קונים בלבד II
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
זה לא סוד שקווין סמית הפך לקטסטרופה טוטאלית (כמו כל גאון שהפך פופולרי מהר מדי) בשנים האחרונות.
על כמה מהסרטים אחרונים פשוט ויתרתי מראש (ע"ע JAY & SILENT BOB STRIKE BACK).
אבל, אי אפשר לקחת מקווין סמית את הסרט הטוב ביותר שלו - קונים בלבד (CLERKS). סרט שמערבב כ"כ הרבה נושאים בקלילות רבה, ותוך דריכה על כמעט כל פרה קדושה שקיימת...
לכן, הייתי מוכן מראש לאכזבה בקונים בלבד 2. לא יודע אם זה היה המצב רוח שלי בעת שראיתי את הסרט או חוסר ציפיות מוחלט, אבל מזמן לא נהנתי כ"כ מסרט מעוות כל כך.
תחשבו כמה שהסרט המקורי היה מעוות, תעלו בריבוע, תכפילו ב-10 ולא תגיעו לקרסולי העיוות בסרט CLERKS II... הסרט ממשיך 10 שנים אחרי הסרט המקורי, שבו שני מוכרים זוטרים בחנויות מינוריות "משתדרגים" לעובדים בחנות אוכל מהיר מקומי...
כל השטיקים שלהם נשמרים, למרות הגיל המתקדם, אבל הם בעיקר מראים כיצד הזמן לא היה טוב אליהם ועד כמה הם מתפשרים בכדי להמשיך ולחיות ללא כל מטרה ברורה לעין.
הסרט לוקח את כל הפרות הקדושות שנשכחו בסרטים הקודמים של סמית ושם אותם בקדמת הסרט (הוא ממש לא מטפל באופן מעודן באקטים מיניים בוטים, שכוללים גם חיות...).
בקיצור, זה סרט מטורף לחלוטין, מחתרתי ביותר ולחלוטין לא ברור כיצד בהוליווד אפשר בכלל להפיק כאלה דברים... כנראה שרק קווין סמית מסוגל לעשות דברים פסיכיים שכאלה...
בקיצור, צריך להמתין עוד תריסר שנים בשביל CLERKS III, שכן אני מעריך שסמית כ"כ יתלהב מעצמו שיעשה עוד המון נזק שכלי לכולנו לפני שיבריק בשלישית...
על כמה מהסרטים אחרונים פשוט ויתרתי מראש (ע"ע JAY & SILENT BOB STRIKE BACK).
אבל, אי אפשר לקחת מקווין סמית את הסרט הטוב ביותר שלו - קונים בלבד (CLERKS). סרט שמערבב כ"כ הרבה נושאים בקלילות רבה, ותוך דריכה על כמעט כל פרה קדושה שקיימת...
לכן, הייתי מוכן מראש לאכזבה בקונים בלבד 2. לא יודע אם זה היה המצב רוח שלי בעת שראיתי את הסרט או חוסר ציפיות מוחלט, אבל מזמן לא נהנתי כ"כ מסרט מעוות כל כך.
תחשבו כמה שהסרט המקורי היה מעוות, תעלו בריבוע, תכפילו ב-10 ולא תגיעו לקרסולי העיוות בסרט CLERKS II... הסרט ממשיך 10 שנים אחרי הסרט המקורי, שבו שני מוכרים זוטרים בחנויות מינוריות "משתדרגים" לעובדים בחנות אוכל מהיר מקומי...
כל השטיקים שלהם נשמרים, למרות הגיל המתקדם, אבל הם בעיקר מראים כיצד הזמן לא היה טוב אליהם ועד כמה הם מתפשרים בכדי להמשיך ולחיות ללא כל מטרה ברורה לעין.
הסרט לוקח את כל הפרות הקדושות שנשכחו בסרטים הקודמים של סמית ושם אותם בקדמת הסרט (הוא ממש לא מטפל באופן מעודן באקטים מיניים בוטים, שכוללים גם חיות...).
בקיצור, זה סרט מטורף לחלוטין, מחתרתי ביותר ולחלוטין לא ברור כיצד בהוליווד אפשר בכלל להפיק כאלה דברים... כנראה שרק קווין סמית מסוגל לעשות דברים פסיכיים שכאלה...
בקיצור, צריך להמתין עוד תריסר שנים בשביל CLERKS III, שכן אני מעריך שסמית כ"כ יתלהב מעצמו שיעשה עוד המון נזק שכלי לכולנו לפני שיבריק בשלישית...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
מעניין כמה חובבי שרה נפגעו מ- one ring to rule them all
ד"א לא קוראים לסרט "מוכרים בלבד"? (והאם אני היחיד שאהב את ג'רזי גירל?)
ד"א2 - לחובבי הבמאי - אסור לוותר על an evening with kevin smith - ערב "הרצאות" שבו הבמאי מתעלה על עצמו ומשתלח בתעשייה מול תלמידי קולג'.
עריכה: אני לא מעודכן. יצא כבר http://www.imdb.com/title/tt0910873/
ד"א לא קוראים לסרט "מוכרים בלבד"? (והאם אני היחיד שאהב את ג'רזי גירל?)
ד"א2 - לחובבי הבמאי - אסור לוותר על an evening with kevin smith - ערב "הרצאות" שבו הבמאי מתעלה על עצמו ומשתלח בתעשייה מול תלמידי קולג'.
עריכה: אני לא מעודכן. יצא כבר http://www.imdb.com/title/tt0910873/
לסרט אכן קוראים "מוכרים בלבד 2", סרט מעולה בהחלט מחזיר את מיטב המסורת של "מוכרים בלבד" (למי שלא ראה, אז חובה חובה חובה) חוץ מזה הסרטים הראשונים של סמית כמו עכברי הקניון-MALL RATS ודוגמה דווקא היו סרטים מעולים (חוץ מ"לרדוף אחרי איימי - טפו טפו טפו וג'רזי גירל שעל אף היותו סרט בנות חביב פשוט לא היו לו שום סממנים של הבמאי !). הדיאלוגים בסרטים של סמית פשוט מעלים את הרף לאיכות דו-שיח קולנועי שמבוסס על הנושאים הטיפשיים ביותר לדוגמא ה-5 דקות על ASS TO MOUTH שקורעות מצחוק או הניסיון של רנדל להחזיר את PORCH MONKEY.
פשוט סרט מעולה לראות עם הח'ברה ! 
בעקבות ההמלצות סוף סוף השגתי את הסרט וממש נחנקתי מצחוק בקטע הירידות
על הטרילוגיה של שר הטבעות ...
three movies of people walking to a ***** volcano
השחקנית המגלמת את הבוסית, מראה כישורי ריקוד קלים שאינם מגרדים
את יכולתה בריקוד ומשחק שנראו במחזמר RENT שיצא כסרט ב-2005.
סרט פחות בוטה וגס אבל חד לא פחות ומצחיק אפילו יותר
עליו אני יכול להמליץ בחום הוא Office Space
לדעתי סרט חובה לכל מי שעובד ב-hi-tech
נכתב ובוים ע"י הבמאי של Beavis and Butt-Head, South Park ואחרים ...
http://www.imdb.com/title/tt0151804/
אבי.
על הטרילוגיה של שר הטבעות ...
three movies of people walking to a ***** volcano
השחקנית המגלמת את הבוסית, מראה כישורי ריקוד קלים שאינם מגרדים
את יכולתה בריקוד ומשחק שנראו במחזמר RENT שיצא כסרט ב-2005.
סרט פחות בוטה וגס אבל חד לא פחות ומצחיק אפילו יותר
עליו אני יכול להמליץ בחום הוא Office Space
לדעתי סרט חובה לכל מי שעובד ב-hi-tech
נכתב ובוים ע"י הבמאי של Beavis and Butt-Head, South Park ואחרים ...
http://www.imdb.com/title/tt0151804/
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
clerks 2 מצויין
והירידות על שר הטבעות באמת גדולות.
עופר אני חושב שאתה מחמיץ בגדול שלא ראית את גיי וסיילנט בוב מכים בשנית - סרט גדול ובמיוחד למי שאוהב סרטים - הירידות שם על גורג לוקאס ושובו של הג'די גדולות ואפילו הביאו את מרק המיל ושחקנים מדוסון קריק ומאמריקן פאי לירידות עצמאיות שם.
עופר אני חושב שאתה מחמיץ בגדול שלא ראית את גיי וסיילנט בוב מכים בשנית - סרט גדול ובמיוחד למי שאוהב סרטים - הירידות שם על גורג לוקאס ושובו של הג'די גדולות ואפילו הביאו את מרק המיל ושחקנים מדוסון קריק ומאמריקן פאי לירידות עצמאיות שם.
-
oferlaor
- מנהל

אחד הסרטים הטובים של סמית', בלי ספק... הפתיע אותי שהוא לא נפל, סגירת מעגל טובה מאוד לעולם שהוא בנה בג'רזי.
באופן כללי אגב יש סרטים טובים יותר ופחות שלו, אבל(חוץ מג'רזי גירל שהיה חביב אך לא קשור, ובעצם גם דוגמה לא קשור לגמרי) כדאי לראות את כולם כדי להכיר לעומק את העולם המופרע שהוא בנה, אגב עופר אני ממליץ לך על ג'יי וסיילנט בוב, אומנם מדובר בקומדיה שחורה פחות והולוודית יותר מעבודתיו האחרות אך עדיין מדובר בסרט היסטרי ועמוס באינטרטקסטואליות ובדיחות פנימיות, ממש סרט חובה, באחד החלקים למשל יש קרב חרבות אור בין ג'יי ובחור בשם C**k Knocker שמשוחק ע"י לא אחר ממארק המיל (לוק סקייווקר) כבסופו של דבר (ספויילרון................................................) ג'יי חותך לו את היד ובתגובה צועק מארק Not Agein.
קטעים כאלה ואחרים הופכים לביזבוז לא רע בכלל של כמעט שעתיים.
באופן כללי אגב יש סרטים טובים יותר ופחות שלו, אבל(חוץ מג'רזי גירל שהיה חביב אך לא קשור, ובעצם גם דוגמה לא קשור לגמרי) כדאי לראות את כולם כדי להכיר לעומק את העולם המופרע שהוא בנה, אגב עופר אני ממליץ לך על ג'יי וסיילנט בוב, אומנם מדובר בקומדיה שחורה פחות והולוודית יותר מעבודתיו האחרות אך עדיין מדובר בסרט היסטרי ועמוס באינטרטקסטואליות ובדיחות פנימיות, ממש סרט חובה, באחד החלקים למשל יש קרב חרבות אור בין ג'יי ובחור בשם C**k Knocker שמשוחק ע"י לא אחר ממארק המיל (לוק סקייווקר) כבסופו של דבר (ספויילרון................................................) ג'יי חותך לו את היד ובתגובה צועק מארק Not Agein.
קטעים כאלה ואחרים הופכים לביזבוז לא רע בכלל של כמעט שעתיים.
-
oferlaor
- מנהל

omri1324,
ראיתי את JAY AND SILENT BOB STRIKE AGAIN. על הסרט הזה אתה מדבר? לא ראיתי קטע כמו שתיארת (אלא אם כן יש לו עוד סרט בשם דומה...)
ראיתי את JAY AND SILENT BOB STRIKE AGAIN. על הסרט הזה אתה מדבר? לא ראיתי קטע כמו שתיארת (אלא אם כן יש לו עוד סרט בשם דומה...)
עופר, בוודאי שיש את הקטע הזה! זה ממש לקראת סוף הסרט, כאשר ג'יי ובוב חוטפים את התלבושות של דוסון וTHE PIE F**ER, ואז נכנסים לסט של הסרט על ג'יי ובוב, ואז יש את הקרב הזה, ואז בא ויל פרל ופורץ לסט כמו גם חברות הCLIT, ומתחיל ה...תוהו ובוהו 
אכן מדובר בסרט הזה, רק שזה Strike back כאיזכור לאימפריה מכה שנית:)
אני ממליץ לך לראות שוב ולשים לב לפרטים הקטנים, הקוויק סטופ בהתחלה, שלוש הדמויות שבן אפלק משחק, הבדיחות הפנימיות של פחות או יותר כל השחקנים והאורחים שלא נגמרים על עצמם ועל הסרט...
במפגש בין ג'יי וסיילנט בוב לג'ייסון ביגס הם שואלים אותו אם הוא עשה את "הבחורה הרוסיה" מאמריקן פאי, הלא היא שאנון אלזיבת שמשחקת את אהובתו בסרט הזה...
כולם משחררים כל עול ונותנים כמו במערכונים המוצלחים ביותר של SNL לצחוק על עצמם ללא גבול, גאס ואן סנט מתרכז בספירת הכסף שלו ולא בבימוי הסרט, בן אפלק מתווכח עם מאט דיימון על הסרטים בהם הם משתתפים ומסביר שיש סרטים שעושים בשביל הכסף, יש כשאלה שבשביל הפרסים ויש כאלה שעושים רק כי חבר שלך מכריח אותך ולא נעים לך, אומר ומסתכל על קווין סמית'...
בקיצור יש עוד הרבה, מומלץ להעמיק.
אני ממליץ לך לראות שוב ולשים לב לפרטים הקטנים, הקוויק סטופ בהתחלה, שלוש הדמויות שבן אפלק משחק, הבדיחות הפנימיות של פחות או יותר כל השחקנים והאורחים שלא נגמרים על עצמם ועל הסרט...
במפגש בין ג'יי וסיילנט בוב לג'ייסון ביגס הם שואלים אותו אם הוא עשה את "הבחורה הרוסיה" מאמריקן פאי, הלא היא שאנון אלזיבת שמשחקת את אהובתו בסרט הזה...
כולם משחררים כל עול ונותנים כמו במערכונים המוצלחים ביותר של SNL לצחוק על עצמם ללא גבול, גאס ואן סנט מתרכז בספירת הכסף שלו ולא בבימוי הסרט, בן אפלק מתווכח עם מאט דיימון על הסרטים בהם הם משתתפים ומסביר שיש סרטים שעושים בשביל הכסף, יש כשאלה שבשביל הפרסים ויש כאלה שעושים רק כי חבר שלך מכריח אותך ולא נעים לך, אומר ומסתכל על קווין סמית'...
בקיצור יש עוד הרבה, מומלץ להעמיק.
-
oferlaor
- מנהל

עומרי,
לא יודע - היה חביב, אבל לא דיבר אלי... בטח שלא כמו CLERKS או CLERKS II
לא יודע - היה חביב, אבל לא דיבר אלי... בטח שלא כמו CLERKS או CLERKS II
עיניין של טעם...
הוא שונה מאוד ממוכרים כמובן, יותר שיגרתי, בסה"כ קומדיה הולוודית מוצלחת בעולם ג'רזי של סמית' בעוד מוכרים (1 יותר מ2) הוא קומדיה שחורה וחסרת גבולות או עלילה לינארית שבאמת מתקדמת לשום מקום שפשוט שם כדי לשחוט פרות קדושות ולהגיד בדיוק מה שאנחנו חושבים, ובמובן מסויים להראות חיים, כמו שהם. אצל אנשים קיצוניים.
הוא שונה מאוד ממוכרים כמובן, יותר שיגרתי, בסה"כ קומדיה הולוודית מוצלחת בעולם ג'רזי של סמית' בעוד מוכרים (1 יותר מ2) הוא קומדיה שחורה וחסרת גבולות או עלילה לינארית שבאמת מתקדמת לשום מקום שפשוט שם כדי לשחוט פרות קדושות ולהגיד בדיוק מה שאנחנו חושבים, ובמובן מסויים להראות חיים, כמו שהם. אצל אנשים קיצוניים.
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
ב-
http://youtube.com/watch?v=6OrTRCe6rsE
קוין סמית אומר שהתסריט המקורי של clerks 2 הפך להיות ג'יי ובוב מכים שנית. למיטב זכרוני באותה הרצאה מאוחר יותר הוא אומר שלעולם לא יהיה עוד סרט עם ג'יי וסיילנט בוב (שקרן).
http://youtube.com/watch?v=6OrTRCe6rsE
קוין סמית אומר שהתסריט המקורי של clerks 2 הפך להיות ג'יי ובוב מכים שנית. למיטב זכרוני באותה הרצאה מאוחר יותר הוא אומר שלעולם לא יהיה עוד סרט עם ג'יי וסיילנט בוב (שקרן).
גם אני בין אלו שהגיעו לסרט כשהוא מוכן לאכזבה מרה והופתעתי לחלוטין מאיכות התסריט והסרט, האכזבה היחידה מבחינתי היא הסוף הבנאלי. אבל כמה שהתסריט היה גאוני וכמה שהדיאולוגים היו שוברי מוסכמות שום דבר לא ישתווה לחיקוי המדהים של ביל משתיקת הכבשים, בעולם מתוקן על דברים כאלו היו מקבלים אוסקר.