BBC HD ב-H264
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
אני עדיין בנסיונות שונים לעשות TRANSCODING מ-H264 ל-MPEG2 ללא ירידת איכות.
אני כרגע סיימתי לראות פרק ב-TORCHWOOD ששודר ב-BBC HD.
קצב הנתונים במקור היה 20Mbps (פלוס מינוס) ב-H264.
איכות התמונה, שוות ערך ל-HD DVD ול- BD, כלומר, גם בזום של 200% אני רואה באיכות מטורפת את התמונה.
הבעיה?
מצאתי דרך להעביר את זה ל-MPEG2 אבל נגנים בקושי אוכלים את זה. אני כרגע בודק בעיקר עם TVIX5000, כי אני מנסה ווריאציות שונות. הקבצים שאני מוציא הם בסביבות 28-30Mbps וכל פריים בהם יוצא מהכלל - פשוט מדהים...
יורד גשם? רואים כל טיפה בבהירות מבהילה. יש חייזר? רואים את הטקסטורה על הקמטים של הפנים שלו מתחת לאיפור. זה פשוט איכות תמונה מבהילה באיכותה...
העתיד בפירוש שייך ל-H264... מצידי אפשר שיורידו טיפה איכות, כואב לי בעיניים מרוב הדמעות שזה איכותי...
אני כרגע סיימתי לראות פרק ב-TORCHWOOD ששודר ב-BBC HD.
קצב הנתונים במקור היה 20Mbps (פלוס מינוס) ב-H264.
איכות התמונה, שוות ערך ל-HD DVD ול- BD, כלומר, גם בזום של 200% אני רואה באיכות מטורפת את התמונה.
הבעיה?
מצאתי דרך להעביר את זה ל-MPEG2 אבל נגנים בקושי אוכלים את זה. אני כרגע בודק בעיקר עם TVIX5000, כי אני מנסה ווריאציות שונות. הקבצים שאני מוציא הם בסביבות 28-30Mbps וכל פריים בהם יוצא מהכלל - פשוט מדהים...
יורד גשם? רואים כל טיפה בבהירות מבהילה. יש חייזר? רואים את הטקסטורה על הקמטים של הפנים שלו מתחת לאיפור. זה פשוט איכות תמונה מבהילה באיכותה...
העתיד בפירוש שייך ל-H264... מצידי אפשר שיורידו טיפה איכות, כואב לי בעיניים מרוב הדמעות שזה איכותי...
-
oferlaor
- מנהל

ניסיתי את פרק 1
המקור היה 7.5G ב-H264
לאחר TRANSCODING - זה היה 11G (לפרק של פחות משעה).
המקור היה 7.5G ב-H264
לאחר TRANSCODING - זה היה 11G (לפרק של פחות משעה).
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
עפר, באיזו תוכנה אתה משתמש ?
Super ? ProCoder2 ?
אם ProCoder2, תוכל לתת קצת פרטים על הגדרות הפלט ?
כמו כן, במידה ואכן מבוצע שימוש בתוכנת ProCoder2, האם קיים איזה שהוא כלל אצבע כדי לדעת איזה ביטרייט לשים (מינימום ומקסימום) ?
תודה.
Super ? ProCoder2 ?
אם ProCoder2, תוכל לתת קצת פרטים על הגדרות הפלט ?
כמו כן, במידה ואכן מבוצע שימוש בתוכנת ProCoder2, האם קיים איזה שהוא כלל אצבע כדי לדעת איזה ביטרייט לשים (מינימום ומקסימום) ?
תודה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
-
oferlaor
- מנהל

לשאלתכם, לא בדקתי את זה על אף נגן פרט ל-TVIX5000.
אני עדיין בודק את השיטה ובוחן מני פרמטרים שונים בשביל לראות את השפעתם על הכל. ה-TVIX סוחב את רוב הפרק אבל נתקע בקטעים עם BITRATE גבוה במיוחד. ניסיתי בינתיים להעביר את זה לדיסק המקומי של הנגן ע"מ לראות אם הוא נתקע בגלל קצב הנתונים או בגלל שהשרת שלי לא מספיק להעביר לו את המידע... גם CONTIG לא עזר...
עדיין יש לי בעיה מוזרה באודיו (סוג של צרימות קלה בגלל ההמרה של AC3).
יש לי כיום 4 נגנים, לפני שאני מפרט על הכל אני אנסה מני ניסויים (DOWNSCALING לרזולוציה טבעית של המסך וכו').
מחר אני מתכנן לבחון את BATTLESTAR GALACTICA (עונה 3 ב-H264). אבדוק את זה, מן הסתם, גם על עוד נגנים
אני עדיין בודק את השיטה ובוחן מני פרמטרים שונים בשביל לראות את השפעתם על הכל. ה-TVIX סוחב את רוב הפרק אבל נתקע בקטעים עם BITRATE גבוה במיוחד. ניסיתי בינתיים להעביר את זה לדיסק המקומי של הנגן ע"מ לראות אם הוא נתקע בגלל קצב הנתונים או בגלל שהשרת שלי לא מספיק להעביר לו את המידע... גם CONTIG לא עזר...
עדיין יש לי בעיה מוזרה באודיו (סוג של צרימות קלה בגלל ההמרה של AC3).
יש לי כיום 4 נגנים, לפני שאני מפרט על הכל אני אנסה מני ניסויים (DOWNSCALING לרזולוציה טבעית של המסך וכו').
מחר אני מתכנן לבחון את BATTLESTAR GALACTICA (עונה 3 ב-H264). אבדוק את זה, מן הסתם, גם על עוד נגנים
-
oferlaor
- מנהל

Marioman,
ניסיתי את PROCODER2, אך בדומה לרוב האנשים אני פשוט לא מצליח להסתדר עם התוכנה הזו... זה פשוט לא הולך לי איתה... או שוידאו עובד או שאודיו עובד, לא מצליח למצוא קומבינציה של פרמטרים שגורמים לזה לעבוד. מצאתי שאפשר לשנות את זה ל-PS ואיך זה בערך אמור לעבוד, אבל זה פשוט לא מתפקד לי כראוי.
אני משתמש ב-SUPER, אבל עשיתי כמה וכמה שינויים:
1. מצאתי דרך לעקוף את ה-CODEC שהוא משתמש בשביל H264 ולהכריח אותו להשתמש בגירסא עדכנית יותר של COREAVC
2. מצאתי קומבינציה של פרמטרים שעובדים "לא רע".
בינתיים זה עובד לי לא רע. עשיתי TRANSCODING לכ-4 סרטים. חלק עברו ב-100% (STAR WARS SHORTENED, למי שאוהב את STAR WARS זה צפיה הכרחית - ראיתי את זה הבוקר בפעם הרביעית עם הבן שלי...). חלק לא עברו טוב, פשוט בגלל קצב נתונים גבוה מדי (צרות של עשירים...) - כמו ה-FIREWORKS SHOW בלונדון.
חלק (TORCHWOOD, למשל) עברו בסדר לרוב (תקיעות נקודתיות בגלל קצב נתונים מקומי גבוה).
ברגע שיש לי משהו שעובד ב-100% או לפחות ב-90% אני אכתוב מדריך ונפרסם אותו.
ניסיתי את PROCODER2, אך בדומה לרוב האנשים אני פשוט לא מצליח להסתדר עם התוכנה הזו... זה פשוט לא הולך לי איתה... או שוידאו עובד או שאודיו עובד, לא מצליח למצוא קומבינציה של פרמטרים שגורמים לזה לעבוד. מצאתי שאפשר לשנות את זה ל-PS ואיך זה בערך אמור לעבוד, אבל זה פשוט לא מתפקד לי כראוי.
אני משתמש ב-SUPER, אבל עשיתי כמה וכמה שינויים:
1. מצאתי דרך לעקוף את ה-CODEC שהוא משתמש בשביל H264 ולהכריח אותו להשתמש בגירסא עדכנית יותר של COREAVC
2. מצאתי קומבינציה של פרמטרים שעובדים "לא רע".
בינתיים זה עובד לי לא רע. עשיתי TRANSCODING לכ-4 סרטים. חלק עברו ב-100% (STAR WARS SHORTENED, למי שאוהב את STAR WARS זה צפיה הכרחית - ראיתי את זה הבוקר בפעם הרביעית עם הבן שלי...). חלק לא עברו טוב, פשוט בגלל קצב נתונים גבוה מדי (צרות של עשירים...) - כמו ה-FIREWORKS SHOW בלונדון.
חלק (TORCHWOOD, למשל) עברו בסדר לרוב (תקיעות נקודתיות בגלל קצב נתונים מקומי גבוה).
ברגע שיש לי משהו שעובד ב-100% או לפחות ב-90% אני אכתוב מדריך ונפרסם אותו.
עופר,
כבר כתבתי בעבר על ה PROCODER2 שגם לי בהתחלה היו לפעמים הבעיות עם הוידאו
והאודיו.
כמעט כל הבעיות של הוידאו הסתדרו כשהתחלתי להישתמש ב CODEC של POWERDVD7
במקום ה CORE AVC
ועכשיו כבר יש את ה POWERDVD 7.2 עם CODEC משופר שגם אמור לתמוך בהאצת חומרה.
בקשר לאודיו
אני פשוט הורדתי את עיבוד האודיו של ה PROCODER2 עצמו
לקחתי את האודיו מהקובץ המקורי
וחיברתי אותו לקובץ ה MPEG2 שיצא מה PROCODER2
העבודה בצורה זו הצליחה לי בכל סרט שניסיתי מאז
והתוצאות היו גם מצויינות.
גיל.
כבר כתבתי בעבר על ה PROCODER2 שגם לי בהתחלה היו לפעמים הבעיות עם הוידאו
והאודיו.
כמעט כל הבעיות של הוידאו הסתדרו כשהתחלתי להישתמש ב CODEC של POWERDVD7
במקום ה CORE AVC
ועכשיו כבר יש את ה POWERDVD 7.2 עם CODEC משופר שגם אמור לתמוך בהאצת חומרה.
בקשר לאודיו
אני פשוט הורדתי את עיבוד האודיו של ה PROCODER2 עצמו
לקחתי את האודיו מהקובץ המקורי
וחיברתי אותו לקובץ ה MPEG2 שיצא מה PROCODER2
העבודה בצורה זו הצליחה לי בכל סרט שניסיתי מאז
והתוצאות היו גם מצויינות.
גיל.
-
oferlaor
- מנהל

rwg1,
האם יש לך אפשרות לעשות מדריך פשוט להמרה?
הסבר מא' עד ת' וגם אני אנסה את זה ?
לי יש תוצאות חלקיות, כמו נפילות ב-SUPER כאשר תוכנות אחרות רצות במקביל...
האם יש לך אפשרות לעשות מדריך פשוט להמרה?
הסבר מא' עד ת' וגם אני אנסה את זה ?
לי יש תוצאות חלקיות, כמו נפילות ב-SUPER כאשר תוכנות אחרות רצות במקביל...
-
oferlaor
- מנהל

אין מילים.
BBC HD משדרים באיכות שתגרום ללקוחותיה לזרוק HD DVD ו-BD לפח בגלל איכות תמונה גרועה...
BBC HD משדרים באיכות שתגרום ללקוחותיה לזרוק HD DVD ו-BD לפח בגלל איכות תמונה גרועה...
אפשר תמיד לסמוך על הבריטים שידעו להקפיד על הסטנדרטים הכי טובים. הם התעקשו על PAL I כדי להרחיק את פס הקול מהתמונה ולתת יותר רוחב פס לתמונה כדי לשמור על איכות יותר גבוהה, הם התעקשו לשדר ב UHF מאנטנות קרובות מאותה סיבה, הם פיתחו (במעבדות הBBC פיתחו את NICAM, כי האיכות של שידורי הסטריאו הגרמניים לא נראתה להם), ועכשיו הם מובילים את HD בעולם מבחינת איכות. וזה עוד לפני שדיברנו על התוכן.
וקצת נוסטלגיה: פעם, כשחוקקו את החוק להקמת ערוץ 2, מישהו הציג אותו בכנסת ואמר שזה חוק במודל אנגלי, כדי שתהיה לנו טלויזיה כמו באנגליה. אז שולמית אלוני אמרה: בשביל טלויזיה אנגלית, צריך אנגלים. אוי כמה שהיא צדקה.
וקצת נוסטלגיה: פעם, כשחוקקו את החוק להקמת ערוץ 2, מישהו הציג אותו בכנסת ואמר שזה חוק במודל אנגלי, כדי שתהיה לנו טלויזיה כמו באנגליה. אז שולמית אלוני אמרה: בשביל טלויזיה אנגלית, צריך אנגלים. אוי כמה שהיא צדקה.
-
oferlaor
- מנהל

emordeko,
כולם מחוברים לכולם (זה הרעיון ב-USENET), כך שזה לא משנה מאיפה...
כולם מחוברים לכולם (זה הרעיון ב-USENET), כך שזה לא משנה מאיפה...