האם מישהו ניסה לחלוט מנה מיד לאחר הקלייה? -סרטון- ?המלצה למכונת קלייה?
אני בדיוק התחלתי להתעניין בקלייה הבייתית (עם ראייה מעט עסקית) וכחלק מהועבדה שהצטרפתי לפורום, כמובן איך לא הסרטונים ביו טיוב לא מפסיקים להישמע בבית. מפה לשם, החיפוש והלמידה באינטרנט הביאו אותי למסקנה בעייתית מעט - שכדי לנסות את המוצר המוגמר, עלי להמתין לפחות יומיים על מנת שאדע אם העבודה השתלמה או שמא מדובר במפח נפש.
ממש עכשיו נתקלתי בסרטון של מישהו שנראה לא פרייר בלשון המעטה,(?) שמסביר יפה מאוד, למען האמת, מדוע אפשר לנסות לטחון את הפולים ולהוריד חליטה מייד עם תום הקלייה, ולדבריו עדיף כאשר הפולים עדיין חמים 🤔
האם ייתכן הדבר?!
[url=
נוסף לזאת, אשמח לקבל הפניות ספציפיות לשרשורים על מכונות קלייה ו/או לינקים לרכישה. מחיפוש בפורום לא מצאתי שרשור שממש סוקר מספר מכונות רציניות אלא רק כמה דברים מפוזרים. ורק אציין שבחנתי את הג'ין והבהמור אבל כנראה שלא אסתפק במשהו כזה ואאלץ להחליף אותם מהר מאוד (יש כבר מספר בתי אב שמחכים לשלוח לי הזמנות) וגם ככה התכנון הוא למכונה שמסוגלת לתת באץ של קילו לערך.
תודה לכל המגיבים, מקווה שיהיה נושא מעניין
ממש עכשיו נתקלתי בסרטון של מישהו שנראה לא פרייר בלשון המעטה,(?) שמסביר יפה מאוד, למען האמת, מדוע אפשר לנסות לטחון את הפולים ולהוריד חליטה מייד עם תום הקלייה, ולדבריו עדיף כאשר הפולים עדיין חמים 🤔
האם ייתכן הדבר?!
[url=
נוסף לזאת, אשמח לקבל הפניות ספציפיות לשרשורים על מכונות קלייה ו/או לינקים לרכישה. מחיפוש בפורום לא מצאתי שרשור שממש סוקר מספר מכונות רציניות אלא רק כמה דברים מפוזרים. ורק אציין שבחנתי את הג'ין והבהמור אבל כנראה שלא אסתפק במשהו כזה ואאלץ להחליף אותם מהר מאוד (יש כבר מספר בתי אב שמחכים לשלוח לי הזמנות) וגם ככה התכנון הוא למכונה שמסוגלת לתת באץ של קילו לערך.
תודה לכל המגיבים, מקווה שיהיה נושא מעניין
א. בג'ין קפה, מספיק לחכות יום אחד. בעניות דעתי וטעמי.
ב. פני כמה ימים ניסיתי לטחון קפה שקליתי לאחר 7-8 שעות, והמטחנה נסתמה לי. האם היא נסתמה בגלל זה, או שבמקרה הגיעה זמנה להיסתם אחרי כמה חודשים בלי ניקוי ? לא יודע. בו נשמע האם עוד חברים עברו את אותה חוויה.
ב. פני כמה ימים ניסיתי לטחון קפה שקליתי לאחר 7-8 שעות, והמטחנה נסתמה לי. האם היא נסתמה בגלל זה, או שבמקרה הגיעה זמנה להיסתם אחרי כמה חודשים בלי ניקוי ? לא יודע. בו נשמע האם עוד חברים עברו את אותה חוויה.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
הי חברים, נתחיל מהסוף, מטחנה לא נסתמת מקפה טרי מאוד, גם לא מישן מאוד, אני לא יודע מה בדיוק קרה לך אבל זה לא בגלל טריות.
עכשיו לסרטון, רץ ברשת כבר הרבה זמן.
טיפ שלמדתי בחיים, מי שמתחיל שיחה בזילזול ,כנראה לא יודע על מה הוא מדבר.
מי שמכיר את המשתנים המשפיעים על קצב חליטת האספרסו, יודע למה צריך לחכות כמה ימים.
לא אכנס לזה שוב כי כתבתי על זה כבר כמה פעמים.
בקיצור
לא כל מה שיש ברשת זה נכון.
בכל מקרה חוץ מלקשקש הוא לא מסביר באמת את הסיבות למה לא צריך לחכות.
שיהיה אחלה יוםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
עכשיו לסרטון, רץ ברשת כבר הרבה זמן.
טיפ שלמדתי בחיים, מי שמתחיל שיחה בזילזול ,כנראה לא יודע על מה הוא מדבר.
מי שמכיר את המשתנים המשפיעים על קצב חליטת האספרסו, יודע למה צריך לחכות כמה ימים.
לא אכנס לזה שוב כי כתבתי על זה כבר כמה פעמים.
בקיצור
לא כל מה שיש ברשת זה נכון.
בכל מקרה חוץ מלקשקש הוא לא מסביר באמת את הסיבות למה לא צריך לחכות.
שיהיה אחלה יוםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
קפה שנקלה מכיל הרבה CO2 - תנסה לחלוט ותראה שיוצא לך קפה כמו סודה.
ל CO2 יש טעם - זה הורס את הקפה.
בקיצור - אין בעיה לנסות כל דבר, לא מתים מזה.
אם קפה נקלה בקולה תוף כדאי לחכות לפחות שבוע - תנסה ותראה מתי הוא יוצא יותר טעים
ל CO2 יש טעם - זה הורס את הקפה.
בקיצור - אין בעיה לנסות כל דבר, לא מתים מזה.
אם קפה נקלה בקולה תוף כדאי לחכות לפחות שבוע - תנסה ותראה מתי הוא יוצא יותר טעים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני חושב שהסיבה היחידה היא שהקפה עדיין לא נרגע. אם תחלוט מיד לאחר הקליה, הטעם מוזר ואגרסיבי.
כמה שעות אח"כ, אני לא רואה את הבעיה.
לכל אחד יש את ה'אני מאמין' שלו. מה שחשוב זה מה שבא לך בטוב.
אם אומרים שצריך לתת לסטייק לנוח, ואתה אוהב לאכול ישר מהמנגל, תאכל
כמה שעות אח"כ, אני לא רואה את הבעיה.
לכל אחד יש את ה'אני מאמין' שלו. מה שחשוב זה מה שבא לך בטוב.
אם אומרים שצריך לתת לסטייק לנוח, ואתה אוהב לאכול ישר מהמנגל, תאכל
זה בדיוק העניין, הוא מציין שהזמן קריטי מאוד אם רוצים חליטה במקום. ממה שאני הבנתי, צריך לטחון את הקפה כשהוא עדיין חם ומייד להוריד מנה. עוד לפני שהוא מספיק להתקקרר.
אני חושב שזה מהותי מאוד העניין הזה. השאלה אם זה באמת משקף את המוצר הסופי. ואם כן, זו שיטה טובה לבדיקת קלייה במקום ולהמשיך עם אותה קלייה לבאץ נוסף או לא.
אין ספק שהתורה לא נכתבה ביום, אבל לפעמים כדאי לנסות דברים חדשים.
אני חושב שזה מהותי מאוד העניין הזה. השאלה אם זה באמת משקף את המוצר הסופי. ואם כן, זו שיטה טובה לבדיקת קלייה במקום ולהמשיך עם אותה קלייה לבאץ נוסף או לא.
אין ספק שהתורה לא נכתבה ביום, אבל לפעמים כדאי לנסות דברים חדשים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אולי לילה שלם לחכות ואיך תדע לאיזו רמה לטחון?
בכל מקרה - זה לא קונספט חדש. (בכלל בקפה המציאו הרבה לפנינו וכל פעם אנחנו ממציאים מחדש מה שכבר קיים.)
מאצר מוכרים הרבה זמן דוזר: http://www.mazzer.com/en/accessories/top/
אפשר להשתמש בו לקפה טרי מאוד (אפילו חם) ולאוורר את הקפה הטחון 3 פעמים (ככה אבגי עושה). אחרי זה הוא מוכן לשתייה בצורה די טובה.
כל הקטע פה זה כיוון טחינה אחרי האוורור המשולש. זה אפשרי אבל מייגע קצת.
בכל מקרה - זה לא קונספט חדש. (בכלל בקפה המציאו הרבה לפנינו וכל פעם אנחנו ממציאים מחדש מה שכבר קיים.)
מאצר מוכרים הרבה זמן דוזר: http://www.mazzer.com/en/accessories/top/
אפשר להשתמש בו לקפה טרי מאוד (אפילו חם) ולאוורר את הקפה הטחון 3 פעמים (ככה אבגי עושה). אחרי זה הוא מוכן לשתייה בצורה די טובה.
כל הקטע פה זה כיוון טחינה אחרי האוורור המשולש. זה אפשרי אבל מייגע קצת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אין בעיה לשתות קפה מיד לאחר קליה
יצא לי כמה פעמים להגיש קפוצינו לאנשים "רגילים" שלא התלוננו ואף שיבחו את הקפה
גם אני לפעמים כשניגמר הקפה שותה מיד לאחר קלייה בגין ,נקי בלי סוכר , קצת מר אבל לא נורא
גם וויסקי זול עושה את העבודה , זה די דומה....
יצא לי כמה פעמים להגיש קפוצינו לאנשים "רגילים" שלא התלוננו ואף שיבחו את הקפה
גם אני לפעמים כשניגמר הקפה שותה מיד לאחר קלייה בגין ,נקי בלי סוכר , קצת מר אבל לא נורא
גם וויסקי זול עושה את העבודה , זה די דומה....