קניתי השבוע מכשיר פופקורן ב79.9₪ ברמי לוי מתוצרת יונדאי 1200 וואט וכחצי קילו אתיופיה וכחצי קילו סופרימו משוק רחובות (ממש זול שם, 25 עד 37 שח לקילו).
ביצעתי ביומיים האחרונים 7 קליות בסך הכל ואני מטפס מעלה בעקומת ההשתפרות מקלייה לקלייה (כמובן שיש לי עוד המון ללמוד אבל זה רק מלהיב אותי יותר).
בהתחלה, נבהלתי שמכשיר הפופקו כיבה את עצמו במהלך הקליה ועד שהבנתי מה קורה, חלק מהפולים חטפו מכת חום והיתר יצאו כאילו שמו קרם הגנה. בנוסף, חשתי שהפלסטיקה על סף רתיחה ודאגתי שאני עושה משהו שלא כשורה.
לאחר מכן, הבנתי את השטאנץ ונעזרתי במקל עץ ארוך כדי להתחקות אחר פעולת הערבול של המכשיר בעת שהוא חודל מלעבוד עד שמצטנן מעט.
בעוד שאני מתגרה במכשיר ומעלה את משקל האצווה מקלייה לקלייה (החל ב40 גרם וכלה ב80 גרם באינטרוולים של כ10-5 גרם) למדתי כי יש לעזור למכשיר בערבול בדקה הראשונה לקלייה כאשר מותחים את הגבול עם אצווה של 80גרם או קרוב לכך. בתוך כך, הבחנתי כי קצב הקלייה עולה ביחס הפוך למשקל האצווה (הגיוני).
בקלייה החמישית החלטתי לצרף מאוורר כבר מזמן אפס שיקרר את דופן מכשיר הפופקורן במהלך הקליה תוך שהוא מכוון אליו במקסימום מהירות ובזווית של -45 מעלות לערך (האוויר נזרק לתוך תוף הקליה ואל דפנות הפלסטיק של המכשיר יחדיו). בנוסף, ויתרתי על המכסה\משפך שמרכיבים בחלקו העליון של המכשיר עקב חימום יתר והדיפת המאוורר.
שמתי לב, שכאשר הוספתי מאוורר, משך הקלייה הוכפל מ4-4.5 דקות ל8.5-9 דקות עד השמע צליל של קיסמים נשברים שתואר כאן כפיצוץ שני. מדובר על אצווה של 50-65 גרם.
בקלייה השביעית, קליתי 80 גרם אתיופיה עם מאוורר על מקס' מהירות שמכוון למכשיר הפופקו תוך ערבול ידני באמצעות מקל עץ כאשר המכשיר חודל מלהזרים אוויר חם. התוצאה- 11 דקות עד הישמע פיצוץ שני!
את הפולים המקוררים לאחר קלייה, אחסנתי בחושך בשקיות נפרדות לכל אצווה תוך הוצאת האוויר מהשקיות, סגירתן וסימונן בתאריך ואופי הקלייה ומשקל התחלתי של האצווה וזן הפולים.
במהלך השבוע הקרוב אערוך סדרת טעימות לכל אחת מהאצוות לאחר 2,4,7 ימים מיום הקליה על מנת ללמוד מה קליתי.
אני לא יודע למה לצפות מכל קלייה וזן מבין האתיופי והקולומביאני. כשאאפיין אותם, אערבב אותם ביחס של 50/50 ואתרשם. אחר כך, אם ישארו לי פולים, אנסה יחסים שונים.
בקרוב, אבצע שדרוג למכשיר הפופקורן בדומה למדריך שהועלה לכאן לפורום. אתחיל בהפרדת המפוח מגוף החימום ובהמשך אני מקווה כבר להוסיף מד טמפ' ודימר לעוצמת האוורור.
נ.ב. ביצעתי קלייה אחת בסיר פופקורן עם ידית בחישה. הקלייה היתה יחסית אחידה אם כי התהליך עצמו פחות מהנה ומעייף יותר. בנוסף, הגלאי עשן החל לצפצף בתום הקליה כי נאלצתי לקלות במטבח על הכירה בניגוד למכשיר הפופקורן אותו מיקמתי במרפסת השמש.
לסיכום, קליית קפה היא חוויה מסעירה ומהנה, מעבירה את הזמן בהנאה וביצירה של מוצר שלבסוף מספק חוויה חד (לפעמים רב) פעמית שמשאירה זכרון טוב או פחות טוב שנוצר במו ידינו. בנוסף, זה כיף לדעת שיש עוד הרבה מה ללמוד, לשאוף, להשתדרג ולגוון.
רק רציתי לשתף