כיול מסך סמסונג המחובר למחשב

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 276
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
קראתי בפורום הודעות עד לשנת 2012,ראיתי את הסרטונים וקראתי הדרכות על כיול ועדין לא מצאתי את שחשקה נפשי.
יש לי מסך של סמסונג 55F6400 המותקן בסלון ומחובר אל ממיר רגיל של יס (לא HD) וכן למחשב נייח הנמצא כדרך קבע בסלון,המחשב מחובר לממיר דרך רסיבר.
החשב הינו עם כרטיס מסך של NIVIDIA GFORCE.
דרך היס אני צופה בעיקר בכדורגל (איכות זוועתית) ודרך המחשב בתכני HD ועד בלוריי מלא (כולל סרטי 3D ISO ששוקלים 30-40 GIGA .
איכות סרטי תלת המימד באמת טובה ואני מרוצה מכל שניה,הבעיה הינה:
1.דרך היס כשאני צופה בכל ערוץ בעיקר בכדורגל האיכות באמת זוועתית.
2.מכיוון שעיקר התוכן שבו אני צופה הינו דרך מחשב הבנתי שכיול סטנדרטי אינו כיול מתאים.
עברתי כמעט על כל הודעה וכל סרטון בפורום וכאן אני מבקש את עזרת המבינים.
אני יודע שכיול מסך הוא דבר אינדיודואלי לכל משתמש אך אני בטוח שיש בסיס כיול (או אפילו יותר) ממנו אני יכול להתחיל.
אני מעוניין בעזרכתם הברוכה ב:
1.כיול לyes שממנו אוכל לשפר במעט את חווית הצפייה הנוראית שיש לי
2.מציאת כיול למסך שעיקר התוכן שממנו צופים הינו דרך מחשב.

באמת שאני כבר די מיואש.
תודה רבה מראש לכולם

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מעל 180 צפיות ואפילו לא תגובה אחת??!?!?!
באמת אף אחד לא יכול לעזור?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

מהן ההגדרות שלך כרגע?
לדעתי, מספיק לקבוע מצב תמונה "סרט" (או "קולנוע" לא זוכר איך סמסונג קוראים לזה כרגע) וזה סוגר בערך 95% מהכיוונים שצריך. תדאג רק לאפס את התצורה הזו להגדרות יצרן / ברירת מחדל כי בטח שחקת עם זה קצת. מה שנשאר לך משם זה לכבות או לכוון לטעמך את מנגנון החלקת התמונה (שאין לו קשר להגדרות התמונה עצמה)
באיזה נגן אתה משתמש? מה האות שאתה שולח למסך?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@shlomiaz07
הי שחר.
קודם כל תודה רבה על העזרה וההתיחסות.
·ההגדרות שלי כרגע הן מצב סרט וחם 2 וכן כל מיני משחקים ששיחקתי עם הגדרות הכיול לפי מדריך באינטרנט שמצאתי (שיקתי עם הנקודות והצבעים וכל הבלאגן הזה),בקשר למנגנון החלקת התנועה,אשמח אם מישהו יעזור לי למצוא איפה משחקים איתו...
אני משתמש בנגן מדיה פלייר קלאסיק או לחילופין בנגן של KODI ,לדעתך יש הגדרות מסוימות בנגן שאני צריך לשחק איתם גם כן?או נגן אחר שמומלץ להשתמש בו?
לא כל כך הבנתי את השאלה של האות שנשלח למסך האם אתה מתכוון לסיומת הקבצים?
יש לך רעיון גם לשיפור הצפייה בשידורי SD שאני צופה בהם דרך הממיר?

תודה רבה!!!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

מצב סרט וטמפ' צבע "חם2" זה די בסדר. אבל את הכיול של הצבעים עשית על סמך מה? גם אם מצאת כיול של מישהו באינטרנט עם מסך 1 ל 1 כמו שלך - א'- לא בטוח שהכיול של האדם הזה נכון, יש הרבה שמפרסמים כיול לפי ראות עינהם ולא על סמך ציוד מדידה. ב'- אף אחד לא מבטיח שהתיקונים שהוא היה צריך לבצע אצלו בצבעים צריכים להיות מייושמים בכל מסך כזה. ג'- לפעמים יש הבדל בפאנלים בין מסכים שונים למרות שהקוד דגם שלהם זהה ואז גם ההתנהגות שלהם לכיול משתנה. בקיצור, מה שאני מנסה לומר זה שאני לא ממליץ להעתיק הגדרות כיול של מישהו אחר וליישם אותם במסך שלך. קח את זה בערבון מאד מוגבל. הכיול המקצועי הזה נועד לציוד מדידה מקצועי ומאחר ואין לך כזה, אתה למעשה מהמר.
לצערי, אין לי כרגע סמסונג אז אני מקווה שהזכרון שלי לא מטעה אותי - מנגנון החלקת התמונה נמצא באחד מהתת תפריטים של הגדרות התמונה. נראה לי תחת השם Motion Plus אם אני זוכר נכון. ויש גם LED Clear Motion כבוי או פעיל - זה מנגנון נחמד של הבהוב התאורה האחורית. זה עוזר מאד במניעת מריחות ואמור לתת תמונה זורמת וחלקה יותר, אבל במקביל היא גם נהיית כהה יותר (בגלל שהלד פעיל למעשה פחות מהזמן מאשר במצב בו הוא דלוק באופן קבוע). כל הנושא של מנגנוני ההחלקות האלה זה לטעמך האישי - תתנסה עם כל מיני הגדרות ותראה מה נראה לך טוב יותר.

לגבי הנגן,
מדייה פלייר קלאסיק זה אחלה. רק שאיכות התמונה שלו עם המפענחים של והמרנדרים של ברירת המחדל שלו די בינוניים. אני מאד ממליץ לנסות להוסיף לו מרנדר וידאו שנקרא madVR - התמונה איתו טובה הרבה יותר. הבעיה היא שההתקנה וההגדרות שלו מאד לא טריויאליות, נסה לחפש לזה מדריכים ברשת ותחליט אם בא לך להיכנס לזה. לצערי, אני לא אצליח לפרט על זה יותר מידי על גבי הפורום. זה ייקח הרבה מאד זמן וגם לא בטוח שזה יהיה לך ברור.

מה ששאלתי על האות זה - האם המחשב שולח למסך את האות הטבעי/מתאים לסרט שהוא 1080p ב 24Hz או שהוא שולח למסך 1080p ב- 60Hz ?
(נראה לי שאפשר לראות את המידע הזה בסמסונג ע"י לחיצה על כפתור INFO או משהו בסגנון תוך כדי שהסרט מתנגן.)

לגבי איכות השידור ביס,
לא, לצערי אין לי מה להציע לך. אם חברת את הממיר עם כבל HDMI והוא מוגדר להוציא אות 1080i זה בערך מה שיש. ההגדרות במסך זהות פחות או יותר. מה שכן (עכשיו נזכרתי וזה נכון גם לא רק ליס אלא בכלל במסכי סמסונג, גם בבלו-ריי וגם בצפייה ממחשב ומכל מקור אחר) צריך להוריד את ערך ה"חדות" במסך. אני זוכר שבברירת מחדל המסך קובע על 20 (תקן אותי אם אני טועה?) - ממליץ בכל תוקף להוריד את זה למינימום!! גג של הגג תקבע את זה על 5 וגם זה מוגזם. החדות מוסיפה המון רעשים וארטיפקטים מלאכותיים לתמונה וזה פשוט נראה רע!! במיוחד באות עם ביטרייט נמוך כמו ביס.
חוץ מזה, איכות השידור שלהם לא משהו ולמסכים הגדולים והמודרנים (שמצפים לסיגנל באיכות גבוה יותר) די קשה להתמודד עם ביטרייט כזה נמוך. במיוחד בערוצי ה- SD שם מראש גם השידור באיכות ירודה. אז תאלץ להתמודד עם מה שיש.

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

ווואו ...תודה רבה על התשובה המפורטת...
לשאלתך למיטב זכרוני המחשב שולח אות של 1080p ב 60Hz זה משנה?איך מתקנים את זה אם זה לא תקין?
וכן צדקת ברירת המחדל של החדות היא אכן 20

ושוב תודה על העזרה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

תקין או לא זה עניין של כמה אתה רגיש לכל הנושא של התאמת קצב הסרט לתדר הרענון של המסך. האידיאל זה לשלוח למסך את הסרט בקצב המקורי שלו, שהוא 23.976Hz ולקבוע את המסך על אותו התדר. (המסכים כמו דרייברים של כרטיסי המסך מתייחסים לתדר הזה כ- 23p בלי כל ההמשך אחרי הנקודה העשרונית). משם המסך בדרך כלל לוקח את התדר הזה ומבצע לו הכפלות לפעמים פי 4 לתדר של כ- 96Hz ולפעמים פי 5 לתדר של 120Hz. כך זה נראה פחות מרצד לעיניים.
כשמנגנים סרט בקצב 23.967 אך שולחים אותו למסך בתוך תדר של 60Hz יש חוסר התאמה. 60 זו לא כפולה עגולה של 24 (תרשה לי לעגל). כאן כבר יש כל מיני אפשרויות מה לעשות כדי להתאים בינהם. אני מעדיף לא להיכנס לכל הנושא הארוך הזה ברשותך. עוד "בעיה" יכולה להיות עם אות של 60Hz היא שהמסך מתנהג כמו מוניטור מחשב לפעמים ולא מאפשר להפעיל שום פיצ'ר או מנגנון לעבוד התמונה - זה יכול להיות טוב ויכול להיות לא טוב. זה תלוי במסך ותלוי בהעדפת הצופה.
אתה יכול פשוט לשנות את תדר העבודה בדרייברים ל 23p לפני שאתה מפעיל את הסרט בנגן ותראה איך זה נראה לך. ב KODI יש אפשרות אם אני לא טועה לקבוע שהתכנה תחליף לבד את התדר כאשר מפעילים סרט, אבל אני לא משתמש בקודי ואני לא זוכר להגיד לך איך עושים את, חפש לבד או חפש מדריכים לזה. במדייה פלייר קלאסיק יש אפשרות כזו עם madVR אבל בלעדיו לדעתי אין אפשרות וצריך לבצע ידנית כמו שרשמתי קודם. בשביל ההתנסות זה מספיק טוב כרגע.
צריך לקחת בחשבון:
כשתשנה את תדר התצוגה ל- 23p רוב הסיכויים שגם הכיוונים של התמונה בהגדרות של המסך ישתנו בהתאם. תעבור על ההגדרות שוב לוודא שהכל כמו שהוא אמור להיות.
חשוב להבין שאם אתה מרוצה מאיך שהדברים נראים ב 60Hz ולא מציק לך שום דבר בעין אז אולי לא שווה להיכנס ולחפור בזה. אני אפילו אגלה לך שאצלי בחרתי להישאר עם אות של 60Hz למסך בגלל מספר בעיות שיש אצלי עם 23p ואני לא יכול לומר שזה מפריע לי כל כך.

shlomiaz07 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

שחר המון תודה על העזרה והפרוט...

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”