מספר שאלות על מזגן לחדר שינה קטן (11 מ"ר)
שלום,
כיום אני יכול לקרר את החדר רק עם המזגן בסלון שיש לו תריס אחורי שפונה לחדר שינה. זה כמובן לא נוח לקרר את כל הבית בלילה בשביל חדר שינה אחד, אז אני מעוניין להתקין מזגן קטן מעל לחלון.
אשמח לקבל עצות בנושא:
1. מיקום המנוע: הבית שלי די ישן (20 שנה) ואין לו בחוץ מקומות מסתור למזגנים. מותר לפי החוק להתקין מזגן מחוץ לחלון ?
יש לי אפשרות להתקין על הגג, הדירה בקומה 2 מתוך 3, אבל זה יצריך צינור ארוך ויפגע באפקטיביות של המזגן.
2. איזה מזגן לקנות ? אני מניח ש 1 כ"ס מתאים. יש המלצות על דגמים מסויימים ?
אין לי בעיה לשלם מעט יותר על מזגן חסכוני בחשמל, שקט ואיכותי.
3. המלצה על מתקין באיזור חולון: וגם, כמה צריכה לעלות ההתקנה ?
בהנחה שההתקנה מבוצעת על קיר חיצוני של חלון בקומה 2.
תודה למשיבים
כיום אני יכול לקרר את החדר רק עם המזגן בסלון שיש לו תריס אחורי שפונה לחדר שינה. זה כמובן לא נוח לקרר את כל הבית בלילה בשביל חדר שינה אחד, אז אני מעוניין להתקין מזגן קטן מעל לחלון.
אשמח לקבל עצות בנושא:
1. מיקום המנוע: הבית שלי די ישן (20 שנה) ואין לו בחוץ מקומות מסתור למזגנים. מותר לפי החוק להתקין מזגן מחוץ לחלון ?
יש לי אפשרות להתקין על הגג, הדירה בקומה 2 מתוך 3, אבל זה יצריך צינור ארוך ויפגע באפקטיביות של המזגן.
2. איזה מזגן לקנות ? אני מניח ש 1 כ"ס מתאים. יש המלצות על דגמים מסויימים ?
אין לי בעיה לשלם מעט יותר על מזגן חסכוני בחשמל, שקט ואיכותי.
3. המלצה על מתקין באיזור חולון: וגם, כמה צריכה לעלות ההתקנה ?
בהנחה שההתקנה מבוצעת על קיר חיצוני של חלון בקומה 2.
תודה למשיבים
מבחינה חוקית, כדי להתקין מנוע נזגן מחוץ לחלון, אתה צריך את אישור העיריה כי אתה משנה את חזות הבניין. בפועל, אף אחד לא עושה את זה.
ממליץ על תדיראן A, מזגן שקט וחסכוני וגם לא יקר במיוחד.
את המתקין כדאי לבחור באתר מדרג או דומה לו. לדעתי יעלה 600-800 שח, אבל זה תלוי בהרבה גורמים. יכול גם לעלות מעל 1000.
את המתקין כדאי לבחור באתר מדרג או דומה לו. לדעתי יעלה 600-800 שח, אבל זה תלוי בהרבה גורמים. יכול גם לעלות מעל 1000.
dmitrys תודה על התשובה.dmitrys כתב:מבחינה חוקית, כדי להתקין מנוע נזגן מחוץ לחלון, אתה צריך את אישור העיריה כי אתה משנה את חזות הבניין. בפועל, אף אחד לא עושה את זה.
את המתקין כדאי לבחור באתר מדרג או דומה לו. לדעתי יעלה 600-800 שח, אבל זה תלוי בהרבה גורמים. יכול גם לעלות מעל 1000....
בחרתי מתקין ממדרג ודיברתי איתו. המחיר הוא 600 ש"ח ל עד 2 מ' צינור + 100 ש"ח לכל מטר נוסף. בפועל כנראה צריך 3 מ' לפחות אז זה מתאים למה שכתבת.
גם המתקין המליץ על תדיראן A. ראיתי שהוא קצת יקר יחסית ל 1 כ"ס אבל המחיר לא בעיה, מה שהפריע לי בביקורות זה שצריך לכוון את ההתריס שלו אחרי כל הדלקה. מכיר מזגן טוב שזוכר את מצב התריסים בכיבוי ?
לגבי מיקום המדחס: זה ממש מכוער מה שאני הולך לעשות. אבל עשיתי סיבוב בשכונה וראיתי מאות מזגנים שמכערים את הבניינים ואין לי הרבה ברירות. האלטרנטיבה היחיד היא להוציא צינור באורך 16 מטר לגג, דבר שייקר את ההתקנה פי 3 וגם יפגע באפקטיביות של המזגן וינפח את חשבון החשמל.
תתקין איפה שנח לך ועל תשאל אף אחד. זה מה שכולם עושים.
לא מכיר את בעית התריס. אני מכוון תמיד הכי למעלה כי אוויר קר יורד ממילא, ואני לא אוהב שהרוח עליי. אחרי כיבוי והדלקה התריס נפתח הכי למעלה כמו שכיוונתי.
את המזגן קניתי ב 1600 שח נדמה לי, בחורף.
לא מכיר את בעית התריס. אני מכוון תמיד הכי למעלה כי אוויר קר יורד ממילא, ואני לא אוהב שהרוח עליי. אחרי כיבוי והדלקה התריס נפתח הכי למעלה כמו שכיוונתי.
את המזגן קניתי ב 1600 שח נדמה לי, בחורף.
תודה, זה כנראה מה שאעשה.dmitrys כתב:תתקין איפה שנח לך ועל תשאל אף אחד. זה מה שכולם עושים.
את המזגן קניתי ב 1600 שח נדמה לי, בחורף....
כרגע הדגם הכי זול בזאפ של תדיראן 10A עולה 1,650.
אבל יש להם דגם 2015 באותו שם ודגם tosot ודגם ALPHA במחירים שונים.
אני אבדוק.