עזרה בבחירת מנגל -- קניתי תודה לכולם, כנסו לפרטים נוספים
שלום אנשים
מגיע מהעולם של פחמים, נסיון מועט ולא הכי מוצלח על מנגלים מונעי גז (זולים סינים).
מחפש מנגל גז שישב מחוץ לבית לייד המטבח לטובת צליות משפחתיות בערב.
כרגע מתלבט בין ה broil king signet 20 שנמכר באזור ה 2800 שקל, ביקורות טובות חסרון קטן שאין כירת צד.
וה GTI3 של של grandhall שעם קופון אפשר להביא ב 2500 שקל או 3000 לגרסה עם כירת הצד.
לא צריך מיכל גז יש לי נקודה מוכנה ויכול להרכיב לבד.
את הסטייקים שלי אני אוכל מדיום ולפעמים מדיום רייר חשוב לי שיקבלו את הצריבה של הרשת ומכת חום שתסגור אותם, אסור שיתיבשו מצליה ארוכה.
בעבר עם מנגל זול ופשוט בשביל להגיע לחום הרצוי הייתי צריך לסגור להמתין כ 10 דקות שהחום יעלה ואז לפתוח ולהניח\להפוך במהירות לפני שהמנגל מתקרר, כל התהליך היה מגוחך
האם ניתן לצלות על המגלים האלה סטייקים בלי לסגור או שתמיד נחוץ התהליך שהזכרתי.
אם למישהוא יש המלצה לדגם נוסף אשמח לשמוע.
תודה
שמוליק
מגיע מהעולם של פחמים, נסיון מועט ולא הכי מוצלח על מנגלים מונעי גז (זולים סינים).
מחפש מנגל גז שישב מחוץ לבית לייד המטבח לטובת צליות משפחתיות בערב.
כרגע מתלבט בין ה broil king signet 20 שנמכר באזור ה 2800 שקל, ביקורות טובות חסרון קטן שאין כירת צד.
וה GTI3 של של grandhall שעם קופון אפשר להביא ב 2500 שקל או 3000 לגרסה עם כירת הצד.
לא צריך מיכל גז יש לי נקודה מוכנה ויכול להרכיב לבד.
את הסטייקים שלי אני אוכל מדיום ולפעמים מדיום רייר חשוב לי שיקבלו את הצריבה של הרשת ומכת חום שתסגור אותם, אסור שיתיבשו מצליה ארוכה.
בעבר עם מנגל זול ופשוט בשביל להגיע לחום הרצוי הייתי צריך לסגור להמתין כ 10 דקות שהחום יעלה ואז לפתוח ולהניח\להפוך במהירות לפני שהמנגל מתקרר, כל התהליך היה מגוחך
האם ניתן לצלות על המגלים האלה סטייקים בלי לסגור או שתמיד נחוץ התהליך שהזכרתי.
אם למישהוא יש המלצה לדגם נוסף אשמח לשמוע.
תודה
שמוליק
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 13/04/2016 11:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
קניתי לפני שבוע Broil King, דגם גבוה יותר מהסיגנט (שדרוג ממנגל סיני זול שהתפרק אחרי 5 שנים).
מהפעלה ראשונית נראה כמו מוצר נהדר, בכלל לא בר השוואה לסיני הישן.
את גרנדהול אני לא מכיר כמשתמש, אבל כשבחנתי את איכות החומרים והגימור, הוא היה בעיני נחות מהברויל קינג.
גם הנפוליאון 410 בנוי בצורה איכותית מאוד, שווה לבדוק (אבל נדמה לי שהוא טיפה יקר יותר מהתקציב שהגדרת).
מהפעלה ראשונית נראה כמו מוצר נהדר, בכלל לא בר השוואה לסיני הישן.
את גרנדהול אני לא מכיר כמשתמש, אבל כשבחנתי את איכות החומרים והגימור, הוא היה בעיני נחות מהברויל קינג.
גם הנפוליאון 410 בנוי בצורה איכותית מאוד, שווה לבדוק (אבל נדמה לי שהוא טיפה יקר יותר מהתקציב שהגדרת).
- Itsik
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 431
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לי יש WEBER Q3200. הסתובבתי במוצ"ש האחרון בהום סנטר שמחזיקים כמה מהדגמים שמוזכרים בפורום הזה ומה ששמתי לב ברוב רובם של הגרילים זה עניין הרשתות שנראות ומרגישות דקות מדיי. לא יודע מה זה אומר על איכותם הכללית אבל אני חושב שזו נקודה שצריך לשים לב אליה.
בWEBER הרשתות עשויות מברזל יצוק כבד ועבה, כזה שצובר הרבה חום ולכן נראה שיתאים לדרישה שלך. לשאלתך, אני מרגע הנחת הסטייק משאיר את הליד פתוח בכדי לשלוט במידת העשייה של הסטייק ולא חסר חום. קבבים ושאר ירקות אני עושה על חום נמוך יותר עם הליד סגור.
בWEBER הרשתות עשויות מברזל יצוק כבד ועבה, כזה שצובר הרבה חום ולכן נראה שיתאים לדרישה שלך. לשאלתך, אני מרגע הנחת הסטייק משאיר את הליד פתוח בכדי לשלוט במידת העשייה של הסטייק ולא חסר חום. קבבים ושאר ירקות אני עושה על חום נמוך יותר עם הליד סגור.
איציק.
אני רכשתי sovereign 90 מתצוגה (נראה לי כמו הימור בטוח, זה לא שהוא עבד או משהו....) ,ועדיין יצא גבוה מהתקציב שלך (אבל קיבלתי באותו מחיר גם הובלה, הרכבה וכיסוי - לא כסף קטן).
חבר טוב שלי קנה קולמן גלקסי 4 - הספק חום אדיר, שטח צליה גדול, בנוי טוב, כירת צד והכי חשוב - נכנס יופי לתקציב שלך (גם אחרי הובלה והרכבה).
הקולמן עבד פעם אחת עד עכשיו והותיר רושם לא רע בכלל - היו אמנם קצת התפרצויות אש (כשהעמסנו עליו ירכיים וצ'וריסוס) אבל בהחלט בגבול הסביר. עוצמת האש שלו מאוד גבוהה והצריכה הסתגלות לעומת גרילי הגז הפשוטים יותר. פיזור החום היה טוב מאוד מה שאפשר להוציא כמות נאה של בשר בזמ ןקצר יחסית (בערך 5 ק"ג בשר מסוגים שונים בתוך כחצי שעה).
הברויל קינג עבר רק שימוש ראשוני אצלי - עוד אין לי רשמים מפורטים יותר.
חבר טוב שלי קנה קולמן גלקסי 4 - הספק חום אדיר, שטח צליה גדול, בנוי טוב, כירת צד והכי חשוב - נכנס יופי לתקציב שלך (גם אחרי הובלה והרכבה).
הקולמן עבד פעם אחת עד עכשיו והותיר רושם לא רע בכלל - היו אמנם קצת התפרצויות אש (כשהעמסנו עליו ירכיים וצ'וריסוס) אבל בהחלט בגבול הסביר. עוצמת האש שלו מאוד גבוהה והצריכה הסתגלות לעומת גרילי הגז הפשוטים יותר. פיזור החום היה טוב מאוד מה שאפשר להוציא כמות נאה של בשר בזמ ןקצר יחסית (בערך 5 ק"ג בשר מסוגים שונים בתוך כחצי שעה).
הברויל קינג עבר רק שימוש ראשוני אצלי - עוד אין לי רשמים מפורטים יותר.
·agnostic כתב:צ'מע,
עם יד על הלב, אם הגעת מעולם הפחמים, תשאר שם.
אין תחליף.
החלפתי מנגלי גז ובסוף זרקתי את הכל והשקעתי במנגל פחמים בנוי, אין כמו....
מבין ומסכים איתך לגמרי אבל בשביל פרגיות על האש בערב ללא התראה מוקדמת יכול להיות שזה הפתרון היחיד.
הרשימה מצטמצמת + עדכון הצעות נוכחיות.
הציעו לי את ה Signet 20 של BroilKing מתצוגה ב 2500 שקל.
יש לי הצעה דרך "חבר" ל GTIS3 של Grandhall ב 2700 עם כיסוי מתנה, אספקה רק בסוף אפריל!!
דיברתי גם עם שאולי, מדבר על גריל ב 2500 שקל עם 6 מבערים ומעל 70 אלף BTU ??!! באזור ה 2500 שקל..
שאולי אומר שהגרילים שלהם עובדים רק פתוח ושהם מאוד חמים אבל מציע שאגיע לראות כי האפשרויות רבות.
מה אומרים??
מכל הדיבורים על מנגלים נהייתי רעב ומבולבל!
·עבור המקרים הללו פשוט רכשתי פלאנצ'ה של בלאק רוק, מניח אותה על הכיריים ולא ממש מרגישים את ההבדלshoko555 כתב:·......
מבין ומסכים איתך לגמרי אבל בשביל פרגיות על האש בערב ללא התראה מוקדמת יכול להיות שזה הפתרון היחיד.
הרשימה מצטמצמת + עדכון הצעות נוכחיות.
הציעו לי את ה Signet 20 של BroilKing מתצוגה ב 2500 שקל.
יש לי הצעה דרך "חבר" ל GTIS3 של Grandhall ב 2700 עם כיסוי מתנה, אספקה רק בסוף אפריל!!
דיברתי גם עם שאולי, מדבר על גריל ב 2500 שקל עם 6 מבערים ומעל 70 אלף BTU ??!! באזור ה 2500 שקל..
שאולי אומר שהגרילים שלהם עובדים רק פתוח ושהם מאוד חמים אבל מציע שאגיע לראות כי האפשרויות רבות.
מה אומרים??
מכל הדיבורים על מנגלים נהייתי רעב ומבולבל!...
·avidror כתב:יש גם מבצע בגרופון על הגראנדהול,
מציע לך לדבר עם החברים בכרמל דיירקט - אולי יימצא פתרון...
יוצא יותר טוב דרך "חבר"
2700 שקל כולל לכיסוי לגרסה עם הכיריים!.
החסרון היחיד זו האספקה, אפריל אומר שבפסח לא נאכל להנות ממנו.
Re: עזרה בבחירת מנגל
@shoko555
טוב אז אחרי התלבטות ארוכה ובאמת ללא תכנון מוקדם קניתי את ה weber q3200.
לא אהבתי את העובדה שה GTI3 עשוי מפח וגם את זה שאין עליו ביקורות מחול בדקתי גם את הגרילים של שאולי ומשהוא במראה/חווית משתמש לא עושה לי את זה.
ה weber עשוי מפלסטיק/יציקת אלומיניום ו 95 אחוז מהביקורת בחול מהללות אותו (קראתי והתודעתי לביקורות רק אחרי הקניה).
בארהב יש להם קצת יותר ניסיון מאתנו עם BBQ גז ומצאתי ביקורת של מומחה אחד שאמר שזה הגריל הכי טוב עד 400$ ובשביל להתקדם בביצועים (ולא בהרבה) צריך להשקיע יותר מ 1000$.
מדובר במכשיר שבנוי בצורה ומחומרים שלטעמי נראים איכותיים ביותר ושלא יחלידו אף פעם!, מגיע ארוז בצורה מושלמת.
נו אז תכלס,,, הרכבתי אותו (דיי בקלות), חיברתי לנקודה שהקבלן הכין, הוא נדלק על הלחיצה הראשונה.
קודם לכן הוצאתי מהמקפיא כמה חתיכות של חזה עוף, סטייקים ונקניקיות מרגז, מלח פלפל ויאללה על האש...
מדהים כמה מהר המנגל הזה מתחמם!, אתה רואה בעין איך המחט של המד טמ"פ עולה...
צריך לעבוד אתו כשהוא סגור בטח אם אוהבים פסי צליה בחוץ ואדום בפנים אבל הסגירה מוסיפה לטעם ולא מפייחת את האוכל (היה לי חשש מזה)
כשפותחים להפוך את הבשר הוא לא ממהר להתקרר ובכל מקרה ברגע שסוגרים מטפס מהר מאוד למעל 200 מעלות.
סה"כ נראה לי שעשיתי בחירה מצויינת, הדאיג אותי נושא ה BTU במנגל הזה (24000) אבל כנראה ש BTU זה לא המדד היחיד ויעילות/תכנון נכון חשובים יותר.
ממליץ אש!!.
תודה לעוזרים ולמייעצים, בתאבון.
לא אהבתי את העובדה שה GTI3 עשוי מפח וגם את זה שאין עליו ביקורות מחול בדקתי גם את הגרילים של שאולי ומשהוא במראה/חווית משתמש לא עושה לי את זה.
ה weber עשוי מפלסטיק/יציקת אלומיניום ו 95 אחוז מהביקורת בחול מהללות אותו (קראתי והתודעתי לביקורות רק אחרי הקניה).
בארהב יש להם קצת יותר ניסיון מאתנו עם BBQ גז ומצאתי ביקורת של מומחה אחד שאמר שזה הגריל הכי טוב עד 400$ ובשביל להתקדם בביצועים (ולא בהרבה) צריך להשקיע יותר מ 1000$.
מדובר במכשיר שבנוי בצורה ומחומרים שלטעמי נראים איכותיים ביותר ושלא יחלידו אף פעם!, מגיע ארוז בצורה מושלמת.
נו אז תכלס,,, הרכבתי אותו (דיי בקלות), חיברתי לנקודה שהקבלן הכין, הוא נדלק על הלחיצה הראשונה.
קודם לכן הוצאתי מהמקפיא כמה חתיכות של חזה עוף, סטייקים ונקניקיות מרגז, מלח פלפל ויאללה על האש...
צריך לעבוד אתו כשהוא סגור בטח אם אוהבים פסי צליה בחוץ ואדום בפנים אבל הסגירה מוסיפה לטעם ולא מפייחת את האוכל (היה לי חשש מזה)
כשפותחים להפוך את הבשר הוא לא ממהר להתקרר ובכל מקרה ברגע שסוגרים מטפס מהר מאוד למעל 200 מעלות.
סה"כ נראה לי שעשיתי בחירה מצויינת, הדאיג אותי נושא ה BTU במנגל הזה (24000) אבל כנראה ש BTU זה לא המדד היחיד ויעילות/תכנון נכון חשובים יותר.
ממליץ אש!!.
תודה לעוזרים ולמייעצים, בתאבון.
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 13/04/2016 14:05, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
btu זה לא מדד לחום,
סה"כ הספק, ככל שה btu גבוה יותר הגריל יגיע לטמפ' הרצויה מהר יותר, זה יבוא לידי ביטוי בחשבון הגז.
לכן בוובר עם ה BTU הנמוך מומלץ לעבוד עם מכסה סגור.
כבר שנים אני אומר את זה, שהרשתות של וובר עושות את כל ההבדל, צוברות חום מהר ושומרות אותו.
הוובר שלי כבר בן 7 (Q300) ללא כיסוי (איבדתי אותו לפני כמה שנים) וללא שום סימני חלודה.
עשית בחירה מעולה
בתאבון
סה"כ הספק, ככל שה btu גבוה יותר הגריל יגיע לטמפ' הרצויה מהר יותר, זה יבוא לידי ביטוי בחשבון הגז.
לכן בוובר עם ה BTU הנמוך מומלץ לעבוד עם מכסה סגור.
כבר שנים אני אומר את זה, שהרשתות של וובר עושות את כל ההבדל, צוברות חום מהר ושומרות אותו.
הוובר שלי כבר בן 7 (Q300) ללא כיסוי (איבדתי אותו לפני כמה שנים) וללא שום סימני חלודה.
עשית בחירה מעולה
בתאבון
שחר
Re: עזרה בבחירת מנגל
shoko555 כתב:@shoko555
ה weber עשוי מפלסטיק ויציקת אלומיניום ו 95 אחוז מהביקורת בחול מהללות אותו (קראתי והתודעתי לביקורות רק אחרי הקניה).
ממליץ אש!!.
תודה לעוזרים ולמייעצים, בתאבון....
בכמה קנית אם אפשר לשאול? ואיפה?
·