ביקורת גריל גז - נפוליאון LE1 + כיור (ופרגון לכרמל דיירקט...)

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
שלח תגובה
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

היום הפעלתי סופסוף את המנגל החדש.

רקע
(אפשר לדלג למי שמתעניין רק באיך הוא, ולא למה הוא נבחר... :)

קצת רקע - בעברי היה לי מנגל קטן של סטרלינג במרפסת. לאחרונה עברתי ל"דירת גן" עם גינה חדשה, וכמובן שרציתי משהו הולם. כחלק מהצרכים, עלה צורך בכירה וכיור. החסרון בכירה הפריע לי עוד בעבר (למשל חוסר היכולת לערבב רוטב במקביל ל"השגחה" על המגנל), והחוסר בכיור נובע מכך שמיקום המנגל "רחוק" יחסית מהמטבח (יש 7 מדרגות ועוד טיפה לגשת), מה שהופך את הכיור במטבח למאוד לא שימושי בזמן המנגל.

אל מול הצרכים האלה, לא רציתי להכנס ל"הרתפקה" של בניית מטבח חוץ של ממש, בעיקר מטעמי עלות. מטבחי חוץ, אפילו הפשוטים, הם סיפור של מעל 20,000 שקל, ואני רציתי להכנס בהרבה פחות... לאור זאת חיפשתי פתרון מודולרי - מנגל אשר מגיע עם כירת צד, וקיימת יחידת כיור אשר ניתן להתאים לו, ויוצרים "מטבח" אחד כולל משטח עבודה, כיור וכירה.

חיפוש קצר, כולל בעזרת הפורום הזה (אשר עזר ברבות בתהליך) - הביא אותי לשלוש אופציות:
- מטבח "שגיב" אמגזית - הפתרון הזול מבין השלושה - אבל כשהלכתי לראות אותו הוא הרגיש זול למדי, וגם האחריות עליו היא שנה בלבד.
- גריל GRANDHALL GTI3/GTI4 בתוספת יחידת כיור. הבחירה שהיתה "המועדפת" עלי מקריאה בפורום ובאינטרנט בכלל, עד שהגעתי לחנות
- גריל נפוליאון LE1 (הזול ביותר בסדרת ה-LE/LEX) בתוספת יחידת כיור.
(לוובר ג'נסיס אין, לפחות בארץ, יחידת כיור, כך שזו לא היתה אופציה)

אחרי שפסלתי את השגיב, הגעתי לכרמל דיירקט. לפי המלצת הפורום יצרתי קשר עם מוטי וציינתי שאני מהפורום, כך שקיבלתי יחס נהדר (אם כי אני חייב לציין שהתחושה שלי שהייתי מקבל יחס נהדר גם בלי זה). הסתכלתי על הדגמים השונים, ומיד היה ברור שהנפוליאון הוא בליגה אחרת לגמרי מהגרנדהול מבחינת איכות הגימור והתחושה הכללית. לטובת הפער במחיר, מוטי עשה מאמץ לסייע וצמצם אותו כמיטב יכולתו... (את המחיר עצמו אינני מפרסם אבל אני בטוח שמוטי ישמח לעזור גם לאחרים להגיע למחיר הוגן).

אז אחרי הרקע הכללי, והרבה סבלנות מצד כרמל דיירקט לגבי העיכובים בגינה, והיענות לעזרה לשלוח בדיוק ביום שהייתי צריך בסופו של דבר, הגיע המנגל בראשון שעבר, והורכב תוך כ-3 שעות (ההרכבה ביחד עם הכיור לוקחת הרבה זמן....). לצערי נקודת הגז שלי לא היתה תקינה, ולא הצלחתי להפעיל אותו עד אתמול בערב, כשהבאתי (בינתיים) מיכל גז וווסת.

ולתכלס
היום הגיעה כל המשפחה לצהריים על האש. נקניקיות, קבבים, כנפיים, וסטייקים :)

אמלק - המנגל מדהים.

ה-LE1 הוא דגם ה"בסיס" בסדרת ה-LE/LEX. שלושה מבערים וכירת צד, בלי "התחכמויות". אין מבער IR, אין מבער רוטיסרי, וכו', אבל מה שיש עובד מצוין. ממה שהבנתי, גם בלי מבער רוטיסרי אפשר להגיע לתוצאות רוטיסרי מצוינות, וכתחליף ל-IR קניתי בארה"ב GRILLGRATES (עוד לא נוסו, יבדקו בהמשך). ל-LE1 רשתות ברזל יצוק (ולא רשתות נירוסטה כמו בדגמים היקרים יותר) שזה דווקא יתרון בעיני (אני אוהב ברזל יצוק). אפילו שהן לא נירוסטה, הן עדיין גליות בהתאם ל"מסורת" של נפוליאון. גימיק חמוד, לא מאוד משמעותי :). שטח הצליה - 68 על 48.

המנגל נדלק בקלות רבה. חוגת ההדלקה של כל להבה כוללת מצת מובנה ונדלקת מיידית. לאחר ההדלקה הוא מתחמם מהר מאוד - הוא מגיע ל-270 מעלות תוך פחות מ-5 דקות, ול-370 מעלות תוך עוד כ-5 דקות. כשבדקתי שוב אחרי עוד חמש דקות - המחוג כבר היה בקצה הסקאלה (כ-400 מעלות). אחרי החימום הראשוני הנמכתי את האש למינימום ושמתי את תפוחי האדמה ברשת העליונה - הם "נאפו" שם כשעה וחצי עד שהתחלתי לעשות מנגל. יצאו נהדרים (אם כי זה לא חוכמה גדולה :)). אחרי זה הגברתי שוב את האש ושמתי את הנקניקיות, הקבבים והכנפיים. שטח הצליה של ה-68 על 48 הוא שדרוג משמעותי מהסטרלינג הישן שלי. יכולתי להכניס 12 נקניקיות, 12 קבבים ו-10 כנפיים על המנגל (עם קצת מאמץ כנראה שהייתי יכול להכניס אפילו קצת יותר). במהלך הצליה באש גבוהה עם בשרים נוטפי שומן (נקניקיות, קבבים וכנפיים), היו מדי פעם flare ups אבל הם היו נקודתיים ולא משמעותיים. לא נוצר מצב של אש גדולה שנשארת או בעיות מהסגנון הזה. בסה"כ מצוין מאוד. כל הבשרים יצאו מצוינים, חרוכים היטב מבחוץ, וטעימים, כשאחידות החום בסה"כ גבוהה מאוד (הדברים ששמתי *ממש* מאחורה נזקקו לטיפה תוספת זמן אבל זה דקויות).

לאחר הנגלה הגדולה של - הורדתי את האש, ניקיתי את הגריל עם המברשת ושמתי שיפודי ירקות על אש נמוכה. גם הם יצאו טוב, ולא נדבקו.

אחרי זה הגיעו הסטייקים - נתחי סינטה, 250 גרם כל אחד. צליה של 2 דקות מכל צד בכ-75% עוצמת חום, הוציאה סטייקים MR נהדרים, עם פסים עבים ויפים. רשת הברזל היצוק אוגרת היטב את החום וזה ניכר בפסים בסטייק. ה"לקוחות" היו מרוצים מאוד :)

לעניין הכיור - למי שיש את התקציב ואת המקום, אני ממליץ *בחום* על הכיור. זה כל כך נח שיש כיור צמוד למנגל שאין על מה לדבר בכלל. היום השימוש בו היה יחסית בסיסי ועדיין - נח לשטוף ידיים או כלים אחרי השימוש, לזרוק לתוכו כלים משומשים וכו', והוא כמובן מגדיל את משטח העבודה שצמוד למנגל (אפשר לשים לב בתצלום שהכיור תופס רק חלק משטח הכיור).

עוד "טאצ'" נחמד - לדלתות (גם ביחידת המנגל וגם ביחידת הכיור) יש ווים פנימיים לטובת תלייה של כלי המנגל עליהם. נחמד מאוד.

(עם כירת הצד לא יצא לי לעבוד היום. על פניו היא נראית מצוינת וחמה... ההדלקה שלה עם מצת אלקטרוני שפועל על סוללה שמגיעה עם המנגל)

בוטום ליין: אני מרוצה מאוד. הגריל עובד נהדר, נראה נהדר, גדול ונח להפליא. השירות של כרמל דיירקט היה מעולה, והמחיר, על אף שלא נמוך, בהחלט סביר ביחס לתמורה ולאחריות הארוכה (מאוד) שמקבלים איתו (כל החיים על הגוף, 10 שנים על חלקים ו-5 שנים על מבערים, אם אני זוכר נכון).

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

תתחדש! נראה מצויין!

פעם הבאה תוסיף תמונה של הסטייק ;)

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #3 

תתחדש נראה ממש טוב

שאפו על הפרגון לכרמל דיירקט.

גם אני רכשתי מהם וגם אני מאוד מרוצה מאיכות המוצרים ומהשירות המעולה

sagiv_gg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

שלום לך
פוסט מועיל ביותר .
אשמח לדעת כמה עלה לך המנגל?
לא ראיתי שהזכרת את זה פה..

חכם_חנוכה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

אחלה תיאור
תתחדש ותהנה
היום ראיתי גם את ה le1 וגם את הג'נסיס וה le1 עם המחיר והשרות של כרמל דיירקט מנצח

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”