האם לכבות לזמן קצר?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78838
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
כיבוי והדלקה אלה פעולות יקרות מאוד במקרן.
רובה הבעיות שקשורות לנורה נוצרות בשלב ההדלקה.
לדעתי אם אתה יודע שלפחות בחצי שעה הקרובה אתה לא צריך אותו, אז תכבה. לא פחות.
רובה הבעיות שקשורות לנורה נוצרות בשלב ההדלקה.
לדעתי אם אתה יודע שלפחות בחצי שעה הקרובה אתה לא צריך אותו, אז תכבה. לא פחות.
השאלה מזכירה לי נשכחות.
בימי המונדיאל היה שרשור ארוך כי זה היה מאוד רלוונטי בין המשחקים.
מכל השרשור הארוך אז לא יצא שום מספר עם אסמכתא.
עופר אומר עכשיו בפסקנות 30 דקות.
עופר, איך הגעת למספר? זה מבוסס על איזה מידע או חישוב שעשית?
בימי המונדיאל היה שרשור ארוך כי זה היה מאוד רלוונטי בין המשחקים.
מכל השרשור הארוך אז לא יצא שום מספר עם אסמכתא.
עופר אומר עכשיו בפסקנות 30 דקות.
עופר, איך הגעת למספר? זה מבוסס על איזה מידע או חישוב שעשית?
משה
אולי זה קצת לא רלוונטי, אבל בכדי למנוע את הפחד מכיבויים והדלקות (בין היתר), נראה לי שפתרון לא רע הוא לקנות אחריות על הנורה של Mack (כאשר קונים את המקרן), אשר נותנת אחריות גם בארץ. אחריות לשלוש שנים על הנורה יוצאת יותר זול מאשר להחליף נורה פעם אחת, והיא מאפשרת עד 3 החלפות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78838
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
moco,
ממש לא בפסקנות - 30 דקות זה מספיק זמן בשביל שהנורה (ברוב המקרנים) תתקרר ולפחות לא תתפוצץ כשתנסה להדליק מחדש...
בכל מקרה, רצוי שלא לכבות ולהדליק באופן כזה, אלא להחליט מראש שאתה הולך לצפות בסרט ולכבות אותו בסוף הסרט....
ממש לא בפסקנות - 30 דקות זה מספיק זמן בשביל שהנורה (ברוב המקרנים) תתקרר ולפחות לא תתפוצץ כשתנסה להדליק מחדש...
בכל מקרה, רצוי שלא לכבות ולהדליק באופן כזה, אלא להחליט מראש שאתה הולך לצפות בסרט ולכבות אותו בסוף הסרט....
אה, אוקי, זה נושא אחר - להימנע מפיצוץ הנורה. מסכים ש30 דקות זה די והותר ואף עם מרווח ביטחון.oferlaor כתב:moco,
בכל מקרה, רצוי שלא לכבות ולהדליק באופן כזה, אלא להחליט מראש שאתה הולך לצפות בסרט ולכבות אותו בסוף הסרט.......
אני התיחסתי (חשבתי שעל זה הייתה השאלה) על נקודת האופטימום. יש שני שיקולים הפוכים:
1) כיבוי והדלקה מקצרים את חיי הנורה (בלי קשר לסכנת נזק מיידי) וקצת את חיי שאר המקרן בגלל שינויי טמפרטורה.
2) עצם זה שנורה דלוקה גם מקצר את חייה כמובן.
אז דשנו בזה אבל אף אחד לא מצא מספרים. לא בטוח שאפילו היצרנים יודעים.
אני בגדול נוטה להשאיר אפילו שעה, שעה וחצי. השיקול שלי הוא ששעות הנורה לא ממש מפחידות אותי כי באופן מוחלט אני לא ממש משתמש הרבה. הדלקה מפחידה אותי יותר.
זה עיניין רגשי
משה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
moco כתב:אני בגדול נוטה להשאיר אפילו שעה, שעה וחצי. השיקול שלי הוא ששעות הנורה לא ממש מפחידות אותי כי באופן מוחלט אני לא ממש משתמש הרבה. הדלקה מפחידה אותי יותר.
זה עיניין רגשי...
במונדיאל הייתי משאיר אותו דולק בין משחק למשחק...