טיפול רשלני של חברת אוויס ברכב ליסינג

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
שלח תגובה
ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

שלום ,
אקדים ואומר שבסיפור שלי מול חברת אוויס נקלענו פעמיים לסכנת חיים ממשית מרכב שנלקח מחברת אוויס. הפעם הראשונה איבוד בלמים במהלך נסיעה מכיוון שלא החליפו אותם בזמן, והפעם השנייה שריפת בתא המנוע בגלל טיפול כושל, שבנס לא קרה אסון מהשריפה הזאת.
יש לציין שזה הרכב השלישי שלקחנו מחברת אוויס, והטיפול הלקוי היה נראה לעין גם בשני הרכבים הקודמים.

מצורפת השתשלות העניינים, לשיפותכם-
יש ברשותנו סיטרואן C5 עלייה לכביש במאי 2013. הרכב נקלח מאוויס בעסקת ליסינג תפעולי, ולכן אוויס אחראיים על הטיפול בו. הרכב נסע 84,000ק"מ.
הצרות התחילו לפני כ8000ק"מ - עד אז רק טיפולים שיגרתיים והרכב נסע מעולה.
בטיפול 60,000ק"מ ביקשנו שיחליפו בלמים מכיוון שהתחושה הייתה שהם כבר "עייפים" ולא בטוח שיחזיקו עד הטיפול הבא. לאחר שהרכב חזר התחושה שהייתה שלא החליפו בלמים. ואכן היה כך. ב78,000ק"מ הבלמים הפסיקו לעבוד בזמן נסיעה לצפון - לא היה ניתן לבלום את הרכב, במזל אבא שלי הצליח לעצור, עצר בצד וקרא במיידית לחברת אוויס.

הרכב הועבר למוסך בחיפה, לצורך תיקון התקלה, ובמקביל ביקשנו גם לעשות טיפול לרכב - בגלל הסמיכות ל80,000ק"מ. המוסך בחיפה אמר שהוא לא מוכן לטפל ברכב מכיוון שמולא ברכב שמן לא נכון באחד מהטיפולים הקודמים, והצטבר פיח ופחם במנוע.

הרכב הועבר למוסך בתל אביב שטיפל בו - אמרו שניקו את המנוע וטיפלו בבעיה של הבלמים ושל הצטברות הפיח, והרכב הוחזר אלינו לאחר כשלושה שבועות במוסך.(גם מקומם, 3 שבועות בשביל להחליף ברקסים ולתקן תקלה)

כשבועיים לאחר מכן, נסענו ברכב והטמפ' של המנוע קפצה למקסימום ואחרי שניות בודדות ירדה בבת אחת לטמפ' תקינה, התופעה קרתה 3 פעמים בכמה דקות. אבא שלי הגיע לעבודה וביקש מאוויס לבוא לקחת את הרכב מכיוון שהוא מתחמם.
אוויס הגיעו, לקחו את הרכב והחזירו אותו לאחר כ-שבוע - התיקון שהתבצע היה ניקוז אוויר ממערכת הקירור.(שוב, שבוע שלם לניקוז אוויר ממערכת הקירור)

הכל היה טוב ויפה, עברו עוד כמה שבועות מהפעם האחרונה שהרכב חזר מהמוסך, והתחילו עוד בעיות.
בחול המועד פסח, בדרך לטיול בצפון עלתה הודעה שחסר שמן, מילאנו שמן - כ1ליטר שמן וההודעה נעלמה.
יום למחרת חזרנו עם הרכב מטיול וכאשר הרכב עמד במקום הוא התחיל להתחמם , ובזמן נסיעה זה נעלם. בדקתי במיכל עודפים את מפלס נוזל הקירור והוא היה מתחת למינימום. מילאתי כ2ל' נוזל קירור! עד שהמפלס הגיע לקו המקס' במיכל עודפים. היום בבוקר קמתי ובדקתי מה מצב נוזל הקירור(לאחר שנסעו ברכב אתמול בלילה), ונראה שחסר כ-חצי ליטר נוזל קירור. בנוסף נראה שהמנוע "מזיע" בחלקו הקדימי וישנה נזילה של שמן ממנו.

הרכב נלקח למוסך וחזר לפני כשבוע וחצי אלינו(מחול המועד פסח עד אמצע מאי!), הרכב חזר עם נזילות שמן וחוסר במי ראדיטור.

היום, במוצאי שבת חזרתי הביתה עם הרכב והוא העלה עשן ממכסה המנוע. פתחתי את מכסה המנוע והייתה אש חיה למנוע. אם הייתי ממשיך לנסוע עוד כמה דקות כנראה שהאש הייתה נתפסת בכל האוטו. ממש סכנת חיים.

בברכת שבוע טוב,
אריאל

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”