מיקמתי את הקולה על השולחן במרפסת איפה שהיה הקווסט לפניו. הוא שוקל באזור 55 ק"ג, מידות: 50x75x65 עומק, גובה, רוחב.
לקולה יש מגש קירור מקצועי (מסתובב), טרייר גדול, אוורור חזק הניתן לשליטה דרך שני מוטות - האחד פותח את יציאת העשן החוצה EXHAUST דרך צינור ניקוז העשן (מגיע עם הקולה) והשני שולט בכניסת האוויר לתוף. המוטות האלו מאד מאד שימושיים ומאפשרים שליטה מצוינת בתהליך הקלייה, האצה והאטה שלה. ישנה אפשרות כיול של הטמפ' מראש דרך שעון דיגיטלי בצד (המחובר לגשש המקורי המודד את חום יציאת העשן מהתוף), אני הוספתי שני תרמוקאפלים ET וBT במקום המדחום ET האנלוגי המקורי ככה שניתן להגיע לרמת שליטה גבוהה. איכות הבנייה מפתיעה לטובה - מרגיש מאד מאסיבי ואיכותי. אספתי את הקולה מנמל אשדוד ביום חמישי האחרון, ככה שאני עדין לומד אותו. בינתיים (בעזרתו של גלעד נגרו) הצלחתי להשתלט על המעבר היחסית חד בין השימוש בקולה מאסיבי כזה לבין הקווסט. בינתיים קליתי באצים של 400-500 גרם והיום ניסיתי לקלות קילו (1200 גרם פולים ירוקים).
התייעצתי עם בחור נחמד בשם drikus מדרום אפריקה שהחל לייבא לשם את הקולים שלהם, לאחר שטען שהתרשם מהם לטובה ושאין בעיה עם מתח 240V להגיע עם קילו לפיצוץ ראשון גם בזמן של 8-9 דקות, החלטתי שאני הולך על זה.
בכל אופן הגעתי לפיצוץ ראשון עם קילו קפה סביב 12-13 דקות (לשם שאפתי) וזה לאחר שהאטתי מעט את התקדמות הקלייה (הכנסה ב185 BT). מקווה לעדכן עם מבחן טעימה אחרי שהקפה ינוח קצת





