טוב חברה, לא אשאיר אתכם במתח. הנה הפתרון.
המבצעים הם לא אחרות מאשר הלהקה הסינית של הבנות הוירטואוזיות
TWELVE GIRLS BAND. הלהקה מורכבת מ-13 נגניות שנבחרו בקפידה מתוך כ-4000 נגניות. כל אחת בלהקה זכתה בתואר ומדליות בתחרויות מוזיקה. הן מופיעות בהרכב של 12 נגניות כאשר הנגנית ה-13 נמצאת בכוננות למקרה חירום. אני מניח שהן מתחלפות ביניהן ב"תורנות".
הייחודיות של נגינתן הוא השימוש בכלי נגינה סיניים מסורתיים ומבצעות יצירות סיניות אותנטיות והרפרטואר שלהן מכיל גם קטעים קלסיים, ג'אז ומוזיקה מערבית. הלהקה הוקמה בשנת 2001.
"הסיפור האישי" שלי עם הלהקה הזאת הוא מקרי לחלוטין ואני כל כך שמח שזה קרה לי.
בנסיעה הראשונה שלי לסינגפור זה היה ממש בסמוך לראש השנה הסיני לפני כ-5 שנים. ערב אחד הסתובבתי בשוק הסיני בעיר ומאחד הרחובות הסמוכים בקע צליל מנגינות שלא הייתי רגיל אליהם והוא הקסים אותי. הלכתי לכיוון הרחוב שממנו נשמעה הנגינה. על במה היתה תזמורת של כ-20 או 30 נגנים. הם היו ילדים הגיל 10 עד 16 בערך וניגנו מוזיקה סינית מסורתית. הם ניגנו כל כך יפה עד שהרגשתי כיצד רגלי מרותקות למקומם. הצליל היה ממש מושלם והתיאום בין הנגנים היה ללא רבב. מי שניצח על התזמורת שהייתה מורכבת מכלי נגינה סיניים מסורתיים היה אדם מבוגר, כפי הנראה גם המדריך המוזיקלי של הקבוצה. עמדתי שם דקות ארוכות והאזנתי בהנאה צרופה.
למחרת הלכתי לחנות דיסקים כדי לחפש לעצמי איזה דיסק עם מוזיקה דומה כמו ששמעתי בערב הקודם. כמובן שלא הבנתי דבר וחצי דבר באמנות הזאת הייתי זקוק לעצת המוכרת. כשנכנסתי לחנות ראיתי על מסך פלאזמה הופעה של תזמורת נגניות סיניות שמנגנות קטעי מוזיקה שונים. קליפים יפהפים. שאלתי את המוכרת אם יש לה את הביצועים הללו גם על CD שמע רגיל (כי אז עדיין לא היה לי DVD). היא שלפה סט כפול של האוסף שלהן. הוקסמתי כל כך מאיכות הנגינה ואיכות ההקלטה (אתם יכולים לצחוק עד מחר על MADE IN CHINA) שלא שומעים במחוזותינו (הקלטות בישראל, אולי לנאש דידאן יש איכויות כאלו).
מאז אני "עוקב" אחרי הלהקה הזאת ומנסה להשיג את הדיסקים שלהם כל פעם שאני מבקר בסינגפור.
כל כך חבל שאנחנו בישראל לא חשופים לעולם מוזיקה מעניין מאוד וכישרוני שקיים במזרח הרחוק. אני לא יודע, אבל אני מניח שהלהקה הזאת אולי תשתף בטקס הפתיחה/סיום של האולימפיאדה. אם כן, שווה לצפות בהן.
הייתי מצפה ליזמה של איזה אמרגן הופעות/אומנים שיביא אותן לכמה הופעות בארץ. אני בטוח שיהיו מפוצצות קהל. זה משהו שלא רואים בשגרה.
http://en.wikipedia.org/wiki/Twelve_Girls_Band
http://www.12girls.org/english/gywm-yfjj.asp
קצת קליפים
http://www.youtube.com/watch?v=BVMXEnL8liM
http://www.youtube.com/watch?v=_0tnCUBZh8o
http://www.youtube.com/watch?v=wSnMxEnk ... re=related
מכאן תמשיכו כבר לבד, תיהנו ושבת שלום.
