שאלה בקשר להתיישנות קפה, מבקש את עצתכם
אני חדש בתחום הכנת הקפה בבית. כרגע אני מכין קפוצינו עם בריקה, וטוטוקרמה, יצא לי להכין בערך 8-9 פעמים ואני משתמש כרגע בקפה תערובת הבית של לנדוור שטחנו לי בחנות בהתאמה למקניטה, במשקל 250 גרם.
שמעתי פה הרבה על עניין התיישנות הקפה, ובעיקר הקפה הטחון, אך הקפה ברשותי כבר כחודשיים, והאמת שאני לא ממש מרגיש בהבדל ניכר בטעם מפעם לפעם. עכשיו אני רוצה להזמין קפה מבית קלייה במשקל של 500 גרם ואני מתלבט אם לבקש לטחון את כולו, או לפחות חלק ממנו ואז ארכוש מטחנה ידנית ואראה איך זה עם קפה שנטחן באותו רגע. העניין הוא שאני לא שותה כל יום, אלא בערך פעמיים שלוש בשבוע והקפה יישאר אצלי די הרבה זמן, אז השאלה היא אם בהינתן שהקפה גם ככה יישאר אצלי לא מעט זמן, בשקית המקורית שהגיע איתה (עם החור שמונע מאוויר לחדור), האם יהיה כזה הבדל אם אכין מקפה טחון או מפולים שנטחנו באותו רגע? האם למרות הזמן שעבר על הקפה, לפולי הקפה שנטחנו באותו רגע יהיה טעם טרי וטוב יותר, או שכל עוד לא שמרתי על הקפה בקופסאות וואקום וכו, לא יהיה הבדל ניכר בטעם?
מה אתם מציעים לי?
שמעתי פה הרבה על עניין התיישנות הקפה, ובעיקר הקפה הטחון, אך הקפה ברשותי כבר כחודשיים, והאמת שאני לא ממש מרגיש בהבדל ניכר בטעם מפעם לפעם. עכשיו אני רוצה להזמין קפה מבית קלייה במשקל של 500 גרם ואני מתלבט אם לבקש לטחון את כולו, או לפחות חלק ממנו ואז ארכוש מטחנה ידנית ואראה איך זה עם קפה שנטחן באותו רגע. העניין הוא שאני לא שותה כל יום, אלא בערך פעמיים שלוש בשבוע והקפה יישאר אצלי די הרבה זמן, אז השאלה היא אם בהינתן שהקפה גם ככה יישאר אצלי לא מעט זמן, בשקית המקורית שהגיע איתה (עם החור שמונע מאוויר לחדור), האם יהיה כזה הבדל אם אכין מקפה טחון או מפולים שנטחנו באותו רגע? האם למרות הזמן שעבר על הקפה, לפולי הקפה שנטחנו באותו רגע יהיה טעם טרי וטוב יותר, או שכל עוד לא שמרתי על הקפה בקופסאות וואקום וכו, לא יהיה הבדל ניכר בטעם?
מה אתם מציעים לי?
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
אני מציע לך את אשר עשיתי בתחילת דרכי בקפה... עבור מקינטה/בריקה יש לטחון יחסית גס וגם הרגישות לרמת הטחינה אינה גבוהה.
לכן, קנה לך מטחנת תבלינים פשוטה (100 שקלים). החזק את פולי הקפה במקרר (סגורים בצנצנת במגרת הירקות). לפני הכנת הקפה טחן במטחנה את הכמות המתאימה לך. מציע לך גם למדוד את משך זמן הטחינה. תוך שבוע שבועיים תתאפס על מה מתאים לטעמך. אני זוכר שאצלי משך הזמן היה כ- 20 שניות.
אתה מוזמן גם לדווח כאן על הניסיון...
בשום מקרה לא ממליץ לאחסן במקפיא...
לכן, קנה לך מטחנת תבלינים פשוטה (100 שקלים). החזק את פולי הקפה במקרר (סגורים בצנצנת במגרת הירקות). לפני הכנת הקפה טחן במטחנה את הכמות המתאימה לך. מציע לך גם למדוד את משך זמן הטחינה. תוך שבוע שבועיים תתאפס על מה מתאים לטעמך. אני זוכר שאצלי משך הזמן היה כ- 20 שניות.
אתה מוזמן גם לדווח כאן על הניסיון...
בשום מקרה לא ממליץ לאחסן במקפיא...
Artificial Intelligence is better then NONE...
@avramm
תודה לכולם על העזרה.
אברהם, האם עדיין אתה ממליץ לי לאחסן את הקפה במקרר לאור הבעיה שציינתי קודם? והאם זה יהיה משמעותי לטחון את הפולים באותו רגע לעומת איחסון של קפה שכבר נטחן- במקרר.
דבר שני, שמעתי שמטחנות ידניות עדיפות מבחינת אחידות טחינה וכו,
האם כדאי לי לרכוש מטחנה כמו Hario?
והאם צריך לחכות לאחר שמוציאים את הפולים מהמקרר או שניתן ישירות להתחיל לטחון ולהכין את הקפה?
תודה לכולם על העזרה.
אברהם, האם עדיין אתה ממליץ לי לאחסן את הקפה במקרר לאור הבעיה שציינתי קודם? והאם זה יהיה משמעותי לטחון את הפולים באותו רגע לעומת איחסון של קפה שכבר נטחן- במקרר.
דבר שני, שמעתי שמטחנות ידניות עדיפות מבחינת אחידות טחינה וכו,
האם כדאי לי לרכוש מטחנה כמו Hario?
והאם צריך לחכות לאחר שמוציאים את הפולים מהמקרר או שניתן ישירות להתחיל לטחון ולהכין את הקפה?
- avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
יוני, חבל לך על הכסף... במקינטה לא דוחסים את הקפה כך שאחידות טחינה אינה קריטית כמו במכונת אספרסו. לדעתי, במיוחד בקיץ עדיף מקרר. לא ממליץ לשמור קפה טחון, הוא מתחמצן. בנוסף, ההשפעה של רטיבות על קפה טחון גדולה בהרבה.
אני מחזיק במקרר וטוחן תוך 2 דקות (למכונת אספרסו) ותוצאות מצוינות.
אני מחזיק במקרר וטוחן תוך 2 דקות (למכונת אספרסו) ותוצאות מצוינות.
Artificial Intelligence is better then NONE...