רוסטביף בליל הסדר
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
לאורך כל חיי סדר פסח היה סיוט קולינרי. בעוונותיי אני אשכנזי שאוהב אוכל פיקנטי\חריף ככה שאני לא רואה בעין אחת עם משפחתי. בשנים האחרונות, אחי ואישתו החליטו להוסיף שינוי מרענן. לתפריט התפל וחסר הטעם, התווסף לו רוסטביף צלוי שניקנה אצל יוז'י. מאותה שנה, אני פשוט לא אוכל כלום חוץ מזה. מדלג על כל המנות ומחכה כמו ילד טוב ליציאה של הרוסטביף מהתנור.
השנה זכיתי להיות אחראי רוסטביף. צילצתי לפני שבוע לקצבייה האהובה עלי, דלישס, והזמנתי 3 קילו רוסטביף סינטה (קראתי שאפשר גם לעשות מבשר אנטריקוט) לפי 200~ גרם לאדם (יש עוד הרבה אוכל). מי שמכיר את דלישס יודע שהם יקרנים אבל יש איכות. הרוסטביף מגיע מתובל מהקצבייה. אין לי מושג האם זה בסדר שהבשר "שחה" בתבלון שלו כל כך הרבה זמן או שהיה עדיף לתבל בעצמי לפני הצליה. בכל מקרה זה חוסך התעסקות.
לגבי אופן ההכנה, על החבילה היו הוראות. לחמם את התנור ל 250 מעלות. 25 דקות צד אחד ואז להפוך ועוד 20 דקות. מה שלא היינו סגורים עליו זה האם מדובר על הכמות הספציפית (3 קילו) או שזה לקילו. בדקנו באינטרנט וראינו מספר צורות דומות לצליית רוסטביף שאף אחת לא ממש דומה למה שהיה כתוב על החבילה. אז בוא נהמר... החלטנו לנהוג כדלהלן:
1) לחמם את התנור ל 250 מעלות
2) לשים את הבשר 20 דקות שיסגר טוב טוב
3) להוריד את הטמפרטורה של התנור ל 160 מעלות
4) להשאיר את הבשר ב 160 עוד 45 דקות
אז מה יצא?
מבחינת טעם (ולא הייתי סגור על הטיבול) היה ממש טעים. מאוד נהנתי ונראה שגם רוב האורחים נהנו. מבחינת עשייה, פיספסנו איפושהו. הבשר היה איפושהו באיזור המדיום פלוס. לא מדיום WELL, הוא היה ורוד בחלק האמצעי שלו, אבל היה חסר קצת דם לטעמי. לא נורא. שנה הבאה נהיה חכמים יותר.
בכל מקרה מומלץ מאוד!
השנה זכיתי להיות אחראי רוסטביף. צילצתי לפני שבוע לקצבייה האהובה עלי, דלישס, והזמנתי 3 קילו רוסטביף סינטה (קראתי שאפשר גם לעשות מבשר אנטריקוט) לפי 200~ גרם לאדם (יש עוד הרבה אוכל). מי שמכיר את דלישס יודע שהם יקרנים אבל יש איכות. הרוסטביף מגיע מתובל מהקצבייה. אין לי מושג האם זה בסדר שהבשר "שחה" בתבלון שלו כל כך הרבה זמן או שהיה עדיף לתבל בעצמי לפני הצליה. בכל מקרה זה חוסך התעסקות.
לגבי אופן ההכנה, על החבילה היו הוראות. לחמם את התנור ל 250 מעלות. 25 דקות צד אחד ואז להפוך ועוד 20 דקות. מה שלא היינו סגורים עליו זה האם מדובר על הכמות הספציפית (3 קילו) או שזה לקילו. בדקנו באינטרנט וראינו מספר צורות דומות לצליית רוסטביף שאף אחת לא ממש דומה למה שהיה כתוב על החבילה. אז בוא נהמר... החלטנו לנהוג כדלהלן:
1) לחמם את התנור ל 250 מעלות
2) לשים את הבשר 20 דקות שיסגר טוב טוב
3) להוריד את הטמפרטורה של התנור ל 160 מעלות
4) להשאיר את הבשר ב 160 עוד 45 דקות
אז מה יצא?
מבחינת טעם (ולא הייתי סגור על הטיבול) היה ממש טעים. מאוד נהנתי ונראה שגם רוב האורחים נהנו. מבחינת עשייה, פיספסנו איפושהו. הבשר היה איפושהו באיזור המדיום פלוס. לא מדיום WELL, הוא היה ורוד בחלק האמצעי שלו, אבל היה חסר קצת דם לטעמי. לא נורא. שנה הבאה נהיה חכמים יותר.
בכל מקרה מומלץ מאוד!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
סדר פסח זו חוויה מזעזעת ואני שמח שמצאת דרך להקל על הסבל
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

שי-כ,
כן. לומדים מטעויות. אתה לא חושב שיש משמעות למשקל ובעיקר לעובי של החתיכה?
shuali
לרגע לא טענתי שאני שף מומחה או דקדקן ברמות גבוהות. אין ספק שמדחום היה עושה את העבודה אבל צריך אחד טוב ואין לי וצריך לדעת לעבוד איתו.
shuali
לרגע לא טענתי שאני שף מומחה או דקדקן ברמות גבוהות. אין ספק שמדחום היה עושה את העבודה אבל צריך אחד טוב ואין לי וצריך לדעת לעבוד איתו.
·תמיד טוב שיש בבית, יעלה לך פחות מ50 שקלים מאיביי מדחום דיגיטלי עם חוט כזה שאפשר להשאיר בתוך התנור בלי בעיות ולהגיע לתוצאה מושלמת. אין מה לדעת מכנסים לתוך הנתח ומחכים שיגיע לטמפ הרצויה לפי מידת ההכנה הנדרשת. ניתן למצוא טבלאות טמפ בגוגל למידות ההכנה השונותkingikra כתב:שי-כ,
shuali
לרגע לא טענתי שאני שף מומחה או דקדקן ברמות גבוהות. אין ספק שמדחום היה עושה את העבודה אבל צריך אחד טוב ואין לי וצריך לדעת לעבוד איתו....
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

הערתי כי פשוט רשמת זמן אבסולוטי ללא תלות בעובי ובמשקל. בכל מקרה, במשקל הספציפי ובעובי הספציפי, אדע פעם הבאה בדיוק כמה זמןשי-כ כתב:·כן. יש משמעות.......
אני למדתי ממתכונים באינטרנט. זה לא 'טעויות', זה רק ניסיון וטעם אישי......