צריך עצה בנושא של חיבור בין טלויזיה חכמה, רסיבר ומחשב
-
dkilshtein
-
- חבר פעיל

- תגובות: 78
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום לכולם,
אני צריך עצה בנושא של חיבור בין טלויזיה חכמה, רסיבר ומחשב.
בעבר, כל המרכיבים (laystation 2 ומחשב) היו מתחברים לכניסות ה HD ברסיבר והטלויזיה היתה מחחברת ליציאת ה HD של הרסיבר (מוניטור).
המחשב היה מחובר לרסיבר בנוסף לHD גם ב COAX, כיוון שיציאת ה HD של המחשב תומכת בשני ערוצים בלבד.
הטלויזיה החדשה היא Smart TV שמסוגלת לקודד תכנים של 4k. לכן חיברתי את המחשב לכניסת ה HD של הטלויזיה (כיוון שהרסיבר לא מסוגל להעביר וידאו של 4k לטלויזיה) ואת הטלויזיה חיברתי ב ARC לרסיבר כבור התכנים מאפליקציית ה youtube ואחרות
הבעיות הן:
1. חיבור ה- ARC לא מסוגל להעביר DTS ומוגבל ל 5.1 ואילו הרסיבר כן מסוגל לקודד DTS והמערכת שלי היא 7.1
2. לא ניתן להגדיר כך ה audio של המחשב יועבר לרסיבר בכבל ה coax במקום ה ARC. ואז אני יכול לשמוע רק שני ערוצים ולא 7.1
הייתי רוצה לחבר את יציאת ה sound של הטלויזיה בכבל אופטי לרסיבר ואת המחשב ב HD לטלויזיה וב coax לרסיבר
כך אוכל לראות תכנים ב 4k מהמחשב על גבי הטלויזיה ולשמוע את ה audio דרך הרסיבר באמצעות כבל ה coax ואוכל לראות תכנים מאפליקתיית ה youtube על גבי הטלויזיה ולשמוע בכל פורמט דרך הרסיבר.
האם זה נשמע סביר? האם מישהו ניסה חיבור כזה?
ובכלל מהי הדרך הטובה ביתר לחבר את כל המרכיבים כך שאוכל לנצל את מקסימום היכולות של הרסיבר והטלויזיה?
אלו הרכיבים שלי:
טלויזיה: LG C6
http://www.lg.com/il/support/support-pr ... -OLED55C6Y
רסיבר: Denon avr 1912
https://usa.denon.com/us/product/hometh ... rs/avr1912
תודה לכולם,
דניאל.
אני צריך עצה בנושא של חיבור בין טלויזיה חכמה, רסיבר ומחשב.
בעבר, כל המרכיבים (laystation 2 ומחשב) היו מתחברים לכניסות ה HD ברסיבר והטלויזיה היתה מחחברת ליציאת ה HD של הרסיבר (מוניטור).
המחשב היה מחובר לרסיבר בנוסף לHD גם ב COAX, כיוון שיציאת ה HD של המחשב תומכת בשני ערוצים בלבד.
הטלויזיה החדשה היא Smart TV שמסוגלת לקודד תכנים של 4k. לכן חיברתי את המחשב לכניסת ה HD של הטלויזיה (כיוון שהרסיבר לא מסוגל להעביר וידאו של 4k לטלויזיה) ואת הטלויזיה חיברתי ב ARC לרסיבר כבור התכנים מאפליקציית ה youtube ואחרות
הבעיות הן:
1. חיבור ה- ARC לא מסוגל להעביר DTS ומוגבל ל 5.1 ואילו הרסיבר כן מסוגל לקודד DTS והמערכת שלי היא 7.1
2. לא ניתן להגדיר כך ה audio של המחשב יועבר לרסיבר בכבל ה coax במקום ה ARC. ואז אני יכול לשמוע רק שני ערוצים ולא 7.1
הייתי רוצה לחבר את יציאת ה sound של הטלויזיה בכבל אופטי לרסיבר ואת המחשב ב HD לטלויזיה וב coax לרסיבר
כך אוכל לראות תכנים ב 4k מהמחשב על גבי הטלויזיה ולשמוע את ה audio דרך הרסיבר באמצעות כבל ה coax ואוכל לראות תכנים מאפליקתיית ה youtube על גבי הטלויזיה ולשמוע בכל פורמט דרך הרסיבר.
האם זה נשמע סביר? האם מישהו ניסה חיבור כזה?
ובכלל מהי הדרך הטובה ביתר לחבר את כל המרכיבים כך שאוכל לנצל את מקסימום היכולות של הרסיבר והטלויזיה?
אלו הרכיבים שלי:
טלויזיה: LG C6
http://www.lg.com/il/support/support-pr ... -OLED55C6Y
רסיבר: Denon avr 1912
https://usa.denon.com/us/product/hometh ... rs/avr1912
תודה לכולם,
דניאל.
-
dkilshtein
-
- חבר פעיל

אני רוצה לחדד את השאלה:
איך צריך לבצע את החיבורבין הטלויזיה, המחשב והרסיבר ע"מ לראות תכנים של 4k ולהנות 7.1 ערוצים בפורמטים Dolby TrueHD ו DTS-HD?
איך צריך לבצע את החיבורבין הטלויזיה, המחשב והרסיבר ע"מ לראות תכנים של 4k ולהנות 7.1 ערוצים בפורמטים Dolby TrueHD ו DTS-HD?
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
רק חיבור HDMI תומך בפורמטים שציינת. כל קומבינה אחרת שלא כוללת HDMI תעביר רק DTS או DD רגיל (קרי דחוס). כלומר חיבור spdif אופטי או קואקסלי, כמו גם ARC אינם מעבירים Dolby truHD או DTS HD.
חוץ מלקנות רסיבר חדש או כרטיס חדש למחשב שידע להוציא סאונד ווידאו (או שניהם יחד) בשני כבלים נפרדים אז אולי מפצל יכול לעבוד.
חוץ מלקנות רסיבר חדש או כרטיס חדש למחשב שידע להוציא סאונד ווידאו (או שניהם יחד) בשני כבלים נפרדים אז אולי מפצל יכול לעבוד.
-
dkilshtein
-
- חבר פעיל

המון תודה,
קראתי באתר כלשהו, שניתן להעביר Dolby TrueHD ו DTS-HD דרך כבל אופטי.
אחרי קצת חפירות באתרים נוספים גיליתי, שהאפשרות היחידה היא כבל HD, בדיוק כפי, שכתבת.
אם לפסול מראש את החלפת הרסיבר, לרסיבר תומך UHD, האפשרות היחידה שלי היא לקנות מפצל תומך UHD ו HDCP 2.2.
מצאתי מפצל כזה בלינק הבא:
https://www.hdfury.eu/en/17-4k-splitter-uhd
ראיתי שזה גם הפתרון, שבו השתמשו בחלק מנגני הבלו-ריי.
הבעיה היחידה, שאני רואה בשימוש במפצל היא שצריך לשנות גם את הערוץ ברסיבר וגם בטלויזיה (בטלויזיה לבחור את כניסת ה HD, שאליה מחובר המחשב (לצורך VIDEO), וברסיבר את הכניסה, שאליה מחובר המחשב (לצורך AUDIO).
אני מניח, שניתן לפתרון באמצעות שלט שתומך במאקרו.
מישהו ניסה אי פעם?
קראתי באתר כלשהו, שניתן להעביר Dolby TrueHD ו DTS-HD דרך כבל אופטי.
אחרי קצת חפירות באתרים נוספים גיליתי, שהאפשרות היחידה היא כבל HD, בדיוק כפי, שכתבת.
אם לפסול מראש את החלפת הרסיבר, לרסיבר תומך UHD, האפשרות היחידה שלי היא לקנות מפצל תומך UHD ו HDCP 2.2.
מצאתי מפצל כזה בלינק הבא:
https://www.hdfury.eu/en/17-4k-splitter-uhd
ראיתי שזה גם הפתרון, שבו השתמשו בחלק מנגני הבלו-ריי.
הבעיה היחידה, שאני רואה בשימוש במפצל היא שצריך לשנות גם את הערוץ ברסיבר וגם בטלויזיה (בטלויזיה לבחור את כניסת ה HD, שאליה מחובר המחשב (לצורך VIDEO), וברסיבר את הכניסה, שאליה מחובר המחשב (לצורך AUDIO).
אני מניח, שניתן לפתרון באמצעות שלט שתומך במאקרו.
מישהו ניסה אי פעם?
הייתי באותה הדילמה כמוך. ויתרתי בינתיים על פורמטי הסאונד אלו...
שים לב שהמפצל שנתת פה לינק אליו הוא
HDMI Specification 1.4a Compliant
כלומר, לא בטוח שיעביר 4K ב 60Hz ו HDR .
שים לב שהמפצל שנתת פה לינק אליו הוא
HDMI Specification 1.4a Compliant
כלומר, לא בטוח שיעביר 4K ב 60Hz ו HDR .
נערך לאחרונה על ידי זה-הכינוי ב 04/12/2016 16:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
dkilshtein
-
- חבר פעיל

תודה רבה לכולם.
היום נדהמתי לראות כמה המחירים של הרסיברים ירדו. וכמו, שכתבתם אכן יש הגיון בהחלפת הרסיבר במקום כל מיני פתרונות יצירתיים, שספק אם יעבדו.
למרות כל זה, עדיין מציקה לי המחשבה על החלפת הרסיבר (שאני מאוד אוהב) ולכן, עד שאבשיל פשוט אוותר הפורמטים, שלא התמכים אצלי.
היום נדהמתי לראות כמה המחירים של הרסיברים ירדו. וכמו, שכתבתם אכן יש הגיון בהחלפת הרסיבר במקום כל מיני פתרונות יצירתיים, שספק אם יעבדו.
למרות כל זה, עדיין מציקה לי המחשבה על החלפת הרסיבר (שאני מאוד אוהב) ולכן, עד שאבשיל פשוט אוותר הפורמטים, שלא התמכים אצלי.