שירות:
להבדיל מחווית ה-VIP שחברים כאן דיווחו עליה, אני קיבלתי שירות רגיל. הרוב כאן קיבלו טלפון ברביעי וזכו לאספקה יום למחרת (לפני ראש השנה) עם חלון זמן של שעתיים. לי אישית תיאמו לחמישי שבוע אחרי עם חלון זמן של 4 שעות (8 עד 12). האיסוף היה יותר מאכזב. התקשרו אלי השבוע לתאם אפסקה לשישי עם התראה של שעה וחלון זמנים של שש (!) שעות (7 עד 13). עניתי שזה מוגזם להמתין לטלפון מ-6 בבוקר ועד להגעה אפשרית ב-13 כי אני גם לא יכול לישון וגם לא יכול ללכת לשום מקום וביקשתי לקבל חלון זמנים יותר ממוקד. הנציגה הבטיחה לבדוק ולחזור אלי. לצערי זה לא קרה (בהתחלה לא התרגשתי כי גם בין שיחת ה"נתקשר לתאם איסוף" לתיאום בפועל עבר מספר ימים רב) ורק בחמישי בערב קבלתי SMS שנקבע לי ביקור בין 7 ל-13 בשישי למרות שמפורשות סיכמנו שהנציגה לא קובעת כלום לפני שהיא חוזרת אלי. התקשרתי למוקד והמתנתי כמה שצריך (יש אפשרות להשאיר טלפון אבל אין אינדיקציה לאורך התור או זמן המתנה משוער) אבל ככה זה אלצלם, בשישי חלון הזמן הוא 6 שעות. ביקשתי שלפחות יתנו לי התראה של חצי שעה מראש שלא יעירו אותי ב-6 בבוקר רק בשביל לחכות שעה ליד הדלת. גם זה היה בלתי אפשרי אלא רק החל מ-8:30 כאשר המוקד נפתח. בסופו של דבר קבלתי טלפון ב-8:30 מהמובילים שהם יגיעו תוך 30-40 דקות (אומנם לקח להם 55 דקות אבל לפחות ישנתי עד 8:30 ולא עד 6:00). כשמקבלים מתנה קשה להתלונן אבל בנעליים של לקוח שנגיד יש לו תקלה וממתין לאיסוף מסך זה היה ממש מרגיז אותי לשעבד את כל יום שישי בשביל איסוף מסך.
למרות שהמוקד הטלפוני היה קצת מאכזב, הצוותים עצמם שמגיעים דווקא רואים לציון לשבח - תמיד בזוג, תמיד יעילים ומסיימים הכל בביקור אחד (להבדיל למשל מהניסיון שהיה לי עם סמליין / סמסונג).
הטלוויזיה:
כאמור, התשבוחות כבר ניתנו והן בהחלט מגיעות למסך הזה. הרפרנס שלי זה מסך סמסונג באותו גודל (55") מדגם ES8000 (ספינת הדגל של 2012 ביבוא מקביל באירופה) אני אתייחס לנקודות שהייתה לגביהן פחות הסכמה או פחות התייחסות:
- השתקפויות - למסך יש ציפוי שגורם להשתקפויות להיום בגוון בורדו כהה בעוד שהמסך שלי ממש כמו מראה. לא הצלחתי להגיע למסקנה אם זה גם מקטין את ההשתקפות או רק משנה לה את הצבע אבל בוודאות המצב לא יותר חמור מב-LED וגם כשכל התריס פתוח ויש שמש מלאה על המסך הוא מספיק בהיר בשביל שזה לא יפריע לצפיה.
- תמונה - כבר נאמר הכל. טווח הצבעים והאחידות נהדרים אם כי אצלי הייתה נטייה ברורה לאדמומיות בגווני העור. ה-HDR מורגש. השחור בהחלט שחור. ההילות שיש לעצמים לבנים שנעים על רקע שחור זה נטו סינוור של העין. גם גיליתי מעבר לכל ספק שבשידורי HOT אין שחור אלא אפור כהה (ככה השידור מקודד) ועוד כל מיני שטחים גאומטריים עם עיוותי צבעים (בהתחלה חשדתי שזה המסך אבל זה קיים גם במסך שלי). היה לי רק תת-פיקסל אחד שרוף שזה לחלוטין זניח ומאוד קשה להבחנה גם ממרחק אפס.
- סמארט - אומנם לא הוגן להשוות דגם 2016 לדגם 2012 אבל אהבנו מאוד את הממשק. אהבנו את ה-air mouse ואת זמני התגובה. גם השליטה מהסמרטפון והשילוב עם האפליקציות היה מעולה. גם החיפוש הקולי ראוי לציון ולהבדיל מסמסונג למשל כן יודע לחפש בעברית ולא רק באנגלית (אם כי הפריע לי שאי אפשר להגדיר לפני כל חיפוש, באיזו שפה אני מחפש. עם כל הכבוד לעברית, יש גם דברים שחייבים לחפש באנגלית). יצא לי לחוות קריסה גם של נטפליקס (תמונה מעוותת ומקרטעת עם קריסת פריימים) וגם של יוטיוב (נעלם הסאונד) שחייבה הפעלה מחדש אבל זה קרה לי רק בהפעלות הראשונות ואז הסתדר. מה שמאוד מרגיז זה ה-HDMI-CEC שחייבים להפעיל אותו בשביל ה-ARC אבל ברגע שהוא פועל, הוא מדליק את כל מה שמחובר ל-HDMI ואם מדובר ברסיבר אז גם את כל מה שמחובר לרסיבר וגם משנה את המקור ברסיבר לקינוח. גם אם מכבים מה שהטלוויזיה הדליקה, כל מעבר בין ARC וחזרה (נגיד הפעלה של סמארט וכיבוי) הדליקה הכל חזרה ככה שוויתרתי והשארתי הכל דלוק כל הזמן

- עיצוב - הפרונט מאוד הזכיר לי את הסמסונג. נקי ומינימליסטי. מה שפחות אהבתי זה את העובי. אומנם החלק העליון דקיק ממש וזה ממש מגניב אבל החלק התחתון ממש שמנמן ומבחינתי דקות של מסך היא לפי החלק העבה ביותר שלו ולא לפי הדק ביותר שלו ככה שהוא יותר עבה מהמסך שלי = יהיה פחות צמוד לקיר בתליה. חלק מהחיבורים גם פונים לכיוון הקיר ולא כלפי מטה או הצדדים.
- התרשמות כללית - אני דווקא לא הורדתי אף סרטון הדגמה. ברור לי שהמסך הזה יכול להפיל אותי מהרגליים אם רק להזין אותו בחומר הנכון אבל העדפתי לבחון אותו בצפייה יומיומית רגילה. הרי בשביל זה קונים מסך ולא בשביל סרטון הדגמה. אנחנו צופים הרבה בערוצים 10 ו-22 דרך HOT. כבר ציינתי שבהוט אין צבע שחור ככה שאי אפשר להינות מהשחורים של ה-OLED עם כל שידורי הוט (שזו כמובן לא אשמת הטלוויזיה אבל מבטל היתרון מהותי). בנוסף, הרגשנו ששידורי SD נראים טוב יותר במסך שלנו. ב-LG התמונה היתה פחות יציבה באופן כללי. למשל פנים של אנשים שאינם קלואז אפ ריצדו בצורה מורגשת. גם ב-HD לא הרגשתי שיש שיפור בתמונה בגלל UPSACLE כלשהו אם כי הורגשה הבהירות של המסך גם בתכנים שהם SDR. המקור היחיד ל-4K היה יוטיוב ונטפליקס. מצד אחד, האיכות מורגשת לעומת ה-HD שלהם. מצד שני, בהשוואה לבלו-ריי זה לא זה. הרבה פעמים גם ממרחק 4 מטר, הרגשנו היטב שהתוכן עבר קיווץ משמעותי. תכני ה-HDR בהחלט היו תענוג לעיניים. אבל בשורה התחתונה כמעט אין מה לראות. רוב התכנים שאנחנו צופים בהם מגיעים גג באיכות HD וכאן אנחנו מסודרים. בכל הנוגע להיצע של UHD וכמובן HDR המצב עגום. גם צריך להסתפק במה שיש בשביל להינות מהיכולות של המסך (כלומר לא הייתי בכלל חושב לצפות במרקו פולו אילולאי ה-HDR) וגם כל עוד זה קיים רק בהזרמה וברוחב הפס הנמוך של היום, זה עדין רחוק מהאיכות של סרטוני ההדגמה.
- Value for Money - כנראה שזה המסך הכי טוב בגודל 55 אבל גם בין היקרים ביותר, אם לא היקר ביותר. כשקניתי את המסך הנוכחי שלי, חשבתי שאיכות המסך זה הפרמטר החשוב ביותר ולכן שילמתי עליו כמו שהייתי משלם היום על דגם 55E6. אבל מאז חלחל לליבי הספק שאולי היה כדאי השקיע דווקא בגודל ולהתפשר על הסדרה. כעת אני אפילו יותר משוכנע שהגודל חשוב יותר מהעליה באיכות ואם הייתי צריך לבחור בין הגדלת המסך שלי ב-10" לבין ה-OLED, הייתי בוחר ב-10". יתכן ודעתי היתה אחרת אם היה מספיק תוכן זמין. לכן המסקנה האישית שלי היא כזאת: עדין לא הגיע הזמן לשדרג כי זה כמעט בלתי אפשרי להינות כיום ממסך ברמה הזאת (ועד שיהיה תוכן, ייתכן ולא תהיה בו תמיכה מלאה במסכים של 2016 ממילא) ואם אני חייב לקנות היום כי המסך שלי התקלקל, בעלות של ה-55B6 הייתי כנראה פוזל ל-65KS9500 של סמסונג. ביום שיהיה באמת מה לראות (וזה אומר שאני אצפה במשהו ואגיד לעצמי איזה באסה שאין לי מסך חדש כי התוכן קיים ב-4K HDR עם ביט רייט נורמאלי) אני אשמח לשלם את הפרמיה. נכון לעכשיו, כדיברי המשל השחוק, זה כמו להיתקע עם פרארי פתוחה בפקק של בוקר גשום... לא זזים, הכל אפור והגג סגור.