איזו מכונת קפה אוטומטית לקנות? הארץ או בחו"ל?

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
sagivo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אחרי שנים שאבי חינך אותי לקפה איכותי (של מכונות אוטומטיות...) הגעתי להחלטה שבא לי גם להתפנק.
התקציב שלי הוא כ-3000 ש"ח למכונה אוטומטית (fully automated).
במקור רציתי את דלונג 22.310 אם אני לא טועה שקיבלה ביקורות טובות, אך הפסיקו לשווקה בארץ,
ואז נתקלתי באתר הזה וזה העלה בי כמה תהיות:
1. ראיתי שהרבה כאן ממליצים על melita. האם הם כל כך טובים ואמינים?
יש להם שני דגמים מוצלחים מאוד - barista ו-vaziana. מה ההבדלים?
2. אני רואה שרבים קונים בחו"ל והאמת שאני בשוק מהבדלי המחירים, אבל לא הבנתי מספר דברים:
א. חלק מהאנשים רשמו כאן בפורום שאחרי שהם קיבלו את המכשיר הם הזדכו על מע"מ מהמדינה השולחת. זה הגיוני? איך זה מתבצע?
ב. מה המס/מע"מ שהמדינה הקסומה שלנו לוקחת והאם מקבלים קנס או שצריך להצהיר?
3. נצא מנקודת מוצא שככל הנראה אין אחריות. האם זה לא סיכון?
4. יש עוד מכונות מומלצות בטווח המחירים שציינתי?
תודה רבה,
שגיא

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #2 

היי שגיא,
אנסה לענות בזריזות על שאלותייך, מקווה שישלימו אותי כאן האחרים:

1. לי אישית התקלקלה המכונה לא פעם ולא פעמיים, אבל כל מכונה אוטמטית תתקלקל לך מתישהוא, גם אם תלך לפי הספר, גם מכונות של JURA. קח זאת בחשבון.
אני עדיין ממליץ על מכונה זו (מליטה) היא זולה לרכישה (במקרה הכי הכי גרוע ניתן לזרוק ולקנות אחת אחרת), זולה לתחזוקה, נוחה לתפעול, ויש שירות מעולה של אמזון במקרה שחלה אצלך תקלה (אל תצפה לקבלת שירות מהגרמנים כי זה לא יקרה כל עוד אתה גר בישראל ולא בגרמניה.)
אגב, הטמפרטורה של הקפה ממש חמה, אם אתה אוהב אספרסו על גבול הרותח.
הטמפרטורה של החלב- חמימה על גבול הפושרת.

ההבדלים בין הדגמים? בעיקר, גודל מיכל מים, גודל מיכל פולים, ופונקציות תכנות והתאמה אישית של קפה למשתמש.

לגבי הקצפת החלב, החלב לא חם במיוחד (בכל הדגמים, עיינתי רבות בביקורות עליהן) אז קח זאת בחשבון (מצד שני מכונות אוטמטיות ללא מקציף ידני (פנרלו וכו') לא יתנו לך טמפרטורה חמה כמו במכונה חצי אוטומטית (אלא אם תצליח לעקוף את הגדרות היצרן של מכונה זו).
2.אם אתה רוכש מאמזון האירופאית אתה אכן מקבל החזרי מיסי ייבוא אוטומטית לחשבון הבנק שלך, לאחר מספר חודשים מרגע הרכישה (לוקח לאמזון טיפה זמן, אבל ההחזר אכן מגיע).
3.ללא אחריות זה אכן סיכון, אבל לשלם על אותה מכונה בארץ מחיר כפול- זה מבאס. תעשה חשבון של דרגת הביאוס מול דרגת הסיכון, ותחליט מה נוח לך . אם תיתקל בתקלה בשנה הראשונה לרכישת המכונה, אמזון יתמכו בך (וזה לא פחות טוב מאשר תמיכת יצרן המכונה שקנית).
4. אתה יכול למצוא מכונות לא רעות של JURA באמזון גרמניה (E6,E60,ENA MICRO90 וכו').

ממליץ לך ללכת פיזית לחנויות בארץ ולבחון פיזית מכונות אוטמטיות, ולאחר מכן להחליט אם לרכוש בארץ עם אחריות, או בחול ללא אחריות (אבל עם שירות של אמזון- שכמעט שקול לאחריות רגילה- הם פשוט מחליפים לך את המכונה ולא מתקנים).

sagivo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה המהירה.
רק שאלה קטנה, מה לגבי המכס/מע"מ בארץ, על כמה הוא עומד?
האם צריך להצהיר על המוצר לפני הקניה?
שוב תודה!

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #4 

לא מצהירים לפני הקניה,
ברכישה ממישהו שנותן לך שירות של משלוח +מיסים מאמזון למשל יגבו ממך את כל הסכום מראש. (זו בהחלט האופציה הממומלצת חברות השילוח הרבה פעמים מנצלות הזדמנות ומשחילות כל מיני אגרות-פעם היו חברות שהציעו משלוח כולל מיסים במחיר סופי לא יודע אם קיים היום)
אם תלך על רכישה ממישהו שלא נותן לך את השרות שזה רוב הספקים תשלם את המיסים בשחרור וכל הטרחה והסיכונים עליך.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”