HDMI over CAT5/6
היי,
אני כרגע נמצא בהליך של שינוי דיירים בדירת קבלן שרכשתי, אני מעוניין למקם טלויזה בחדר ההורים מול המיטה מן הסתם ואת הממיר אני מעוניין למקם באזור הארונות כך שההתקנה של הטלויזיה תהיה כמה שיותר נקיה בלי ממירים מעל או מתחת.
כדי לעשות זאת חשבתי על הפתרון של HDMI over CAT, שכן כבל CAT הרבה יותר נוח להשחיל בתעלה של 25 מ''מ, וכמו כן אני עוד לא יודע כמה מטרים של משיכה צריך לעשות אז כך שגם במקרה זה הפתרון של CAT יסגור את הפינה.
השאלה שלי היא האם יש מפצל HDMi over CAT, כך שאוכל על אותו כבל CAT להעביר כמה מוצרים? (ממיר, מחשב, קונסולה וכו') בעזרת סוויץ כזה או אחר? כך שבעצם דרך הסוויץ אני אבחר את ה source וכך בעצם כל המכשירים יהיו מוסתרים בפינה בחדר שינה.
תודה,
משה.
אני כרגע נמצא בהליך של שינוי דיירים בדירת קבלן שרכשתי, אני מעוניין למקם טלויזה בחדר ההורים מול המיטה מן הסתם ואת הממיר אני מעוניין למקם באזור הארונות כך שההתקנה של הטלויזיה תהיה כמה שיותר נקיה בלי ממירים מעל או מתחת.
כדי לעשות זאת חשבתי על הפתרון של HDMI over CAT, שכן כבל CAT הרבה יותר נוח להשחיל בתעלה של 25 מ''מ, וכמו כן אני עוד לא יודע כמה מטרים של משיכה צריך לעשות אז כך שגם במקרה זה הפתרון של CAT יסגור את הפינה.
השאלה שלי היא האם יש מפצל HDMi over CAT, כך שאוכל על אותו כבל CAT להעביר כמה מוצרים? (ממיר, מחשב, קונסולה וכו') בעזרת סוויץ כזה או אחר? כך שבעצם דרך הסוויץ אני אבחר את ה source וכך בעצם כל המכשירים יהיו מוסתרים בפינה בחדר שינה.
תודה,
משה.
אין בעיה, רק שהפתרון הזה בד"כ יקר יותר מאשר כבל HDMI. יש מוצרים שעובדים על כבל בודד, ויש שצריכים זוג CAT6.
לגבי מקורות וכאלה, חשבת על רסיבר? כי זה מה שהוא עושה, ועל הדרך גם משמיע ברמקולים
יש כמובן ממתגים פשוטים לHDMI, אבל אם אתה נכנס לדירה, רצוי שתחשוב בכיוון של רסיבר. רמקולים של טלוויזיה לא נועדו לשימוש קבוע.
אתה צריך בנוסף גגם להעביר כבל לעינית השליטה.
לגבי מקורות וכאלה, חשבת על רסיבר? כי זה מה שהוא עושה, ועל הדרך גם משמיע ברמקולים
אתה צריך בנוסף גגם להעביר כבל לעינית השליטה.
..
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
למעשה אתה מחפש פתרון שהוא over ip בטכנולוגיה hdbaset.
בכדי לבנות תשתית עדכנית ולהתאים לצרכים שלך צריך לראות תוכניות של הבית ולבחון את מפרט הקבלן.
ממליץ לך לקבוע פרישת ייעוץ עם חברה עוסקת בתחום לקבל מידע מפורט
בכדי לבנות תשתית עדכנית ולהתאים לצרכים שלך צריך לראות תוכניות של הבית ולבחון את מפרט הקבלן.
ממליץ לך לקבוע פרישת ייעוץ עם חברה עוסקת בתחום לקבל מידע מפורט
היי,
הפתרון שאני מחפש הוא לחדר שינה הורים, אני לא צריך סראונד ולכן נראה לי שרסיבר זה OVERKILL במקרה הזה, אני מחפש פתרון שבו אוכל להסתיר את הממיר ושאר הירקות בפינה מוסתרת וכך בעצם לבצע התקנה נקייה של המסך.
הבעיה עם כבל ה HDMI שאני עדין לא יודע כמה מטר ירוץ ואני יודע שמעל 10 מטר זה מתחיל להיות בעייתי כמו כן אני לא יודע האם יעבור כבל HDMI בצינור משיכה סטנדרטי שקבלן מתקין.
מצורפת התוכנית של החדר הורים והמיקום שאני רוצה למקם את הממיר ולמשוך כבל ממנו למסך.
* המיקום אמור להיות בגובה מעל גובה דלת, כמו כן אשמח לשמוע מה הגובה שיש למקם את היציאה בקיר של המסך, מה הגובה הרצוי כאשר צופים בשכיבה?
הפתרון שאני מחפש הוא לחדר שינה הורים, אני לא צריך סראונד ולכן נראה לי שרסיבר זה OVERKILL במקרה הזה, אני מחפש פתרון שבו אוכל להסתיר את הממיר ושאר הירקות בפינה מוסתרת וכך בעצם לבצע התקנה נקייה של המסך.
הבעיה עם כבל ה HDMI שאני עדין לא יודע כמה מטר ירוץ ואני יודע שמעל 10 מטר זה מתחיל להיות בעייתי כמו כן אני לא יודע האם יעבור כבל HDMI בצינור משיכה סטנדרטי שקבלן מתקין.
מצורפת התוכנית של החדר הורים והמיקום שאני רוצה למקם את הממיר ולמשוך כבל ממנו למסך.
* המיקום אמור להיות בגובה מעל גובה דלת, כמו כן אשמח לשמוע מה הגובה שיש למקם את היציאה בקיר של המסך, מה הגובה הרצוי כאשר צופים בשכיבה?
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
קיבלתי השבוע מעביר HDMI על CAT6 עד 50/60 מטר
יש לו גם העברה IR והוא תומך בכל הפורמטים.
הוא סגור בקופסא- לא נפתח ולא שומש ,
ככל הנראה מפאת חוסר זמן זנחתי את הפרוייקט שרציתי לעשות,
שילמתי 54 דולר אם זה מעניין אותך צור קשר
יש לו גם העברה IR והוא תומך בכל הפורמטים.
הוא סגור בקופסא- לא נפתח ולא שומש ,
ככל הנראה מפאת חוסר זמן זנחתי את הפרוייקט שרציתי לעשות,
שילמתי 54 דולר אם זה מעניין אותך צור קשר
היי, מעניין אותי אך הדירה תהיה מוכנה עוד שנתיים וחצי...
אני בינתיים מנסה ללמוד את הנושא ולהבין האם המיקום שציינתי הוא טוב, ואיך אני מעביר אות מכמה מכשירים דרך HDMI OVER CAT אחד (לא בו-זמנית כמובן)
תודה,
משה.
אני בינתיים מנסה ללמוד את הנושא ולהבין האם המיקום שציינתי הוא טוב, ואיך אני מעביר אות מכמה מכשירים דרך HDMI OVER CAT אחד (לא בו-זמנית כמובן)
תודה,
משה.
כמה הערות
1. אל תשתמש בממירים זולים שעובדים על שני כבלים, העכבה שלהם (ז"א האורך) צריכה להיות זהה בדיוק בשביל שהם יעבירו אות חלק. אומנם הם זולים יותר אבל כאמור לא כ"כ יעילים.
אני משתמש די הרבה זמן בצורה די טובה ב:
http://www.ebay.com/itm/LKV373-HDMI-108 ... gyVe6W6x0A
צריך לזכור שאלו ממירים אקטיביים, צריך שנאי בכל קצה שעובד 24/7.
2. כבל HDMI מעביר עד 15 מטר, אם הדירה בשלב הנייר והאורך כמובן רלוונטי, אתה יכול לשקול לבקש מהקבלן לסלול "צינור קוברה" (צינור שרשורי יותר רחב מתעלה רגילה) ובו להשחיל כבל HDMI בלי בעייה.
אני משתמש די הרבה זמן בצורה די טובה ב:
http://www.ebay.com/itm/LKV373-HDMI-108 ... gyVe6W6x0A
צריך לזכור שאלו ממירים אקטיביים, צריך שנאי בכל קצה שעובד 24/7.
2. כבל HDMI מעביר עד 15 מטר, אם הדירה בשלב הנייר והאורך כמובן רלוונטי, אתה יכול לשקול לבקש מהקבלן לסלול "צינור קוברה" (צינור שרשורי יותר רחב מתעלה רגילה) ובו להשחיל כבל HDMI בלי בעייה.
מישהו מכיר את המוצר הזה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/8 ... l_Kit.html
?
האם תהיה לי בעיה להביא אותו לארץ מבחינת אישור משרד התקשורת או משהו כזה?
יש לי כבל HDMI שהקצה שלו התפרק ורואים את הפינים והקבלן ה#@# שלי העביר אותו בתוך הקיר סתם ככה בלי שום צינור אז לא ניתו להחליף
?
האם תהיה לי בעיה להביא אותו לארץ מבחינת אישור משרד התקשורת או משהו כזה?
יש לי כבל HDMI שהקצה שלו התפרק ורואים את הפינים והקבלן ה#@# שלי העביר אותו בתוך הקיר סתם ככה בלי שום צינור אז לא ניתו להחליף
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78783
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5377 פעמים
ממליץ בחום על פתרונות מבוססי HDbaseT של חברת ולנס.
משתמש במוצר כזה בבית (לא שם מותג) וזה עובד ממש ממש טוב.
משתמש במוצר כזה בבית (לא שם מותג) וזה עובד ממש ממש טוב.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
@razamit
·
בפועל לפי תקן כל כבל צריך לעבוד בתוך הצינור ולכן תדרוש מהקבלן שלך לתקן את התשתית כך גם בעתיק לא תהיה בעיה כאשר תרצה לשדרג את הכבל לתקנים החדשים. (עכשיו אתה דיי תקוע רק עם מה שיש)
אם ממש בעיה אפשר לתקן את הכבל על ידי ביצוע הלחמה במידה ויש לך את הקצה שהתפרק.
·
בפועל לפי תקן כל כבל צריך לעבוד בתוך הצינור ולכן תדרוש מהקבלן שלך לתקן את התשתית כך גם בעתיק לא תהיה בעיה כאשר תרצה לשדרג את הכבל לתקנים החדשים. (עכשיו אתה דיי תקוע רק עם מה שיש)
אם ממש בעיה אפשר לתקן את הכבל על ידי ביצוע הלחמה במידה ויש לך את הקצה שהתפרק.