תחליף ל Panasonic TZ50 המזדקנת שלי
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
תשמה , עם תוותר לך הדרישות זום , שלדעתי די מיותר רוב המוחלט מהזמן , אז יש לך המון בחירה בין מצלמות טובות . זום זה תמיד פשרה , בכל פרמטר .
עכשיו בדיוק חזרתי אחרי חודש של טרקים וטיולים בהרים של לפלנד ואני להגיד לך את זה :
אין צורך בשום עמידות במים . כשיורד גשם אתה לא תצלם כלום כי גם לך פחות כיף , אין מה לצלם כי אין הרבה אור ולא רואים רחוק. וגם אם תרצה לצלם ויש לך מצלמה הכי אטומה בעולם , ברגע שיש טיפות על העדשה לא ניתן לצלם כלום, המים מעוותים הכל .
זום זה נחמד , אבל צריך לדעת להשתמש בו, איך לבנות קומפוזיציה שלא תהיה שטחית , משעממת וללא קונטרסט . רוב התמונות בטבע ביום גדול פשוט לא שוות את המאמץ .
אבל הדבר הכי חשוב זה נוחות ומשקל נמוך לכל המערכת . גם כך התיק גדול וכבד. אני מאוד מרוצה שלקחתי את המצלמה שלי אבל מאוד מצטער שהיא כל כך כבדה . לפעמים פשוט אין לך כוח לסחוב אותה או להוציא מהקאיס כדי לצלם .
טיול הבא שלי אני קונה לי קומפקטית , חיישן הכי גדול שאני יכול כדי לקבל תמונות נקיות , יכולת טובה בערב , בשקיעות, בזריחות, בתוך מבנים וכדומה. ולא משנה מה הזום. . .
עכשיו בדיוק חזרתי אחרי חודש של טרקים וטיולים בהרים של לפלנד ואני להגיד לך את זה :
אין צורך בשום עמידות במים . כשיורד גשם אתה לא תצלם כלום כי גם לך פחות כיף , אין מה לצלם כי אין הרבה אור ולא רואים רחוק. וגם אם תרצה לצלם ויש לך מצלמה הכי אטומה בעולם , ברגע שיש טיפות על העדשה לא ניתן לצלם כלום, המים מעוותים הכל .
זום זה נחמד , אבל צריך לדעת להשתמש בו, איך לבנות קומפוזיציה שלא תהיה שטחית , משעממת וללא קונטרסט . רוב התמונות בטבע ביום גדול פשוט לא שוות את המאמץ .
אבל הדבר הכי חשוב זה נוחות ומשקל נמוך לכל המערכת . גם כך התיק גדול וכבד. אני מאוד מרוצה שלקחתי את המצלמה שלי אבל מאוד מצטער שהיא כל כך כבדה . לפעמים פשוט אין לך כוח לסחוב אותה או להוציא מהקאיס כדי לצלם .
טיול הבא שלי אני קונה לי קומפקטית , חיישן הכי גדול שאני יכול כדי לקבל תמונות נקיות , יכולת טובה בערב , בשקיעות, בזריחות, בתוך מבנים וכדומה. ולא משנה מה הזום. . .
- BUGY
- חבר מכור קשה

·תודה , אכן אני צילמתי עם הפלפון , s5, כאשר החבר שלי , עם הפחד גבהים , יושב על הקצה . ביום טוב , הטלפונים של היום אכן נותנים תוצאות מעולה , החדשים כמו הs7 מאוד טובים . אני תמיד מצלמה גם עם הפלפון וגם עם הdslr, הפלפון נותן לי מיקום מדויק ונותנים טכניים וגם סוג של גיבוי למקרה של תקלה בכרטיס או איבוד המצלמה .Ilyan כתב:שאפו על הטיול ועל התמונה המרהיבה. אתה צילמת? מי זה חסר הפחד שיושב שם על הקצה?
מה הכוונה? הכוונה : בזום גדול ..........
אכן, אני חוויתי בדיוק את הסיטואציה הזאת של איבוד המצלמה בטיול שלי בחודש שעבר, ליתר דיוק גניבה שלה, ואילוץ להסתמך על הטלפון בלבד (סוני Z3), שהיא לא רעה ומהווה כלי תיעוד טוב מאוד אבל לעומת המצלמה האמיתית אפשרויות הפריימינג כמובן הרבה יותר מוגבלות.
הנה אחת משלי, לא מרהיבה כמו שלך אמנם, אבל מהיותר טובות שלי (גג טירת ניוקאסל):
[img2=1280x720]https://s15.postimg.org/w0psu092j/DSC_1256.jpg[/img2]
הנה אחת משלי, לא מרהיבה כמו שלך אמנם, אבל מהיותר טובות שלי (גג טירת ניוקאסל):
[img2=1280x720]https://s15.postimg.org/w0psu092j/DSC_1256.jpg[/img2]
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
הטלפון יודע לצלם גם תמונות טובות באור נמוך
שנה טובה
אכן לעיתים הטלפון מפתיע באיכות התמונות שהוא מוציא
אבל ובכול זאת אני מחפש מצלמה
פותח שרשור חדש לנושא ומנסה להיות כמה שיותר ברור במה שאני מחפש.
תודה מראש למייעצים
אכן לעיתים הטלפון מפתיע באיכות התמונות שהוא מוציא
אבל ובכול זאת אני מחפש מצלמה
פותח שרשור חדש לנושא ומנסה להיות כמה שיותר ברור במה שאני מחפש.
תודה מראש למייעצים
-
- אגם בלד בסלובניה בדמדומים
-
- אמסטרדם
- BUGY
- חבר מכור קשה

·אין לה שום סיכוי. גופרו בעלת זווית מאוד רחבה (בגלל זה הכל תמיד בפוקוס) מה שאולי נחמד לסרטונים בסגנון POV, אבל ממש לא מתאים לצילום סטילס. אולי כמה תמונות בודדות פה ושם זה בסדר אבל זהו. רוב הצילומים של אנשים, פרטרטים, נוף, חיות, מקרו, רחוב, לילה, כוכבים, מה שאתה רוצה...פשוט לא ניתן לעשות עם הגופרו. וזה בלי להיכנס לנושא האיכות, שליטה, אפשריות, גודל חיישן וכדומה.Tg כתב:מה שמעלה שאלה מעניינת. אם נשארים בגודל קומפקטי - אני יודע ש GoPro היא לרוב עם פוקוס על ווידאו. איך היא מתפקדת מול מצלמה קומפקטית איכותית בתמונות סטיילס?...
- molvy
- חבר במועדון HT

מסכים עם BUGY בהחלט
אם רוצים לצלם בגופרו עדיף לצלם בטלפון
גם הוידאו של הגופרו מאוד כוללני ואין אפשרות לצלם דבר פרטני כמו שצריך וצריך להתקרב מאוד לאובייקט אם רוצים לראות משהו יותר גדול
אם רוצים לצלם בגופרו עדיף לצלם בטלפון
גם הוידאו של הגופרו מאוד כוללני ואין אפשרות לצלם דבר פרטני כמו שצריך וצריך להתקרב מאוד לאובייקט אם רוצים לראות משהו יותר גדול
- molvy
- חבר במועדון HT

@Tg
·
אני קניתי את ה TZ100
נראת טוב מאוד במיוחד גודל הזום, טווח ה ISO שלה, עינית וצילום 4K
אני עדיין לומד אותה, בינתיים מאוד מאוד מרוצה
שיהיה לך המון בהצלחה
·
אני קניתי את ה TZ100
נראת טוב מאוד במיוחד גודל הזום, טווח ה ISO שלה, עינית וצילום 4K
אני עדיין לומד אותה, בינתיים מאוד מאוד מרוצה
שיהיה לך המון בהצלחה
- molvy
- חבר במועדון HT

@Tg
·
מנסיוני אין סוף להמתנה וצריך לחתוך מתי שהוא.
שיהיה יותר מבחר תהייה באופק מצלמה עם חידוש נוסף שיהיה מאוד מפתה לחכות לה.
וכן הלאה וכן הלאה
·
מנסיוני אין סוף להמתנה וצריך לחתוך מתי שהוא.
שיהיה יותר מבחר תהייה באופק מצלמה עם חידוש נוסף שיהיה מאוד מפתה לחכות לה.
וכן הלאה וכן הלאה
אני קניתי קנון G7 X MARK II בהמלצת BUGY כאן וחברים לעבודה. תודה רבה BUGY.
לגבי המחיר - חיכיתי כמה חודשים כי הטיול שלי בדצמבר, וקיויתי לקנות G7X (לא מארק 2) במחיר טוב. להפתעתי, המחיר רק עלה ועלה. גם כשמארק 2 יצאה, זה רק העלה את המחיר של הדגם הקודם.
דרך אגב, ניקון למשל מתקשים להוציא מצלמה קומפקטית עם חיישן גדול. כשתצא, אתה רוצה להיות זה שינסה אותה? או שאתה רוצה לקנות מצלמה שאחרים קנו ודיווחו? אני מעדיף לקנות מצלמה שרצה כבר כמה חודשים, יש אליה אלפי דיווחים טובים ובעיות שנתגלו. לא לקנות את הכי חדשה שיש.
לגבי המחיר - חיכיתי כמה חודשים כי הטיול שלי בדצמבר, וקיויתי לקנות G7X (לא מארק 2) במחיר טוב. להפתעתי, המחיר רק עלה ועלה. גם כשמארק 2 יצאה, זה רק העלה את המחיר של הדגם הקודם.
דרך אגב, ניקון למשל מתקשים להוציא מצלמה קומפקטית עם חיישן גדול. כשתצא, אתה רוצה להיות זה שינסה אותה? או שאתה רוצה לקנות מצלמה שאחרים קנו ודיווחו? אני מעדיף לקנות מצלמה שרצה כבר כמה חודשים, יש אליה אלפי דיווחים טובים ובעיות שנתגלו. לא לקנות את הכי חדשה שיש.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·תתחדש!!!dmitrys כתב:אני קניתי קנון G7 X MARK II בהמלצת BUGY כאן וחברים לעבודה. תודה רבה BUGY.
דרך אגב, ניקון למשל מתקשים להוציא מצלמה קומפקטית עם חיישן גדול. כשתצא, אתה רוצה להיות זה שינסה אותה? או שאתה רוצה לקנות מצלמה שאחרים קנו ודיווחו? אני מעדיף לקנות מצלמה שרצה כבר כמה חודשים, יש אליה אלפי דיווחים טובים ובעיות שנתגלו. לא לקנות את הכי חדשה שיש....
תזרוק כמה תמונות וכמה מילים משלך על המצלמה.