מצלמת mirrorless מומלצת

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #21 

LiorDrZ כתב:
...
...
אשמח לפירוט הבעיות שיש לסוני בבקשה...
...
·גופים בעלי בעיות התחחמות, למשל.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #22 

BUGY כתב:
...
...
·גופים בעלי בעיות התחחמות, למשל.
...
בעיית הבאנדינג בקנון 5DMKII ב ISO מעל 800
בעיית התריס הדפוק של הניקון D750
בעיית האיטום של עדשת הדגל של ניקון ה 24-70 שאור נכנס מחלונית סקלת המרחקים
בעיית כתמי השמן של הניקון D600
בעיית הסוללות של הניקון D500
לייקה M9 ובעיית תאימות לכרטיסי זיכרון של סאן דיסק
לייקה M9 ובעיית החיישנים הדפוקים
פוג'י עם החיישן הדפוק במצלמת ה X10
אולימפוס PEN E-P5 עם בעיית ה Shutter Shock
פנסוניק עם ה G80 והמייצב בחיישן שדפוק
וזה רק על קצה המזלג ויש עוד מלא...

בקיצור, פאקים של יצרנים לא חסר ולכן הייתי קצת פחות נחרץ בלצאת בהצהרות של סוני והגופים הדפוקים שלהם. כי מלבד בעיית ההתחממות של דגם ה a6300 אחרי 15-20 דק' בצילום וידאו של 4K לא בדיוק קראתי שיש עוד בעיות...
בגלל שקוראים את האתר הזה עשרות אלפי אנשים הייתי מוסיף את המילה "לדעתי". כי בכל זאת אין לך מצלמה של סוני או מצלמה ללא מראה וכל הנאמר על פורמטים מתים וגופים בעייתים וכו' וכו' וכו' הוא על דעתך האישית בלבד.

ליאור

erelb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תודה רבה על העזרה

שליחה #23 

צר לי שלא הגבתי כל השבוע (כל כולי היה במעבר דירה...).
לגופם של דברים, אני מתקשה להסיק אמירה ברורה מהתגובות.
BUGY - ראשית, אני פחות מעוניין במצלמה קומפקטית טובה ככל שתהיה. אני מעוניין להתנסות במצלמה עם איכות צילום ברמה אחרת ממה שהכרתי עד כה ולהבנתי גודל העדשות בקומפקטיות ביחס ל-Mirrorless\DSLR לא מותיר מקום לספק מה איכותי יותר (אם אני טועה אל תהססו לתקן אותי). שנית, לגבי DSLR, אני חושש שהגודל יותיר אותה לרב בבית או בתיק, אני רואה את זה קורה לגיסי ואין לי ספק שזה יקרה גם לי (רק באירועים מיוחדים היא נשלפת).
ה-Mirror Less נותן, להבנתי, משני העולמות גם יחד.
לגבי הדגם אני מבין שאין תשובה ברורה וברמת המחיר שאני מכוון אליה זה נע בין הפוג'י X-T10, הפנאסוניק G7, אולימפוס EM10II וסוני A6000 כאשר לכל אחד חוזקות/חולשות ביחס לאחרים (גודל סנסור, איכות וידאו, נוחות תפעול, מגוון עדשות, איכות פוקוס, זמני צמצם וכו' וכו'). כנראה שרק המחיר יעזור בבחירה הסופית על אף, שלאור ההשוואה שהעלה Ilyan, אני בהחלט נוטה לאולימפוס...
אשמח כמובן לטיפים מלמדים נוספים.
תודה שוב על ההענות.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #24 

ה-Mirror Less נותן, להבנתי, משני העולמות גם יחד.
...
הן אכן יותר קומפקטיות, אבל אז אתה מחבר עדשה ולפתע המצלמה כבר לא כזו קומפקטית...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #25 

LiorDrZ כתב:
...
...
בעיית הבאנדינג בקנון 5DMKII ב ISO מעל 800
בעיית התריס הדפוק של הניקון D750
בעיית האיטום של עדשת הדגל של ניקון ה 24-70 שאור נכנס מחלונית סקלת המרחקים
בעיית כתמי השמן של הניקון D600
בעיית הסוללות של הניקון D500
לייקה M9 ובעיית תאימות לכרטיסי זיכרון של סאן דיסק
לייקה M9 ובעיית החיישנים הדפוקים
פוג'י עם החיישן הדפוק במצלמת ה X10
אולימפוס PEN E-P5 עם בעיית ה Shutter Shock
פנסוניק עם ה G80 והמייצב בחיישן שדפוק
וזה רק על קצה המזלג ויש עוד מלא...

בקיצור, פאקים של יצרנים לא חסר ולכן הייתי קצת פחות נחרץ בלצאת בהצהרות של סוני והגופים הדפוקים שלהם. כי מלבד בעיית ההתחממות של דגם ה a6300 אחרי 15-20 דק' בצילום וידאו של 4K לא בדיוק קראתי שיש עוד בעיות...
בגלל שקוראים את האתר הזה עשרות אלפי אנשים הייתי מוסיף את המילה "לדעתי". כי בכל זאת אין לך מצלמה של סוני או מצלמה ללא מראה וכל הנאמר על פורמטים מתים וגופים בעייתים וכו' וכו' וכו' הוא על דעתך האישית בלבד.

ליאור
...
·ליאור, תוסיף משהו לדיון? או שאתה פה רק להגן על סוני?
כתבתי, "לדעתי" מספר רב של פעמים.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #26 

אני אישית משתמש בפוג'י כבר מעל שנתיים ומאוד מרוצה.
בדיוק שדרגתי מ-X-Pro1 ל-X-T1.
X-T10 גם תתן איכות תמונה טובה מאוד וגם קומפקטית יחסית לשאר הדגמים.

העדשות יקרות אבל גם ברמה מאוד גבוהה.
אחד היתרונות של פוג'י לדעתי הם עדשת הקיט (18-55 f2.8-f4.0) שקיבלה ביקורות טובות ברחבי הרשת, בניגוד לעדשות קיט של חברות אחרות שמספקות איכות תמונה בינונית מינוס.
בכל מקרה, זה לא שאם תקנה משהו מהאפשרויות האחרות אז תיפול. כל האופציות טובות.
אני ממליץ בחום להתנסות ולראות מה הכי נוח לך לתפעול וללכת לפי זה.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #27 

BUGY כתב:
...
...
·ליאור, תוסיף משהו לדיון? או שאתה פה רק להגן על סוני?
כתבתי, "לדעתי" מספר רב של פעמים.
...
כתבתי את מה שכתבתי כי קצת הפריעה לי הנחרצות שלא מגובה בניסיון מעשי עם המצלמה. כשאתה כותב גופים לא טובים על סמך מה קבעת? האם אי פעם צילמת וידאו 4K מעל 15 דק'? לומר לך את האמת יש לי 3 מצלמות שמצלמות 4K ומעולם לא עברתי את ה 5 דקות צילום. אתה יכול לקבל את הביקורת שלי או להעלב. הבחירה שלך...
כשאני אהיה בעל מניות או יו"ר סוני אני אגן על סוני. עד אז הם לא יהיו חפים מביקורת שיש לי עליהם. ההבדל ביני לבינך שאם אני אכתוב משהו על סוני זה לא יהיה רק ""סוני *רא גופים" או "סוני עדשות יקרות" כי זה יהיה מגובה בניסיון מעשי בשטח. אין לי דיסוננס קוגניטיבי או אהדה למותג אחד מסויים. יש לי מספיק ניסיון על הגופים של ניקון, סוני, פוג'י, פנסוניק ואולימפוס.
ואם להחזיר את הדיון הזה מרמה אישית ביני לבינך לשאלה של פותח השרשור, אז אני חושב שתבתקציב הנתון של 3000 שקל רכישת מצלמה ללא מראה היא לא הדבר הכי משתלם כי מצלמות ללא מראה יקרות יותר באופן משמעותי ממצלמת DSLR ברמת הכניסה \ ביניים. מצלמה כמו ניקון D5300 \ D5500 יחד עם עדשת קיט תעלה כ 3000 שקל והמענה שהיא תתן מבחינת איכות תמונה יהיה טוב מאוד. הגודל הפיסי של המצלמה יחד עם עדשה לא גדול בהרבה ממצלמה ללא מראה ועם יתרון אחד ענק שהוא נושא הסוללה שעדיפה בכמה רמות מאלו של כל מצלמות ללא מראה.
אם פותח השרשור עדיין ירצה מצלמה ללא מראה אז הוא יצטרך למתוח את התקציב שלו טיפה כי אין מה לעשות מצלמות ללא מראה יקרות יותר.
האופציות שלדעתי יהיו טובות עבורו יהיו
הסוני a6000 עם עדשת הקיט + עדשת פריים מהירה כמו הסיגמא ART 30mm f1.4 (יש עכשיו דיל BF באמזון אנגליה של a6000 + עדשת קיט ב 2000 שקל כולל מיסים עד הבית)
פוג'י XT10 יחד עם עדשת הקיט 18-55 - אם כי מערכת הפוקוס של המצלמה הזו לא תתאים לילדים תזיזתיים. אבל מבחינת איכות פלט היא תהיה טובה יותר מכל האופציות כאן.
פנסוניק GX80 + עדשת קיט - קצת חורג מהתקציב אבל זאת תהיה המצלמה הכי קומפקטית עם איכות תמונה טובה.
או לחילופין לקנות אולימפוס EM1 יד שניה שמסתובבת בלוחות ב D-SPOT ב 2300 שקל ולהוסיף לה עדשת קיט.
ליאור

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #28 

LiorDrZ כתב:
...
...
כתבתי את מה שכתבתי כי קצת הפריעה לי הנחרצות שלא מגובה בניסיון מעשי עם המצלמה. כשאתה כותב גופים לא טובים על סמך מה קבעת? האם אי פעם צילמת וידאו 4K מעל 15 דק'? לומר לך את האמת יש לי 3 מצלמות שמצלמות 4K ומעולם לא עברתי את ה 5 דקות צילום. אתה יכול לקבל את הביקורת שלי או להעלב. הבחירה שלך...
...
·אני בוחר לא להיעלב בכל, למה לי? אמרת את מה שאתה מרגיש בדיוק כמו שאני אמרתי את מה שיש לי להגיד. הפוך, אני מרוצה שיש אנשים נוספים בדיון, במיוחד עם נסיון וידע מעשי ושתורמים מהידע שלהם (Y)

אז בוא אכן נמשיך...

erelb - כמה שיותר ינפוט ממך יביא ליותר מידע בשבילך, (אם תתן לנו לדבר בינינו יהיה רק חפירות :lol:). אבל כפי שאתה רואה, יש גם מינויסם גדולים למל"מ, מחיר גבוה. הגודל לא כזה קטן (במיוחד מול ניקון 3300 עם עדשת קיט). אבל האיכות מעולה.

לגבי מה שאמרת על מצלמות קומפקטית, אתה לא בדיוק צודק, יש קטנות עם עדשות מעולות, עדשות מותאמות בדיוק לגוף עם נתונים יותר טובים מכל עדשת קיט. אבל החסרון פה ברור, לא משנה כמה העדשה טוב, אתה לא יכול להחליף אותה וכולן בעלות טווח קצר ביותר, משהו כמו 18-55. אז זה הכל תלוי בכך, אתה בעמת הולך לקנות כמה עדשות, להחליף עדשות, להתנסות כל הזמן או שאתה רוצה מצלמה קטנה ואיכותית? כי אני מכיר הרבה אנשים שקנו DSLR עם עדשת הקיט...וזהו. לא החליפו עדשה בחיים.

erelb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מחשב מסלול מחדש...

שליחה #29 

שוב, מאוד מודה לחברי הפורום על התגובות.
אם להיות כנה, הצלחתם להוריד לי את החשק מהמל"מ...אני לא יודע איך וכמה אשתמש בה, אני לא יודע אם אפתח את הצילום כתחביב או לא, אם ארכוש עדשות או לא, זה נעלם מבחינתי..בנוסף, אתם מציינים שיש DSLR-ים לא הרבה יותר גדולים ממל"מ..
יהיו שיגידו לקנות קומפקטית מאוד טובה ואם אלמד עם הזמן שאני רוצה יותר רק אז אשתדרג, מצד שני אני לא הולך להוציא אלפי ש"ח על מצלמה קומפקטית טובה ורק אז לגלות שאני רוצה יותר ולהוציא עוד כמה אלפים טובים ולשים את הקומפטית במגירה...
ולכן אני אנסה לחדד מה אני מחפש - אני יוצא מנקודת הנחה שלא אתחיל לאסוף עדשות באלפי ש"ח, (כלומר קומפקטית כן באה בחשבון). אני עדיין נוטה למל"מ ביחס ל-DSLR אבל לא פוסל שום דבר. אני מחפש מקסימום איכות צילום (סטילס, וידאו לא פרמטר מבחינתי), בפרט יכולת פוקוס מהירה וסלחנות לתאורה לא אופטימלית, בתקציב נתון (אפשר למתוח את התקציב עד 4000 ש"ח גג).
מסופקני אם הצלחתי לעזור...:(

erelb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מחשב מסלול מחדש...

שליחה #30 

שוב, מאוד מודה לחברי הפורום על התגובות.
אם להיות כנה, הצלחתם להוריד לי את החשק מהמל"מ...אני לא יודע איך וכמה אשתמש בה, אני לא יודע אם אפתח את הצילום כתחביב או לא, אם ארכוש עדשות או לא, זה נעלם מבחינתי..בנוסף, אתם מציינים שיש DSLR-ים לא הרבה יותר גדולים ממל"מ..
יהיו שיגידו לקנות קומפקטית מאוד טובה ואם אלמד עם הזמן שאני רוצה יותר רק אז אשתדרג, מצד שני אני לא הולך להוציא אלפי ש"ח על מצלמה קומפקטית טובה ורק אז לגלות שאני רוצה יותר ולהוציא עוד כמה אלפים טובים ולשים את הקומפטית במגירה...
ולכן אני אנסה לחדד מה אני מחפש - אני יוצא מנקודת הנחה שלא אתחיל לאסוף עדשות באלפי ש"ח, (כלומר קומפקטית כן באה בחשבון). אני עדיין נוטה למל"מ ביחס ל-DSLR אבל לא פוסל שום דבר. אני מחפש מקסימום איכות צילום (סטילס, וידאו לא פרמטר מבחינתי), בפרט יכולת פוקוס מהירה וסלחנות לתאורה לא אופטימלית, בתקציב נתון (אפשר למתוח את התקציב עד 4000 ש"ח גג).
מסופקני אם הצלחתי לעזור...:(

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #31 

...
אין מצלמות ללא מראה או DSLR בתקציב שלך שלא מפיקות איכות תמונה מצויינת. מערכת פוקוס טובה זה כבר עניין מעט שונה. בדר"כ DSLR יותר טובות עם פוקוס בתאורה חלשה, אבל בסופו של דבר כל מקרה לגופו (ותקציבו) גם הנושא של החלפת עדשות, הכל עניין של מה מחפשים. יכול להיות שהטווח של עדשת הקיט יהיה כל מה שאתה רוצה ויכול להיות שתרצה יותר לכאן או לכאן. אני גם ממליץ לך לקפוץ לחנות צילום רצינית ולהחזיק את המצלמות האלה ביד, להרגיש, לשחק קצת, זה יעזור לך עם ההחלטה.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #32 

מחיר טוב עכשיו באמזון UK על האולימפוס EM10 II עם אקסטרה עדשת זום 40-150, יוצא קצת פחות מ-3K ש"ח עד הבית.

https://www.amazon.co.uk/Olympus-E-M10- ... 10+Mark+II

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”