מה גודל הטחינה שאני צריך לאספרסו ?

מנהל: מנהלי קפה

iErez
סמל אישי של משתמש
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט
הודעות: 884
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

מה גודל הטחינה שאני צריך לאספרסו ?

לינק להודעה #1 

בזמן האחרון אני מאוד לא מרוצה מהחליטה של האספרסו שלי, כנראה בגלל חוסר ידע בגודל הטחינה שאני צריך ...
אשמח לעזרה ממכם בשביל להוציא חליטה איכותית ומרוכזת (ולא דלילה כמו שיוצא לי בזמן האחרון)

itamars2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2481
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 324 פעמים

לינק להודעה #2 

תתחיל מהכי קטן תחנוק ת'סבתא של המכונה ותמשיך משם.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

לינק להודעה #3 

לא תמיד עובי הטחינה הוא האשם.
בכל מקרה זה עובי מול כמות ואחד לא יכול בלי השני,משתנים תלויים ביחס ישיר.
ככל שהכמות הסלסלה גדולה יותר כך גדל עובי הטחינה ולהפך.
אתה צריך לשמור על כמות אחידה (בגלל זה ייצרתי את הדוזר) ומשם רק לשנות עובי עד הגעה לטווח הזמנים המומלץ ולטעם הרצוי.
יש עוד גורמים שמביאים לחליטה דלילה כמו גיל הקפה, דרגת קלייה (אם בהיר אז הגוף חלש) וכו'.
בהצלחהההההההההההההה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

iErez
סמל אישי של משתמש
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט
הודעות: 884
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

לינק להודעה #4 

תודה רבה לכולם !!! יטופל ... ! רק מה התפקיד של ה doser ? (לא הבנתי בדיוק ... )

itamars2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2481
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 324 פעמים

לינק להודעה #5 

הדוסר זו שיטה נפחית שקובעת את כמות הקפה בסלסלה לפי הגובה האופטימלי מהראש.

אני למשל שוקל.

היתרון של הדוסר שלא משנה רמת הטחינה שאתה מעדיף , הוא משאיר את גובה הקפה קבוע.

למשל טחנת עבה יחסית ונכנס לסלסלה לצורך הדוגמה רק 14 גרם בגובה האופטימלי לראש.

או טחנת דק ונכנס 16.

http://us12.campaign-archive2.com/?u=c7 ... 8a8e2d1d56

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 461 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

לינק להודעה #6 

@itamars2
·
משקל אינו שווה לנפח.
הדוזר קובע נפח ועל כן כשמקטינים טחינה נכנסים יותר גרגרים בתא הדוזר כיוון שיש פחות חלל בין גרגר לגרגר.ולהפך.
המטרה היא לקבל מדידת מנה מתאימה לידית.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #7 

צריך קפה טרי ומטחנה מתאימה לאספרסו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

itamars2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2481
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 324 פעמים

לינק להודעה #8 

@nimitzg

זה בדיוק מה שהסברתי. שיטה נפחית לעומת שיטת שקילה ומשחק עם המשקל וגודל הטחינה לתוצאה הרצויה.

בתגובה הראשונה משום מה הנחתי שהוא שוקל מנות.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 461 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

לינק להודעה #9 

@itamars2
·
צודק.מחזק את טענתך
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

iErez
סמל אישי של משתמש
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט
הודעות: 884
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

לינק להודעה #10 

ח'ברה תודה על התשובות אבל באמת שלא הבנתי מתי בדיוק ואיך אני משתמש בדוזר ...

YanivT72
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 252
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

לינק להודעה #11 

@iErez
·
יש לך את הדוזר?
אם כן, טוחנים לידית מלאה, מטמפרים ואז מעבירים אם הדוזר, זורקים עודפים, מטמפרים שוב וחולטים.
אם זרימה מהירה מידיי, מקטינים עובי טחינה וחוזרים על התהליך עד שמגיעים לזרימה טובה.
תראה את הסרט על השימוש בדוזר ותבין.
או יותר טוב, מניסיון, תזמין קפה מגלעד ואז כשתבוא לאסוף הוא יתן לך דוזר ויסביר לך הכל.
גם תקבל דוזר, גם הסבר והכי חשוב קפה פירסט קלאס.

iErez
סמל אישי של משתמש
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט
הודעות: 884
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

לינק להודעה #12 

אין לי דוזר, ואיפה אני רואה את הסרטון על השימוש בדוזר ?

שיגמר לי הקפה שיש לי הזמין מגלעד אבל אני לא יכול להגיע לאסוף, הוא יכול לשלוח לי את הדוזר עם ההזמנה ?

YanivT72
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 252
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

לינק להודעה #13 

@iErez
·
זה הסרט:


ותשאל את גלעד מה הוא יכול או לא יכול לעשות, אני לא דוברו...
שלח לו הודעה פרטית או חפש NEGRO קפה בגוגל.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

לינק להודעה #14 

סרטון נוסטלגיה

אני שולח עם ההזמנה במידה ומבקשים בהערות.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

iErez
סמל אישי של משתמש
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט
הודעות: 884
הצטרף: אוקטובר 2010
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

לינק להודעה #15 

תודה רבה !!!
אבל באיזה גודל טחינה אני צריך להשתמש ל 100% מיצוי של ה"עוגיה" ?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”