אספרסו עם קליפת לימון נסו...
-
avramm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
לאחרונה, שתיתי עם חבר אספרסו עם קליפת לימון. מדובר רק על הציפוי הצהוב (לא לחתוך מהבשר הלבן המר) חתיכה קטנה כ 1 סמ"ר. הופתעתי מהטעם. מבחינתי כך אשתה גם בעתיד. היה מעניין לשמוע מה דעת חברי הקהילה.
לפני כ 12 שנים עבדתי באילת, בלובי של מלון "אגמים", וכך הייתי מוציא כל ספל אספרסו,
עם שתי פיסות קטנות של קליפת לימון על הצלוחית, ושלוק סודה בצד. כך שהקונספט לא חדש.
בהמשך גיליתי שאישית אני מעדיף קליפת תפוז או 3 טיפות מי פריחת הדרים. טעים גם בטורקי.
עם שתי פיסות קטנות של קליפת לימון על הצלוחית, ושלוק סודה בצד. כך שהקונספט לא חדש.
בהמשך גיליתי שאישית אני מעדיף קליפת תפוז או 3 טיפות מי פריחת הדרים. טעים גם בטורקי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
היה נפוץ מאוד בקפולסקי בשנות ה 90
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
איטלקים שמים סוכר בקפה, אמריקאים כל דבר שבעולם, אולי האנגלים?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
טוב אז האגדה שאני מכיר...
כל מי ששתה פעם תערובת ערביקה נקייה מול קפה רובוסטה, יודע שההבדל העיקרי בטעם הוא הטעם "החמצמץ" של הערביקה (ונהוג יותר להשתמש בחמוציות-פירותית, אם כזה בפלנצות עסקיננו)
פעם, הדרומיים באיטליה (ששתו קפה רובסטאי) רצו לחקות את הטעם של של הערביקה - והוסיפו קליפת לימון בשביל ליצור בצורה מלאכותית את החמוציות של הערביקה.
אגב בעיניי הטעם לא ממש דומה לקפה ערביקה, אבל לפעמים כשהקלייה יוצאת כהה מידי או עם תערובת "צולעת", תוספת של קליפת הלימון "פותחת" את האספרסו והטעם ממש נחמד.
כל מי ששתה פעם תערובת ערביקה נקייה מול קפה רובוסטה, יודע שההבדל העיקרי בטעם הוא הטעם "החמצמץ" של הערביקה (ונהוג יותר להשתמש בחמוציות-פירותית, אם כזה בפלנצות עסקיננו)
פעם, הדרומיים באיטליה (ששתו קפה רובסטאי) רצו לחקות את הטעם של של הערביקה - והוסיפו קליפת לימון בשביל ליצור בצורה מלאכותית את החמוציות של הערביקה.
אגב בעיניי הטעם לא ממש דומה לקפה ערביקה, אבל לפעמים כשהקלייה יוצאת כהה מידי או עם תערובת "צולעת", תוספת של קליפת הלימון "פותחת" את האספרסו והטעם ממש נחמד.