בקשר לחיבור טויטרים למגבר
יש לי מגבר של Mosfet 2200W שהוא בעצם 4 ערוצים
עכשיו את המגבר חיברתי יציאה אחת לסאב... נשארו לי עוד 3 יציאות
השאלה שלי היא כזאת האם אני יכול לחבר זוג טויטרים של 500W שכל אחד מהם זה 250 W רק ליציאה אחת של המגבר יעני לחבר את שני הטויטרים ליציאה אחת
והמגבר נותן ליציאה 550 וואט מה שאומר שזה 50 וואט יותר מהטויטרים אם אני מחבר אותם, זה לא יכול לשרוף לי אותם?
כדאי לי בכלל לחבר אותם למגבר?
עכשיו את המגבר חיברתי יציאה אחת לסאב... נשארו לי עוד 3 יציאות
השאלה שלי היא כזאת האם אני יכול לחבר זוג טויטרים של 500W שכל אחד מהם זה 250 W רק ליציאה אחת של המגבר יעני לחבר את שני הטויטרים ליציאה אחת
והמגבר נותן ליציאה 550 וואט מה שאומר שזה 50 וואט יותר מהטויטרים אם אני מחבר אותם, זה לא יכול לשרוף לי אותם?
כדאי לי בכלל לחבר אותם למגבר?
לדעתי תחבר את הסאב בבריג' ואז ישארו לך 2 ערוצים לקומפוננטים, אותם תחבר לקרוס של הקומפוננטים+הטווטרים למגבר..
רגע
אתה מתכוון שאת הטויטרים אני יחבר על יציאה אחת כן?
השאלה שלי היא אם אני יחבר ככה בדיוק איך שאמרת לי זה לא יכול לשרוף לי את הטויטרים?
אה ועוד משהו אם אתה יכול לענות לי אשמח:
כשאני מפעיל מוזיקה אז אני שומע גם מוזיקה מהסאב אני לא שומע רק בומים מהסאב אני שומע גם צלילים ממנו וזה לא טוב נכון? נראה לי החיבור שם לא נכון או משהו
ממה זה יכול לנבוע?
השאלה שלי היא אם אני יחבר ככה בדיוק איך שאמרת לי זה לא יכול לשרוף לי את הטויטרים?
אה ועוד משהו אם אתה יכול לענות לי אשמח:
כשאני מפעיל מוזיקה אז אני שומע גם מוזיקה מהסאב אני לא שומע רק בומים מהסאב אני שומע גם צלילים ממנו וזה לא טוב נכון? נראה לי החיבור שם לא נכון או משהו
ממה זה יכול לנבוע?
אתה צריך לחבר את יציאת הסאב מהפאנל שלך למגבר ואז לחבר את אותה יציאה לסאב..
הפאנל ישמש כקרוס אוובר..
תחבר גם את יציאת הF\R איזה שאתה רוצה מהפאנל למגבר..
יציאה אחת מהמגבר(R) לקומפוננט+טוויטר+קרוס.
יציאה שניה אותו דבר.. (L )
הפאנל ישמש כקרוס אוובר..
תחבר גם את יציאת הF\R איזה שאתה רוצה מהפאנל למגבר..
יציאה אחת מהמגבר(R) לקומפוננט+טוויטר+קרוס.
יציאה שניה אותו דבר.. (L )
לא יודע אם התגובה עכשיו תעזור לך כי עבר הרבה זמן מההודעה שלך, אבל באופן עקרוני הנתונים שסיפקת לגבי הטוויטרים שהם 400 וואט והמגבר מספק 550 וואט או משהו בסגנון , אלו ערכי PMPO ולא הערכים המדוייקים שהם ערכי ה RMS . לכן כל עוד אתה לא יודע כמה ההספק המקסימלי של הטוויטרים ושל המגבר , וגם אז אתה עדיין יכול לשרוף את הטוויטרים שלך , עדיף להימנע מחיבור ישיר של המגבר לטוויטרים - במיוחד גם אם אלה טוויטרים נפרדים שיש להם קרוס-אובר פנימי של איזה קבל מסכן..אז תמנע את הריסתם ואל תחבר.
בנוסף , הצלילים שיוצאים לך מהסאב נובעים מכך שכנראה ואין לסאב קרוס פנימי אלא הוא מתפקד על הקרוס של המגבר, ולכן על המגבר אתה צריך להזיז את הקרוס-אובר של היציאה של הסאב לתדרים נמוכים בלבד - יש לך או בורר של תדרים או בורר של מצבים - high , low , full .. אתה מאמץ את הסאב להוציא צלילים שלא מתאימים לו , מה שהורס לך את הצליל המתקבל בכללי.
בקיצור , תחבר את הסאב בגשר על 2 יציאות במגבר ואת 2 היציאות שנותרו תחבר לסט קומפוננט שבוודאי יש לך ואם לא ויש לך רמקולים מופרדים - ז"א טוויטרים בנפרד ומיד בנפרד אז אתה בבעיה .... ותריץ את החיבורים ישירות מהרדיו שלך לרמקולים הקדמיים.
בנוסף , הצלילים שיוצאים לך מהסאב נובעים מכך שכנראה ואין לסאב קרוס פנימי אלא הוא מתפקד על הקרוס של המגבר, ולכן על המגבר אתה צריך להזיז את הקרוס-אובר של היציאה של הסאב לתדרים נמוכים בלבד - יש לך או בורר של תדרים או בורר של מצבים - high , low , full .. אתה מאמץ את הסאב להוציא צלילים שלא מתאימים לו , מה שהורס לך את הצליל המתקבל בכללי.
בקיצור , תחבר את הסאב בגשר על 2 יציאות במגבר ואת 2 היציאות שנותרו תחבר לסט קומפוננט שבוודאי יש לך ואם לא ויש לך רמקולים מופרדים - ז"א טוויטרים בנפרד ומיד בנפרד אז אתה בבעיה .... ותריץ את החיבורים ישירות מהרדיו שלך לרמקולים הקדמיים.