שאלות של מתחילים
-
טאבולהראסה
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
דבר ראשון - יופי של פורום. לא הכרתי, ואני ממש מתלהב.
אני עומד לרכוש מקרן הביתה, חיפשתי בפורומים בחו"ל, בחוות דעת, ואפילו עשיתי השוואה (בחדר השמעה בביג-בוקס) בין הבחירה שלי, פנאסוניק 900, לבין המקרן הכי פשוט שאני מכיר (Toshiba S9) כדי לראות איך אמור להיראות ההבדל בין רמות שונות של מקרנים, משני הקצוות הטכנולוגיים.
מה שלא ברור לי, הוא איך יכול הפנאסוניק, עם 1100 האנסי שלו, להיראות יותר טוב ממקרן עם 2000 אנסי. יותר מזה: הנתונים היבשים של הפנאסוניק לא נראים קיצוניים לטובה, ולמרות זאת איכות התמונה שראיתי היתה מדהימה. לעומתו, נמכרים מקרנים עם עוצמת הארה גבוהה בהרבה וקונטרסט דומה, במחיר זול בהרבה ומקבלים ביקורות בינוניות יותר.
שאלה שנייה - איזה מסך קונים? איך בוחרים וכמה אמור לעלות?
בתודה מראש,
אלון
אני עומד לרכוש מקרן הביתה, חיפשתי בפורומים בחו"ל, בחוות דעת, ואפילו עשיתי השוואה (בחדר השמעה בביג-בוקס) בין הבחירה שלי, פנאסוניק 900, לבין המקרן הכי פשוט שאני מכיר (Toshiba S9) כדי לראות איך אמור להיראות ההבדל בין רמות שונות של מקרנים, משני הקצוות הטכנולוגיים.
מה שלא ברור לי, הוא איך יכול הפנאסוניק, עם 1100 האנסי שלו, להיראות יותר טוב ממקרן עם 2000 אנסי. יותר מזה: הנתונים היבשים של הפנאסוניק לא נראים קיצוניים לטובה, ולמרות זאת איכות התמונה שראיתי היתה מדהימה. לעומתו, נמכרים מקרנים עם עוצמת הארה גבוהה בהרבה וקונטרסט דומה, במחיר זול בהרבה ומקבלים ביקורות בינוניות יותר.
שאלה שנייה - איזה מסך קונים? איך בוחרים וכמה אמור לעלות?
בתודה מראש,
אלון
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
טאבולהראסה
-
- חבר שרק התחיל

אופפפפס: קראתי את המדריכים והבנתי. ובכל זאת, שאלה:
אז הבנתי את ההבדלים בין עצמת הארה לניגודיות. עדיין: למרחק צפייה של 3.5 מ', בחדר שבעקרון קשה להחשכה, למטרות קולנוע בלבד - הפנאסוניק יתאים?
ביחס תכונות למחיר - הייתם מביאים מארה"ב את הפנאסוניק או אולי דגם אחר?
תודה שוב
ביחס תכונות למחיר - הייתם מביאים מארה"ב את הפנאסוניק או אולי דגם אחר?
תודה שוב
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
טאבולהראסה
-
- חבר שרק התחיל

אז, בוא נניח שהמדובר בצפייה לילית בלבד, עדיין הייתם הולכים על הפנאסוניק אם ההקצבה היא בערך 1000$ בארה"ב?MartinHSabag כתב:בחדר שלא ניתן להחשכה אף מקרן לא מתאים......
השאר, זה כבר התפשרות שלך אישית....
ושאלה נוספת וחשובה - איזה מידות לתת לאיש גבס, לצורך נישה למסך חשמלי? מישהו יכול לתת לי הערכה של אורך הצינור התחתון של מסך (נניח "80 - הצפייה ממרחק 3.5 מ' גג) והקוטר שלו?
תודה
אלון
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: