויים (אין לי מושג אם זה בעצם הסטנדרט של מה שאני אמור להכניס למכונה אבל נראה לי שכן...) וממה צריך להיזהר (יש פולים לא קלויים שנמכרים ברשתות הסטנדרטיות?)
בקיצור אשמח קודם כל לקבל תשובה לשאלה הראשונה כדי שכבר בסופש אוכל להנות מקפה נחמד ואחר כך אשמח לקבל לינקים למקומות מומלצים שם אפשר ללמוד את הנושא.

זאת המכונה אם זה משנה
https://www.amazon.co.uk/DeLonghi-Esam4 ... s=Esam4000

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 279 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #2 

הי.
אני לא מכיר את הפולים של אר-קפה, אבל מה שחשוב זה שהפולים יהיו טריים כמה שיותר.
כך בחשבון קילו או שניים רק להתנסות - תחשיב את מחיר הפולים שתבזבז בתוך 'תקציב המכונה'.

נסה פולים ותערובות של יצרנים שונים, עד שתמצא את זו המועדפת עליך. ( כשאתה קולה תערובת שונה יכול להיות שתצטרך לשנות מעט את הנתונים של הטחינה. כך זה גם כשהתערובת מתיישנת.

הכי טוב, לעניות דעתי, אלו התערובות של נגרו שגם כותב כאן בפורום. חפש את האתר שלו ותזמין ממנו. אצלו הקפה מגיע בשקיות של חצי קילו. הוא לא עושה תערובת אלא קולה כל זן בנפרד.

עוד ענין זה נושא המים שאתה משתמש בהם. חפש כאן בפורום 'מכונות ידניות' יש הרבה 'חפירות' בנושא המים למכונה. חשוב לשמור על המים בלי אבנית שמקצרת מאד את חיי המכונה.

בהצלחה ובהנאה.

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@אהה-רון
·
קודם כל תודה
לגבי מיים כדי שלא תהיה אבנית תמיד הייתי משתמש במכונת נספרסו באקוונובה שזה מיים מזוקקים. המכונה עבדה עשר שנים בערך בלי שניקיתי אותה. בפעם היחידה שלא היה לי בקבוק ורציתי להכין אז מילאתי את התא מיים השקוף במיים מינרליים ואחרי שבוע כל החלק התחתון היה לבן מרוב אבנית. אז האקוונובה כנראה באמת מזוקקים.
לגבי פולים ירוקים מה זה אומר? שהם לא קלויים? אני רוצה כמה שפחות התעסקות. לא מתכוון כרגע לעשות כלום חוץ מלקנות. זה אומר שאני צריך קלויים נכון?

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

נכון. אתה קונה פולים קלויים.
ברוב המקומות והשקיות אתה תקנה תערובת של פולים ממדינות שונות. בדר"כ גם הפולים יהיו מתערובת של שני סוגי הפולים שיש - ערביקה ורובוסטה.

אם תגיד מאיפה אתה בארץ תהיה אפשרות לשלוח אותך למקום מומלץ שקרוב אליך (לא שאני מכיר את כל המקומות, אבל יש כאן חבורה נהדרת של משוגעי קפה שלנסות ולהתחדש זה 'השם השני שלהם').

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@אהה-רון
·
פתח תקווה . ראיתי קפה רות מוזכר ואני זוכר את שלמה שטרן מאמיגו לטובה

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

בקפה רות אתה יכול לקנות תערובות שהם מוכרים לבית קפה.
באמיגו אתה יכול לקנות גם קפה שאמיגו בחיפה קולה וגם כל מיני תערובות מאיטליה. חפש באינטרנט את המבצעים שיש להם.

תתחיל עם אלה,
אח"כ תנסה את נגרו ותתמכר...

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #7 

בנושא המים סביר להניח ששילמת את מחירה של מערכת ריכוך כמה וכמה פעמים במהלך השנים האלה..

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 539
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #8 

@offerbk1
·

רק הערה קטנה לגבי אקווה נובה - מדובר במים מזוככים, לא מזוקקים.
במים מזוקקים אכן לא תיווצר אבנית - אבל אלו לא מים לשתיה.

idoleff
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #9 

האם יש מקום מומלץ באזור חיפה לקניית פולים קלויים?
אמיגו? אווה? משהו אחר? (להזמין באינטרנט מנגרו?)
מה פרק הזמן לאחר הקלייה בוא מומלץ לשתות את הקפה? (על מנת להתאים את הכמות שאקנה)
תודה!

Lotanco
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #10 

@idoleff
·
קפה שנקלה בקולה תוף (כמו בבתי קלייה מקצועיים שציינת: אווה, נגרו) רצוי לשתות 8 ימים לאחר הקלייה ועד חודש לאחר הקלייה.
היה וממש בא לך לשתות את הקפה טרם עברו 8 ימים, אתה יכול אך קח בחשבון שהטעם ישתנה לך בימים שיחלפו (ככל הנראה לטובה). במילים אחרות, הקפה עדיין בוסר בשבוע הראשון מיום הקלייה ואתה עלול לא לאהוב את זה. אם אהבת, מה טוב.

אם קלית פולים ירוקים בעצמך זה כבר סיפור אחר ורצוי שתקרא מאמרים אודות מכשירי קלייה ביתיים. אם זה לא המצב, תשכח מהמשפט האחרון.

ממליץ בחום על קפה של NEGRO (אני אישית חולה על היירגשף שלו, זה ממתק אמיתי!). קפה של אווה תוכל למצוא במסווה של מותגים רבים בארץ הנעזרים בשירותיהם המוכר כPRIVATE LABEL. כלומר, אווה קפה קולים קפה לבתי עסק רבים כמו SAPORE המוכרים קפה תחת מותג הבית שלהם. בקיצור, אתה לא חייב לרכוש ישירות מאווה כדי לשתות קפה אווה לצורך העניין (סתם טיפ ...).

אני אוסיף לך לרשימת המומלצים את קפה רות- בדגש על תערובת "ROMEO" המורכבת ב90/10% (רובוסטה\ערביקה) מזנים מאוד מובחרים (ברזיל ילו בורבון, פפואה ניו גינאה וקאפי רויאל AA).

בהצלחה

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

טוב. קודם כל תענוג. משתמש בפולים של ארקפה בינתיים. קניתי 200 גרם. במכונה מכוון על 30 אחוז בערך בכמות מים ו70 אחוז בערך כמות קפה. להפוך קטן משתמש באספרסו ולהפוך גדול משתמש באספרסו כפול. מאד טעים. יש גם אפשרות לכמה קטן לטחון את הפולים. 1 עד 7 אם אני זוכר נכון וכרגע על 5. מה ההבדל בין להוסיף כמות לבין לטחון יותר דק? ברור לי שהכי פשוט זה לטעום אבל בהוראות כתוב שכל שינוי שעושים בגודל הטחינה משפיע רק מספר כוסות לאחר מכן.

Lotanco
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #12 

offerbk1 כתב:טוב. קודם כל תענוג. משתמש בפולים של ארקפה בינתיים. קניתי 200 גרם. במכונה מכוון על 30 אחוז בערך בכמות מים ו70 אחוז בערך כמות קפה. להפוך קטן משתמש באספרסו ולהפוך גדול משתמש באספרסו כפול. מאד טעים. יש גם אפשרות לכמה קטן לטחון את הפולים. 1 עד 7 אם אני זוכר נכון וכרגע על 5. מה ההבדל בין להוסיף כמות לבין לטחון יותר דק? ברור לי שהכי פשוט זה לטעום אבל בהוראות כתוב שכל שינוי שעושים בגודל הטחינה משפיע רק מספר כוסות לאחר מכן.

התשובה שלי מתייחסת לשינוי של פרמטר בודד בלבד בכל פעם:
1. להוסיף כמות (קפה) = להוסיף חומר = להוסיף טעם, קפאין, ארומה, צבע (כל אלו בתנאי שאתה מוריד אותה כמות מים לכוס).
2. להוסיף מים = לדלל את הקפה.
3. לטחון דק יותר (אותה כמות קפה) = לחלוט לאט יותר ולקבל מיצוי חזק יותר תוך העלאת מרירות והורדת חמיצות.
...

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”