השחלת חיווט מהארון החיצוני של בזק לבית מגורים

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
z1707 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 121
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

בבית הוריי קיימת תשתית של הוט והם מעוניינים לעבור לתשתית של בזק. הצרה היא, שבזמן התקנת תשתית הוט, הוציאו המנוולים את החוטים שהיו קיימים של בזק (בטח השתמשו בהם להשחיל את החוטים שלהם). בזק טוענים שאין להם כוח אדם לביצוע של עבודה שכזאת ועלינו לפנות לחשמלאי.

האם מישהו מכיר בעל מקצוע שיהיה מוכן לעשות זאת? מדובר על איזור הצפון (סביבת טבריה). כל מה שצריך הוא רק להשחיל את החיווט של בזק מהארון החיצוני אל היציאה בבית.

הורי מבוגרים, וכבר ממש מיואשים (משלמים על 100 מגה של הוט ומקבלים ביום טוב גג 30 מגה בחיבור קווי. תארו לעצמכם מה קורה בחיבור אלחוטי...)....

אשמח לעזרה...

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 399
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

בזק חייבים לספק טכנאי שיסדר תשתית מה זה אין כוח אדם? למה משלמים כסף?

בכל מקרה נראה לי שתשתית של הוט מגיעה דרך הכבלים, ויש ממיר שמחבר את הקו לתשתית של הבית, ואת הכניסה מנתקים מהארון בחוץ, לא ניתן לחבר חזרה?

z1707 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אין אי אפשר. כבר הגיע טכנאי של בזק ואמר שאין כבל. ושעלינו להזמין טכנאי פרטי. גם לי זה נשמע מוזר והתקשרתי בעצמי לבדוק. זה באמת מה שהם אומרים.
שהטכנאים של בזק לא מתעסקים בדברים האלה ורק חשמלאים חיצוניים....

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #4 

z1707 כתב:שלום לכולם,

בבית הוריי קיימת תשתית של הוט והם מעוניינים לעבור לתשתית של בזק. הצרה היא, שבזמן התקנת תשתית הוט, הוציאו המנוולים את החוטים שהיו קיימים של בזק (בטח השתמשו בהם להשחיל את החוטים שלהם). בזק טוענים שאין להם כוח אדם לביצוע של עבודה שכזאת ועלינו לפנות לחשמלאי.

האם מישהו מכיר בעל מקצוע שיהיה מוכן לעשות זאת? מדובר על איזור הצפון (סביבת טבריה). כל מה שצריך הוא רק להשחיל את החיווט של בזק מהארון החיצוני אל היציאה בבית.

הורי מבוגרים, וכבר ממש מיואשים (משלמים על 100 מגה של הוט ומקבלים ביום טוב גג 30 מגה בחיבור קווי. תארו לעצמכם מה קורה בחיבור אלחוטי...)....

אשמח לעזרה...
...
אם הוריך מבוגרים, גם 30 מגה מספיק להם, ואפילו פחות.
ומה הקשר לחיבור האלחוטי ? הוא יש לו את המגבלות שלו.

הם רואים סרטים מהאינטרנט כל היום ? או אתרים רגילים ?
·

z1707 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אני לא מבין למה העובדה שהם ״מבוגרים״ מניחה כי הם צריכים 30 מגה....

אדם בן 30 שרואה סרט ב- 1080 - שווה ערך לאדם בן 65 שרואה סרט ב-1080.....

יש להם מחשב HTPC שדרכו (דרך קודי) הם רואים סרטים וסדרות דווקא בקצב גבוה...כלומר כל ערב...

לימדתי אותם לעבוד על התוכנה.

עכשיו לעניינו, בוא נצא מנקודת הנחה עובדתית על תעבורת האינטרנט בישראל:

אתה מזמין 100 מגה, מקבל בפועל בין 60-70 ביום טוב, זה כמובן בחיבור קווי בלבד, אלחוטי - תוריד אוטומטית 20 מגה לפחות והגענו ל-30-40.
מה שקורה היום הוא שבגלל התשתית הירודה של הוט הם מקבלים בין 15-20 מגה בחיבור אלחוטי ובין 35-40 בחיבור קווי.

האם אתה חושב שרכישה של מגדיל טווח או רכיבים קצת יותר רציניים של סיסקו למשל יפתרו את בעיית האיטיות?
אני יודע, שכל הטכנאים של הוט בעולם יכולים לעשות הכל. חוץ מלשפר את התשתית.... לכן אנו מעוניינים לעבור לבזק...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אתה צריך להשתמש בכבל ג'ל5 קשיח.
הבעיה שאם חברת כבלים השתמשו בכבל יכול להיות שיש בעיית תשתית ויש רק צינור אחד בין הפילר החיצוני לבית...
בכל אופן, להשחיל זו יותר בעיה כי צריך לנתק גם את כבל RJ11 של כבלים ובשביל לחבר את הכבל צריך כלי לחיצה מיוחד.

לרוב כבל בזק ניתן להשיג רק דרך קבלני חשמל מכוון שהם רוכשים בגלילים של 300 מטר... וכמה מטרים בודדים (נגיד 30) לא תמצא בשום מקום.

תבדוק מרחק שאתה צריך, אני אבדוק כמה נשאר לי מהכבל הזה.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1240
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #7 

אם הם מחוברים בחיבור אלחוטי, לא יהיה שום שיפור אפילו אם יהיה לך חיבור 100Mb/s.
אם היה 20Mb/s באלחוטי זה ישאר ככה גם אם תשפר את התשתית.

עדיף לחבר כבל ישירות ל-HTPC.
אני מחובר ב-40MB/s ואין שום בעיה עם סטרימינג מהאינטרנט. (אני מחובר בקוי, אז אין איבוד של מהירות)

דרך אגב, אפילו באתר של נטפליקס הם ממליצים לאיכות UltraHD 4K קו במהירות של 25Mb/s (שזה פחות ממה שיש להורים שלך).
כמה בכלל בזק יכולים לספק באזור שלך?

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #8 

כבל טלפון בכל טמבוריה/הום סנטר זה 2 שקל למטר.
עדיף תיקח איש מקצוע כמו העוסק שפרסם 230 לנקודת טלפון/רשת
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”