DEXTER

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78786
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #1 

היום סיימתי לראות את העונה הראשונה של DEXTER.

נתחיל בקטע סמלי לתוכנית. היום אשתי ראתה את הפתיחה של הסדרה ונגעלה לחלוטין.

כמובן שהפתיחה הזו היא סמלית לחלוטין לתוכן ומטרתה לגרש מהאיזור מישהו שעלול בטעות לחשוב שמדובר בסדרה לכל המשפחה...

הסדרה גרפית ומזעזעת ברמות שיוצרי -NIP TUCK יכולים רק לקנא (אם כי גם הם ממשיכים לקבוע שיאים חדשים בכל עונה)...

הסדרה מספרת על עובד מעבדה במערכת הצדק במיאמי שמנתח התזות דם עבור המשטרה. תחביבו בכל ערב הוא לערוב למני פושעים וחולרות, לשתק אותם ולרצוח אותם בשיטתיות, כפי שלימד אותו אביו השוטר כשהיה צעיר.

ככל שנפרשת הסדרה, מתברר שדקסטר מורגן אינו חסר רגשות כפי שהוא מציג את עצמו (לפחות בעיני עצמו) ולמרות הסלידה ממעשיו, הוא אדם חביב למדי.

הסדרה בעצם עוקבת אחרי משחקי החתול והעכבר בין "רוצח משאית הקרח" לבין דקסטר, כאשר לא ממש ברור מי בדיוק רודף אחרי מי, ומי יותר מוקסם ממי (שניהם, אחרי הכל, רוצחים זדוניים למדי).

הקסם האמיתי בסדרה טמונה לא רק בדקסטר עצמו, אלא במיצוב במיאמי הלוהטת, ובדמויות המשנה המרתקות. מפקדת לטינית עם בעיות פוליטיות קשות בתוך המפקדה, עובדי מעבדה סוטים, אחותו של דקסטר והבעיה שלה למצוא גברים, שוטר לטיני עם בעיות משפחתיות, ושוטר עם בעיות התנהגות והיסטוריה צבאית מפקופקת.

בקיצור, זה לא סדרה לאנשים עם לב חלש או בטן רגישה.

מצד שני, מי שנקלע לעולם של דקסטר ואינו נרתע מהפרק הראשון, מחוייב לסדרה במלואה.

החשש הגדול בסדרות כאלה הן שהן ימתחו כמו מסטיק במהלך עונות רבות, או שהקסם יתמסמס עם הזמן. במקרה הזה, עונה קצרה ביותר (כמחצית מהמקובל ברשתות אחרות), ועקביות רבה מבטיחה רמה גבוהה לכל אורך העונה.

גם פרק סיום העונה, סוגר את הפינות יפה, ולא מרגיש מאולץ או בלתי הגיוני. כל החתיכות פשוט מתאימות בפאזל הזה ולמרות סוף טיפה הוליוודי לטעמי (הייתי מעדיף אותו קודר ורע הרבה יותר, אבל זו הטענה שלי לגבי מרבית התכנים שמגיעים אלינו מצפון אמריקה) הוא בהחלט גורם להנאה.

בקיצור - לגזור ולשמור.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

מעניין מתי YES יתחילו לשדר אותה.
אני מחזיק את עצמי מלהוריד אותה מהאינטרנט. :hammer:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35087
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #3 

מה, כבר נגמרה העונה?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

אמרו שהם ישדרו את כל הסדרות החדשות בעונה קרובה, הם נוטים לקדם את זה בכדי למנוע מאנשים את הצורך להוריד וכו'.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

הסדרה ממשיכה?

האמת היא שאחרי השוק של הפרק הראשון השני כבר היה יותר חביב בשבילי :)
HiFiMusic IL

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

עד כמה שאני יודע זה סוף העונה הראשונה בלבד. מאוד מקווה שיחזירו אותה, יש לה קסם משלה.

מאוד מזכיר לי את NIP/TUCK המעולה.

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

יש לי את כל ה11 הפרקים בx264 (חסר לי את ה12 וזה) כבר שבועיים במחשב ולא טרחתי להתחיל לצפות.
מה שהכי מפתיע זה שאיכשהו כל העולם משבח וממליץ וכולה באטרף כמה שהיא טובה ואני גם מתלהב ואומר מחר\היום אני מתחיל, אבל איכשהו אני לא מצליח להתחיל לצפות בה.... :cry:

ותודה על הביקורת

d-tox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1858
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #8 

תודה עופר!
יאללה ש-yes יחממו מנועים כבר.
מחר הפרק האחרון (זמנית?) של נימלטים.
ובקנה יש את דקסטר ו-heroes ועוד מיני טופינים.
איך הייתי מת שזה יתחיל עכשיו... משתלב לי בול עם המחלה שפקדה אותי :(

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #9 

tevel3 כתב:יש לי את כל ה11 הפרקים בx264 (חסר לי את ה12 וזה) כבר שבועיים במחשב ולא טרחתי להתחיל לצפות.
מה שהכי מפתיע זה שאיכשהו כל העולם משבח וממליץ וכולה באטרף כמה שהיא טובה ואני גם מתלהב ואומר מחר\היום אני מתחיל, אבל איכשהו אני לא מצליח להתחיל לצפות בה.... :cry:

ותודה על הביקורת
...
הממ...
1-3 חסרים לי ב-H264, יש מצב להעתיק ממך?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

חברה,

הודעות פרטיות או דואל בבקשה... אנחנו לא אתר שיתוף...

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אתמול סיימתי לראות תעונה, באמת סדרה מעולה, ואני לא יכול לתאר אותה יותר טוב ממה שאתה כבר תיארת.
נהנתי לגמריי.
הליהוק מעולה, הכתיבה הבימוי הדיאלוגים, כל המחשבות והקריינות ובקיצור עשו את זה על הצד הטוב ביותר.
איכשהו ה10 דקות האלו שהוסיפו (50 דקות) מרגשות ובהתחלה מעט קשה לסחוב את זה עוד 10 דקות, אבל לאט לאט זה פשוט נכנס לורידים ורואים את כל ה53 דקות האלה בהנאה רבה.

מחכה בקוצר רוח לעונה הבאה... שאגב חוזרת עוד 9 חודשים :(

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #12 

(Y)
ראיתי את 3 הראשונים, אכן סידרה מצויינת
אם כי אני לא יכול להגיד שהגרפיות שלה זיעזעה אותי או משהו כזה, קצת יותר מהרגיל וזהו

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הגרפית לא כזה מזעזע...
אבל תמשיך לצפות זה רק ישתפר

eyalb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179

הסדרה טעונה ברעיונות

שליחה #14 

קשים ביותר

קודם כל המגמה של השנים האחרונות להראות שלא הכל שחור לבן ויש גיבורים שיש איתם בעיות מוסריות כמו המגן לדוגמא

אבל כאן מדובר ברמה אחרת לגמרי ודי חולנית , גיבור שהוא רוצח סידרתי שחותך אנשים ומעלים אותם , כאשר מנסים להראות שמערכת הצדק הדמוקרטית לא תמיד צודקת ואז בא אדם ורוצח את האנס/ רוצח ומעלים אותו.

לא רק שהמעשה של לרצוח פושעים כי יש לאותו אדם " הוכחה " שבית המשפט לא גילה , אלא שצורת הרצח היא מזעזעת ומראה שמדובר באדם על גבול השפיות , מהצד הלא נכון של הדברים

בכל מקרה , אני לא הכי נהנתי, ראיתי כמה פרקים

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #15 

eyalb,
אני מסכים שזו לא סידרה סטנדרטית מבחינה רעיונית.
מן הסתם רשתות הטלויזיה הגדולות לא היו מסכימות לשדר אותה (בארה"ב בטח מישהו יתבע את הרשת שבגלל התוכנית רצחו מישהו).
לדעתי מעניין מאוד לראות אבל זה בוודאי לא מתאים לכל אחד.

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

eyalb, זו אכן סדרה שלא מתאימה לכל אחד, וזה למה היא לא רצה בערוצים החינמיים שם (fox, abc, nbc , cbs וכלי וכולי).
רק ערוצים בכבלים יכול לשדר תוכן כזה בלי לצנזר ממנו חלק נכבד מכל הויזואליות והתכנים הקשים.
ובאמת זה לא מתאים לכל אחד.

אגב כמו שאמרת זה לא שחור ולבן, מראים כאן רוצח סדרתי שמנסה איכשהו להפיק את הטוב מהדבר המעוות שנוצר ממנו, וזה לא שחור ולבן. יש סיפור מאחורי הבנאדם הזה, ועזוב תחלק הויזואלי המגעיל יש כאן סיפור דיי גדול ומושך.
אחרי הכל, כמה פעמים יצא לך לראות תסיפור מאחורי רוצח סדרתי? אני מניח שהכניסו אותנו לתוך עולם שהוא כמה שיותר קרוב לתוך המוח - למחשבות של רוצח סדרתי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

tevel3,

בדיוק, הפילוסופיה.

שני הפרקים האחרונים טרפו עבורי לחלוטין את הקלפים, ממש לא קלטתי מי נגד מי עד הרגע האחרון (וזה די נדיר עבורי).

אחלה כתיבה ובימוי.

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

הפרקים הכי טובים שיכולים להיות!

:!: ספויילר בערך..... :!:

הפרק האחרון סוגר כל כך הרבה דברים ושחושבים על זה איכשהו מנסים להבין את הרוצח ולמה הוא חתך אותן ככה, מה הקטע של הדם, מנסים להבין את הimpact עליו.
גרם לראש שלי לעבוד שעות נוספות כמו שאף סדרה לא גרמה (או סרט)!
אגב הכל בסדרה הזאת "אחלה" הליהוק (שלדעתי פשוט מעולה, לא חשבתי שהשחקן הזה ממתחת לאדמה יעשה כזה תפקיד באופן כל כך אמיתי), הכתיבה והבימוי.

עוד 9 חודשים!

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”