שלום רב, ברשותי מזגן LG ES-H2468WA0 או בשמו הפשוט DESIGN 25, המזגן כבר היה מותקן בדירה בעת הקניה,
נכון לעכשיו, הוא מחובר דרך שקע מזגן בריטי, וכבל חשמל ירוק 2.5x3, שעובר בתעלת PVC בגודל 17x17, ומפסק ראשי של 16A בלוח חשמל, לא נתקלתי בבעיות ב3 השנים שאני גר בדירה, יש מזגן נוסף של טורנאדו, מדגם 15A אם זכור לי, שבכלל מחובר דרך רב שקע רגיל משקע חשמל. לפי המפרט פה:
http://www.lg.com/il/residential-air-co ... ll-mounted
הזרם המקסימאלי שלו, הינו 11.2A, לא הכי ברור למה פקק ראשי צריך להיות 20A, אבל כן רשום שיש צורך בכבל חשמל 2.5x3, שזה מה שמחובר עליו כרגע.
אני מעוניין להתקין שקעים נפרדים למזגנים בחדרים הנוספים, העניין שבאתר של LG אין מידע או מפרט מלא כמו שיש לדגם DESIGN 25.
http://www.lg.com/il/residential-air-co ... lg-LUCKY12 אין את כל המידע המלא פה..
בתאוריה זרם עבודה מקסימלי של מזגני 1כ"ס אמור להיות יותר קטן מזה של דגמים יותר עוצמתיים, אז התאוריה גם כבל של 1.5x3 אמור להספיק. כרגע יש לי 24 מטר כבל ירוק 1.5x3, כמה תעלות של 30x17 ו 17x17, שקעי חשמל תחת הטיח ו פקקים של 16A ללוח חשמל, גודל התעלה המקסאלי בו אני יכול להשתמש הוא 30x17, מסיבה אסטטית, לבצע חציבות לא בחשבון, גם יקר וגם דירה אחרי שיפוץ, גם כך לדוגמה את תשית YES/בזק/LAN העברתי בדרך דומה בתעלות פלסטיק, וגג יש בעיה באיזה כבל, יותר קל לטפל בתקלה. בעניין גם שהתעלת של תשתית חשמל למזגנים, עוברת ליד התיקרה, אז תעלה עבה מידי עוד יותר הורסת את המצב מבחינה אסטטית.
תודה על העזרה.
צריך עזרה בבחירת עובי כבל חשמל למזגן 1כ"ס
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
שני הסנט שלי-
תחסוך בכל מני דברים אבל לא בחשמל
אל תחסוך- לכל הפחות 3X2.5
תחסוך בכל מני דברים אבל לא בחשמל
אל תחסוך- לכל הפחות 3X2.5
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
רשמתי אבל שמזגנים בחדרים הם 1 כ"ס ולא מעבר, אז אין לי סיבה להשתמש ב 2.5x3, רשמתי גם שאחד מהמזגנים הקטנים כרגע מחובר בכלל על רב שקע אם מוצרי חשמל אחרים מזה לפחות שנתיים, והכל פיקס, אז כננרה שאיפו זה מספיק, אבל זה לא לפי תקן, וכל מזגן חייב בקו משלו.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "