התיישנות קפה בקלייה ביתית
אני קולה תקופה ארוכה עם מכשיר פופקורן שעבר שדרוג קל לויסות מהירות המנוע. אני שם כל באץ' בין 130-150 ג' ירוק, תלוי בעיקר בגודל הפולים וטמפ' הסביבה (כדי להמנע מעומס יתר על המנוע), מקבל תוצאות מאוד יפות ומרוצה מאיכות הקלייה אבל יוצא לי לקלות פעם-פעמיים בשבוע.
לאחרונה הרגשתי צורך להשתדרג בעיקר ע"מ לרדת בתדירות הקליות (פעם בשבועיים נשמע סביר). המועמדים העיקריים הם בהמור וגי'ן עם נטייה יותר לגי'ן בגלל היתרון בקליות הכהות והפתרון שמאוד אהבתי לסילוק העשן.
נושא אחד נשאר עבורי מעורפל - אני לא מצליח להבין את עניין ההתיישנות כשמדובר על הגי'ן. אני אשמח אם מישהו כאן בפורום יוכל לתת הסבר מקצועי או אפילו להפנות למקור מדעי יותר שמפרט מדוע בקולי אוויר התיישנות הפולים מהירה מאשר קולי תוף. אגב, יצא לי לא אחת לשתות את הקפה שלי כשבועיים ואפילו יותר לאחר הקלייה ולא הבחנתי בהבדל מהותי בטעם.
בנוסף יש את עניין המחיר ששניהם כמובן לא זולים, מה שקצת גורם לי להמשיך ולחפש בכיוון יד 2 או קולים פשוטים יותר בנפח של 250 ג' ומעלה. למעשה לא ממש מצאתי משהו אטרקטיבי שעונה לדרישות לכן אם מישהו יכול לתת כיוון אני גם אשמח.
לאחרונה הרגשתי צורך להשתדרג בעיקר ע"מ לרדת בתדירות הקליות (פעם בשבועיים נשמע סביר). המועמדים העיקריים הם בהמור וגי'ן עם נטייה יותר לגי'ן בגלל היתרון בקליות הכהות והפתרון שמאוד אהבתי לסילוק העשן.
נושא אחד נשאר עבורי מעורפל - אני לא מצליח להבין את עניין ההתיישנות כשמדובר על הגי'ן. אני אשמח אם מישהו כאן בפורום יוכל לתת הסבר מקצועי או אפילו להפנות למקור מדעי יותר שמפרט מדוע בקולי אוויר התיישנות הפולים מהירה מאשר קולי תוף. אגב, יצא לי לא אחת לשתות את הקפה שלי כשבועיים ואפילו יותר לאחר הקלייה ולא הבחנתי בהבדל מהותי בטעם.
בנוסף יש את עניין המחיר ששניהם כמובן לא זולים, מה שקצת גורם לי להמשיך ולחפש בכיוון יד 2 או קולים פשוטים יותר בנפח של 250 ג' ומעלה. למעשה לא ממש מצאתי משהו אטרקטיבי שעונה לדרישות לכן אם מישהו יכול לתת כיוון אני גם אשמח.
אילו היה לי הממון, במקום להשקיע 2000 בג'ין או בהמור - הייתי לבטח משקיע 4000
וקונה את הקולה תוף 1 ק"ג שמוצע למכירה בלוח...
כיוון שאין לי הממון - יכול רק לשתף אותך שבחודש האחרון אני קולה בשיטת ה BM/HG,
כלומר - אופה לחם ואקדח חום. האופה לחם משמש לערבול הפולים, בעוד שאקדח החום קולה אותם.
בינתיים עשיתי 4 קליות עד כה, 3 מהן היו במשקל 250 גרם והקליה האחרונה של חצי קילו - האופה והאקדח התמודדו
עם זה בלי למצמץ ונראה שניתן לקלות גם יותר, אם כי אין צורך. בינתיים הקפה מסתיים לפני שאני טועם התיישנות.
בנוגע לעשן ולמוץ - בינתיים אני קולה בחוץ, אבל במקביל ובזמני הפנוי עובד על כמה שיפורים פשוטים וזולים
(צינור פליטה שיוציא הכל החוצה) שבתקווה יאפשרו לקלות בפנים. 150 שקלים עלה האקדח (2000 וואט, מגיע ל 600 מעלות),
50 שקלים לאופה לחם מיד 2, נניח עוד 50 שקלים שיעלו השיפורים (וכמה שעות עבודה) - נשמע לי כמו עסקה טובה !
(לא הסרטון הכי מוצלח לשיטה - יופי של פסקול !)
וקונה את הקולה תוף 1 ק"ג שמוצע למכירה בלוח...
כיוון שאין לי הממון - יכול רק לשתף אותך שבחודש האחרון אני קולה בשיטת ה BM/HG,
כלומר - אופה לחם ואקדח חום. האופה לחם משמש לערבול הפולים, בעוד שאקדח החום קולה אותם.
בינתיים עשיתי 4 קליות עד כה, 3 מהן היו במשקל 250 גרם והקליה האחרונה של חצי קילו - האופה והאקדח התמודדו
עם זה בלי למצמץ ונראה שניתן לקלות גם יותר, אם כי אין צורך. בינתיים הקפה מסתיים לפני שאני טועם התיישנות.
בנוגע לעשן ולמוץ - בינתיים אני קולה בחוץ, אבל במקביל ובזמני הפנוי עובד על כמה שיפורים פשוטים וזולים
(צינור פליטה שיוציא הכל החוצה) שבתקווה יאפשרו לקלות בפנים. 150 שקלים עלה האקדח (2000 וואט, מגיע ל 600 מעלות),
50 שקלים לאופה לחם מיד 2, נניח עוד 50 שקלים שיעלו השיפורים (וכמה שעות עבודה) - נשמע לי כמו עסקה טובה !
(לא הסרטון הכי מוצלח לשיטה - יופי של פסקול !)
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
אחלה,
עכשיו רק צריך לשים מאוורר בדלי הזה למטה ותוכל לקרר יותר מהר.
ד"א הקליה יוצאת אחידה עם הרוטור הזה? (הערבוב לא נראה הכי אחיד)
מעניין מבחינת פרופיל אם זה יוצא כמו קליית אויר או תוף.
עכשיו רק צריך לשים מאוורר בדלי הזה למטה ותוכל לקרר יותר מהר.
ד"א הקליה יוצאת אחידה עם הרוטור הזה? (הערבוב לא נראה הכי אחיד)
מעניין מבחינת פרופיל אם זה יוצא כמו קליית אויר או תוף.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
אכן יש מאוורר בדלי הזה... חצי קילו התקרר לטמפ' החדר תוך בערך דקה.
בקשר לערבוב - יש כל מיני אופים עם כל מיני צורות של להבי לישה.
הקליה יצאה אחידה מאד, להב הלישה של הקנווד שלי עובד כאילו תוכנן לקליית קפה והלישה הטובה
משתפרת כשהפולים מאבדים משקל - ובכל זאת יש לי כוונה לשפר אותה עוד ולהוסיף ללהב איזה פלאח,
לעטוף את מיכל הקליה ביריעת בידוד תרמי ו"לרפד" מבפנים את דפנות המיכל באלומיניום מחורר, שיאפשר לחלק נכבד
מהאוויר החם להגיע היטב גם לפולים שבתחתית. נראה לי שזה יוביל לכך שמבחינת פרופיל זה לא יהיה רק קליית אוויר
כי תהיה העברת חום יותר טובה גם בין האלומיניום המחורר אל הפולים, וגם בינם לבין עצמם,
אבל גם אם הפרופיל ישאר פרופיל של קליית אוויר נטו - לפחות מבחינת פרופיל הכיס כרגע זה מתאים לי מאד.
בקשר לערבוב - יש כל מיני אופים עם כל מיני צורות של להבי לישה.
הקליה יצאה אחידה מאד, להב הלישה של הקנווד שלי עובד כאילו תוכנן לקליית קפה והלישה הטובה
משתפרת כשהפולים מאבדים משקל - ובכל זאת יש לי כוונה לשפר אותה עוד ולהוסיף ללהב איזה פלאח,
לעטוף את מיכל הקליה ביריעת בידוד תרמי ו"לרפד" מבפנים את דפנות המיכל באלומיניום מחורר, שיאפשר לחלק נכבד
מהאוויר החם להגיע היטב גם לפולים שבתחתית. נראה לי שזה יוביל לכך שמבחינת פרופיל זה לא יהיה רק קליית אוויר
כי תהיה העברת חום יותר טובה גם בין האלומיניום המחורר אל הפולים, וגם בינם לבין עצמם,
אבל גם אם הפרופיל ישאר פרופיל של קליית אוויר נטו - לפחות מבחינת פרופיל הכיס כרגע זה מתאים לי מאד.
נערך לאחרונה על ידי אורניקו ב 01/06/2016 18:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אורניקו, אכן נראה שיטה מצויינת וזולה לקליית באצ'ים גדולים יותר. אני מאמין שכמו עם כל קולה יש עקומת למידה אבל ניתן בסופו של דבר להגיע לקלייה אחידה ותוצאות מאוד יפות. החסרון היחיד מבחינתי הוא שלא ניתן לקלות בבית אלא רק עם מאלתרים גם מנדף מספיק חזק שעומד בטמפ' האלו ויסלק את כל המוץ והעשן החוצה.
בנתיים אני חושב שהג'ין יחכה אלא אם אני אמצא יד 2 במחיר שפוי
בנתיים אני חושב שהג'ין יחכה אלא אם אני אמצא יד 2 במחיר שפוי
@Valon
·
בסרטון שצירפתי וגם במדריך שדבוטאנט צירף הקליה נעשית עם מכסה פתוח,
ומכאן בעיית העשן והמוץ (שלא לדבר על בריחת חום).
בקליה האחרונה שעשיתי אילתרתי מכסה מתבנית חד-פעמית של קוגלהוף, כך שהחור בתבנית
שימש לפליטת עשן וחלק מהמוץ וחור נוסף שימש לאקדח חום עצמו.
התוצאה היתה שכמעט ולא נותר מוץ בקפה עצמו - חלק קטן ממנו נפלט מהחור המרכזי
ורובו מצא עצמו ברווח שבין מיכל הקליה לאופה לחם עצמו.
יידרשו נסיונות נוספים, כמובן, אך נדמה לי שניתן להניח (או לפחות לקוות) ששימוש במכסה בעל חור רק לאקדח
ופתח פליטה בחלקו התחתון של אופה הלחם יגרום למוץ ולעשן לעבור דרכו גם בלי מנדף.
אעדכן אותך אם הניסיונות יהיו מוצלחים
בינתיים קיבלתי היום חינם אין כסף שתי חתיכות נירוסטה יפות מבעל מלאכה נחמד עד מאד,
ואם אצליח לחורר אחת מהן ולרפד איתה את תא הקליה ולעשות מהשניה מכסה - הרי זה משובח.
·
בסרטון שצירפתי וגם במדריך שדבוטאנט צירף הקליה נעשית עם מכסה פתוח,
ומכאן בעיית העשן והמוץ (שלא לדבר על בריחת חום).
בקליה האחרונה שעשיתי אילתרתי מכסה מתבנית חד-פעמית של קוגלהוף, כך שהחור בתבנית
שימש לפליטת עשן וחלק מהמוץ וחור נוסף שימש לאקדח חום עצמו.
התוצאה היתה שכמעט ולא נותר מוץ בקפה עצמו - חלק קטן ממנו נפלט מהחור המרכזי
ורובו מצא עצמו ברווח שבין מיכל הקליה לאופה לחם עצמו.
יידרשו נסיונות נוספים, כמובן, אך נדמה לי שניתן להניח (או לפחות לקוות) ששימוש במכסה בעל חור רק לאקדח
ופתח פליטה בחלקו התחתון של אופה הלחם יגרום למוץ ולעשן לעבור דרכו גם בלי מנדף.
אעדכן אותך אם הניסיונות יהיו מוצלחים
בינתיים קיבלתי היום חינם אין כסף שתי חתיכות נירוסטה יפות מבעל מלאכה נחמד עד מאד,
ואם אצליח לחורר אחת מהן ולרפד איתה את תא הקליה ולעשות מהשניה מכסה - הרי זה משובח.
יפה.
א.יש מכונות לחם עם שני מערבלים ויותר גדולות כך שהכמות שאפשר יהיה לעשות תהיה יותר גדולה.
ב.. גם עם הג'ין אני לא מבצע את הקלייה בתוך הבית. לא בקיץ ולא בחורף.
ג. מרוב רעש לא נראה לי שאפשר לשמוע ת'פיצוצים. גם החום נראה לי לא נשלט - כך שלטעמי הג'ין הוא יותר אפטיבי, אם כי לא זול.
ד. קירור - יותר עדיף לקרר תוך פריסה על משטח קר (כמו שיש למשל).
והעיקר בהצלחה ובהנאה.
המשך בבקרה לשתף בשיפורים ובחוויות הקלייה
א.יש מכונות לחם עם שני מערבלים ויותר גדולות כך שהכמות שאפשר יהיה לעשות תהיה יותר גדולה.
ב.. גם עם הג'ין אני לא מבצע את הקלייה בתוך הבית. לא בקיץ ולא בחורף.
ג. מרוב רעש לא נראה לי שאפשר לשמוע ת'פיצוצים. גם החום נראה לי לא נשלט - כך שלטעמי הג'ין הוא יותר אפטיבי, אם כי לא זול.
ד. קירור - יותר עדיף לקרר תוך פריסה על משטח קר (כמו שיש למשל).
והעיקר בהצלחה ובהנאה.
המשך בבקרה לשתף בשיפורים ובחוויות הקלייה