drixie כתב:יש, או שישימו לך הגבלה על הקצב, וכו'. הכל שאלה של מיקוח. בכל מקרה, 30 ג'יגה זה באמת מוגזם, ועוד בשביל סרט כזה גרוע. חכו קצת ויהיו גרסאות H264 בחצי גודל בלי הבדל באיכות, בכל אופן לא הבדל שתרגישו.
...
הבעיה עם h264 כרגע היא לנגן אותו. צריך מחשב ממש חזק. מעניין מתי יממשו האצה בחומרה של כרטיס המסך לקודק הזה.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't
אני לא חושב שצריך מחשב "כזה" חזק בשביל לנגן קבצי h.264.
יש לי מעבד Core 2 Duo במהירות 2.1ghz, אשר עולה פחות מ 1000 ש"ח, וסרטי h.264 של 720p רצים עליו תוך שימוש בלא יותר מ 25% שימוש בכוח עיבוד. סרטי 1080p של h.264 גם בקושי מזיזים למעבד. ואני מדבר על פריסה בתוכנה (CoreAVC), ללא שימוש בהאצת כרטיס מסך כלל.
שמעתי ביצועים דומים גם עם הגירסה החלשה והזולה יותר של ה Core 2 Duo, שבעלת מהירות שעון קטנה יותר.
השאלה מה מחיר המערכת ולא מה מחיר ה CPU. או אם לדייק יותר, מה המחיר המצטבר שאדם שקנה מחשב ב- 3 השנים האחרונות, נניח, צריך לשלם כדי להינות מהתענוג: משהו כמו 10K - 14K ש"ח ב-3 שנים לא הולך ברגל...
מעבד Core 2 Duo במחיר 800 ש"ח.
לוח אם מתאים - 500 ש"ח.
זיכרון 512 מגה מתאים - 400 ש"ח.
כרטיס מסך - 500-1000 ש"ח.
אלו הרכיבים ההכרחיים, כל השאר מותרות. אם הולכים על כרטיס מסך זול, ולא צריך יותר מזה כי המעבד מספיק חזק להריץ כל פורמט וידאו שתיזרקו לו, מדובר על הוצאה כללית של בערך 2200 ש"ח.
noam23 כתב:אני לא חושב שצריך מחשב "כזה" חזק בשביל לנגן קבצי h.264.
יש לי מעבד Core 2 Duo במהירות 2.1ghz, אשר עולה פחות מ 1000 ש"ח, וסרטי h.264 של 720p רצים עליו תוך שימוש בלא יותר מ 25% שימוש בכוח עיבוד. סרטי 1080p של h.264 גם בקושי מזיזים למעבד. ואני מדבר על פריסה בתוכנה (CoreAVC), ללא שימוש בהאצת כרטיס מסך כלל.
שמעתי ביצועים דומים גם עם הגירסה החלשה והזולה יותר של ה Core 2 Duo, שבעלת מהירות שעון קטנה יותר.
...
מסכים לגמרי:
לי יש מעבד עוד יותר ישן: AMD 4200 (939) שמריץ יפה מאד H264 עם כרטיס מסך 6600GT. הכל עניין של CODEC. עד שהתקנתי PDVD HD זה לא עבד וכבר חשבתי להחליף חומרה...
הורדתי את MIAMI VICE - מהיוזנט ב - HDDVD ...
והתקנתי pwdvd 7.2 HDdvd
בתחילה קיבלתי הודעה שמחשב שלי לא עומד בקיטריונים הדרושים להרצת התוכן (HDDVD)
עידכנתי את הדרייברים, וכרגע אני מצליח לראות תמונה אבל מקורטעת...
גם אני עם AMD 3200+ חצי גיגה זיכרון וכרטיס מסך 7600GT. אני משתמש ב coreavc לתוכן h264 והמחשב מנגן קטוע. לשאר התוכן אני משתמש ב purevideo ואין שום בעיה.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't