שרשור תגובות: ישראל נגד פייסבוק. תביעה ייצוגית בגין הסתה
-
EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3321
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
הרעיון צודק, ואני גם מאמין שבפייסבוק מבינים את ההשלכות של אותם פוסטים וחומרים אחרים שמפורסמים שם בעניין זה, אבל להסיר אותם זה נגד האינטרס הכלכלי שלהם ולכן הם נשארים במקומם.
דבר ראשון - יש להם אחריות מסוימת על החומרים שנמצאים אצלם וחשופים לציבור.
בנוסף, הרי יש להם שם אפשרות לדווח על פוסטים פוגעניים או WHATEVER שלא "הולמים את רוח הפייסבוק"
אז אם אותם חומרים ופרסומים שבהם עוסקת התביעה נשארו נראה לי שדיי ברור למה - סה"כ זה מרחיב את מגוון התכנים שהם מציעים וברור שיש מי שמעוניין לצרוך את אותם תכנים ומכך נכנס לאתר ו"מבלה" שם יותר זמן, והרי אם לא יהיו גולשים באתר לא יהיה כסף. לכן אני חושב שזה דיי סביר להניח שהתכנים האלה שם לא בגלל שבפייסבוק לכאורה לא מבינים מה הבעיה ו\או מה ההשלכות של אותם תכנים, אלא כי יש אינטרס כלכלי שהתכנים האלו ישארו (כל עוד לא נגרמו להם נזקים ישירים\עקיפים בגללם בשווי כלכלי יותר גבוה מהתועלת שהם מניבים).
דבר ראשון - יש להם אחריות מסוימת על החומרים שנמצאים אצלם וחשופים לציבור.
בנוסף, הרי יש להם שם אפשרות לדווח על פוסטים פוגעניים או WHATEVER שלא "הולמים את רוח הפייסבוק"
אז אם אותם חומרים ופרסומים שבהם עוסקת התביעה נשארו נראה לי שדיי ברור למה - סה"כ זה מרחיב את מגוון התכנים שהם מציעים וברור שיש מי שמעוניין לצרוך את אותם תכנים ומכך נכנס לאתר ו"מבלה" שם יותר זמן, והרי אם לא יהיו גולשים באתר לא יהיה כסף. לכן אני חושב שזה דיי סביר להניח שהתכנים האלה שם לא בגלל שבפייסבוק לכאורה לא מבינים מה הבעיה ו\או מה ההשלכות של אותם תכנים, אלא כי יש אינטרס כלכלי שהתכנים האלו ישארו (כל עוד לא נגרמו להם נזקים ישירים\עקיפים בגללם בשווי כלכלי יותר גבוה מהתועלת שהם מניבים).