קפה ירוק "לנצח".....
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
בס"ד
אז ככה, ברשותי פולי קפה ירוק שנקנו מאמיגו לפני כ-6 שנים (שמעתם נכון- שש). מאופסנים בארון ועברו איתי כבר שתי דירות, חתונה ושני ילדים בלעה"ר. עכשיו נשאלת השאלה, מאז שהפסקתי לקלות ועד כעת שאני רוצה לחזור, האם יש עוד ערך וטעם בפולים האלה? קראתי באיזשהו אתר שפולים ירוקים במידה שנשמרים בסה"כ בתנאים רספקטיביים, יכולים להחזיק לפחות שנתיים. לא מצאתי התייחסות מדוייקת יותר לטעם המורגש בכוס ככל שהזמן עובר עליהם...
לא ספרתי אבל מדובר בערך על 10 קילו!!
אז מה כדאי לעשות? למה עלי לצפות אם אקלה אותם? אספרסו בטעם עובש?
אז ככה, ברשותי פולי קפה ירוק שנקנו מאמיגו לפני כ-6 שנים (שמעתם נכון- שש). מאופסנים בארון ועברו איתי כבר שתי דירות, חתונה ושני ילדים בלעה"ר. עכשיו נשאלת השאלה, מאז שהפסקתי לקלות ועד כעת שאני רוצה לחזור, האם יש עוד ערך וטעם בפולים האלה? קראתי באיזשהו אתר שפולים ירוקים במידה שנשמרים בסה"כ בתנאים רספקטיביים, יכולים להחזיק לפחות שנתיים. לא מצאתי התייחסות מדוייקת יותר לטעם המורגש בכוס ככל שהזמן עובר עליהם...
לא ספרתי אבל מדובר בערך על 10 קילו!!
אז מה כדאי לעשות? למה עלי לצפות אם אקלה אותם? אספרסו בטעם עובש?
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
במקסימום תקבל קפה דלוח , שווה את הנסיון לדעתי 
https://amoderngirl.wordpress.com/2013/ ... -in-tokyo/
http://sprudge.com/in-tokyo-roasting-co ... 79240.html
Cafe l'ambre
זה קצת חולק על ענין ההתיישנות...
http://sprudge.com/in-tokyo-roasting-co ... 79240.html
Cafe l'ambre
זה קצת חולק על ענין ההתיישנות...
בוא נסייג את זה כך. הקפה שקליתי לאחר חצי שנה, הציג מאפיינים שונים ולדעתי היה פחות טעים תחת אותו פרופיל קלייה.
ייתכן ואפשר להוציא ממנו משהו בסדר גמור (למעשה, הרבה שתו אצלי את אותו ירוק בן חצי שנה ואמרו שטעים מאוד - אך לאבחנתי, טעים פחות מהטרי יותר), ואפילו טעים מאוד, אבל אם כך - בפרופיל קלייה אחר.
ייתכן ואפשר להוציא ממנו משהו בסדר גמור (למעשה, הרבה שתו אצלי את אותו ירוק בן חצי שנה ואמרו שטעים מאוד - אך לאבחנתי, טעים פחות מהטרי יותר), ואפילו טעים מאוד, אבל אם כך - בפרופיל קלייה אחר.
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
טוב, החלטתי ללכת על זה. נתחיל בקצת חזרה על החומר, אחרי הכל 6 שנים עברו מאז הקלי'ה האחרונה.. אעשה לעצמי רענון נוסטלגי בהודעותיי בפורום בימים ההם, עת הייתי קולה חדש ונרגש, נרעש וגם.. רווק. :O
יש לי ככה:
טנזניה
קוסטה ריקה
ימן מוקה
אתיופיה סידמו
אוגנדה רובוסטה
ברזיל סנטוס
גואטמלה
פפואה ניו גינאה
סומטרה מנדלינג
קולומביה
הטנזניה והקוסטה ריקה נראים כאילו הרגע נקנו. ממש! ללא פיפס של התיישנות!!
גם הימן מוקה נראה בסדר.
האתיופיה נראה כאילו מקצת השומנים שלו "נשפכו" החוצה, פולים טיפה מעומעמים..
גם הברזיל קצת נהיה שחום. הקליפה מחוספסת ולא חלקה.
האוגנדה רובוסטה נראה על הפנים. אבל אם אני זוכר נכון הוא היה כך תמיד.
הפפואה נראה מחוספס ו"שחוק" כזה מכל הצדדים.
הסומטרה נראה הכי זוועה מכולם. כאילו התפצפצו לו כל שבילי השסע באמצע הפולים והוא התכסה לבן שקוף ועקום. הריח שלו מאד חזק יחסית לשאר. אבל לא ריח רע.
הגוואטמלה נראה סביר.
הקולומביה מחוספס מכל הכיוונים ומגושם.
אני מוכרח לציין שלהפתעתי כל (!) השקיות של הפולים הנ"ל היו פתוחות קמעה, כלומר חתך קטן באחת הפינות העליונות של השקית. עם זאת הן היו מקופלות בקפידה למניעת חדירת אור פנימה, וכולן היו מאוחסנות בתוך ארגז סגור במחסן ואח"כ בארון במטבח.
יש לי ככה:
טנזניה
קוסטה ריקה
ימן מוקה
אתיופיה סידמו
אוגנדה רובוסטה
ברזיל סנטוס
גואטמלה
פפואה ניו גינאה
סומטרה מנדלינג
קולומביה
הטנזניה והקוסטה ריקה נראים כאילו הרגע נקנו. ממש! ללא פיפס של התיישנות!!
גם הימן מוקה נראה בסדר.
האתיופיה נראה כאילו מקצת השומנים שלו "נשפכו" החוצה, פולים טיפה מעומעמים..
גם הברזיל קצת נהיה שחום. הקליפה מחוספסת ולא חלקה.
האוגנדה רובוסטה נראה על הפנים. אבל אם אני זוכר נכון הוא היה כך תמיד.
הפפואה נראה מחוספס ו"שחוק" כזה מכל הצדדים.
הסומטרה נראה הכי זוועה מכולם. כאילו התפצפצו לו כל שבילי השסע באמצע הפולים והוא התכסה לבן שקוף ועקום. הריח שלו מאד חזק יחסית לשאר. אבל לא ריח רע.
הגוואטמלה נראה סביר.
הקולומביה מחוספס מכל הכיוונים ומגושם.
אני מוכרח לציין שלהפתעתי כל (!) השקיות של הפולים הנ"ל היו פתוחות קמעה, כלומר חתך קטן באחת הפינות העליונות של השקית. עם זאת הן היו מקופלות בקפידה למניעת חדירת אור פנימה, וכולן היו מאוחסנות בתוך ארגז סגור במחסן ואח"כ בארון במטבח.