צריך עזרה בתיכנון ציקלון לקולה תוף
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אני בונה קולה תוף לחצי קילו. לאחר סיום בניית השלד והרכבת התוף הגיע הזמן לתיכנון של ציקלון. התיכנון הוא צינור 2 צול שיתחבר לצינור שממנו טוענים את הפולים ויעבור מעל התוף עד שיגיע לכניסת המפוח שימוקם בחלק האחורי של הקולה.( די דומה למה שרואים בהרבה קולים מסחריים). השאלה היא אם יש פרמטרים חשובים שצריך לקחת בחשבון בתיכנון מעבר למראה חיצוני שתיארתי כרגע,:
האם יש חשיבות לגובה שהמפוח ימוקם?
האם יש חשיבות לאורך וקוטר הצינור הצינורות ( כניסה ויציאה)
האם חייב שהצינור יהיה כמו קונוס או שהוא יכול להיות באותו קוטר כל האורך?
בקיצור אשמח לקבל כל מידע בתיכנון ציקלון לקולה תוף חצי קילו.
האם יש חשיבות לגובה שהמפוח ימוקם?
האם יש חשיבות לאורך וקוטר הצינור הצינורות ( כניסה ויציאה)
האם חייב שהצינור יהיה כמו קונוס או שהוא יכול להיות באותו קוטר כל האורך?
בקיצור אשמח לקבל כל מידע בתיכנון ציקלון לקולה תוף חצי קילו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כדאי שהצינור של הציקלון יכנס ב 45 מעלות לתוף בנקודה העליונה ביותר שאפשר
עשן רוצה לעלות למעלה אז בדרך כלל כל פינוי העשן מתבצע כלפי מעלה והמוץ נופל למטה ופה זה פחות משנה כמה למטה
עשן רוצה לעלות למעלה אז בדרך כלל כל פינוי העשן מתבצע כלפי מעלה והמוץ נופל למטה ופה זה פחות משנה כמה למטה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

היי עופר
הצינור של טעינת הפולים אכן מתחבר ב-45 מעלות לתוף בחלק העליון ביותר וזה כדי שהפולים יחליקו פנימה לתוף בקלות ולא ישארו חלק בחיבור אבל החיבור של הצינור שמגיע מהציקלון מתחבר לאותו צינור טעינת פולים ב-90 מעלות, אתה רואה עם זה בעיה?
המפוח בעצם אמור לשאוב אוויר מהתוף (מחורר) ולהוציא את העשן דרך הצינור החוצה, השאלה היא איך בדיוק בתיכנון אני אמור לגרום למוץ ליפול למטה ולא לעוף החוצה יחד עם העשן?
בנוסף האם יש חשיבות ליצירת הקונוס בצינור שיורד למטה לכיוון אוסף המוץ?
הצינור של טעינת הפולים אכן מתחבר ב-45 מעלות לתוף בחלק העליון ביותר וזה כדי שהפולים יחליקו פנימה לתוף בקלות ולא ישארו חלק בחיבור אבל החיבור של הצינור שמגיע מהציקלון מתחבר לאותו צינור טעינת פולים ב-90 מעלות, אתה רואה עם זה בעיה?
המפוח בעצם אמור לשאוב אוויר מהתוף (מחורר) ולהוציא את העשן דרך הצינור החוצה, השאלה היא איך בדיוק בתיכנון אני אמור לגרום למוץ ליפול למטה ולא לעוף החוצה יחד עם העשן?
בנוסף האם יש חשיבות ליצירת הקונוס בצינור שיורד למטה לכיוון אוסף המוץ?
-
- תמונה של התיכנון
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם ככה אז אוסף המוץ לא מחובר מאחורה לתןף (כמו אצל אבגי) - גם ב quest ha סידור כזה.
לגבי ציקלון - יש פה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7% ... 7%99%D7%AA
אם אתה באמת רוצה להבין.
בתכלס - בשואב אבק dyson יש סוג של פילטר לאויר שמוזרם.
זילבר עשה ציקלון אצלו וזה עובד טוב - לא יודע מה הוא חישב שם.
תעבור ביוטיוב על ציקלון של dyson וככה יהיה לך יותר קל להבין (זה מה שאני הייתי עושה)
פה יש משהו פשוט יותר:
לגבי ציקלון - יש פה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7% ... 7%99%D7%AA
אם אתה באמת רוצה להבין.
בתכלס - בשואב אבק dyson יש סוג של פילטר לאויר שמוזרם.
זילבר עשה ציקלון אצלו וזה עובד טוב - לא יודע מה הוא חישב שם.
תעבור ביוטיוב על ציקלון של dyson וככה יהיה לך יותר קל להבין (זה מה שאני הייתי עושה)
פה יש משהו פשוט יותר:
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
היי שלומי מה נשמע?
הטמפרטורה העוברת דרך הציקלון קרובה מאוד לאותה הטמפרטורה בתא הקליה(בדראם).
לדעתי יש לבנות את הציקלון מחומר עמיד לכ200 מעלות. כל דבר אחר פשוט ישחק מהר מאוד.
מצורף מדריך המדריך בדיוק איך לבנות את הציקלון, מקווה שזה עוזר, אם אתה צריך עוד משהו תרים טלפון.
http://lumberjocks.com/SimonSKL/blog/10097
יוסי
הטמפרטורה העוברת דרך הציקלון קרובה מאוד לאותה הטמפרטורה בתא הקליה(בדראם).
לדעתי יש לבנות את הציקלון מחומר עמיד לכ200 מעלות. כל דבר אחר פשוט ישחק מהר מאוד.
מצורף מדריך המדריך בדיוק איך לבנות את הציקלון, מקווה שזה עוזר, אם אתה צריך עוד משהו תרים טלפון.
http://lumberjocks.com/SimonSKL/blog/10097
יוסי
@shlomyga
שלומי שלום,
בעיקרון, ציקלון הוא "מפריד חלקיקים" במינוח ההנדסי שלו.
ככזה, תכנון ציקלון אינו דבר פשוט. יש חשיבות לקונוס, זוית ואורך הקונוס. כניסת החלקיקים מבחינת ספיקה, טמפ', וכו'.
בגדול יש שני סוגים עיקריים של ציקלון: ציקלון דוחף (PUSH) - כלומר דוחפים את האויר עם החלקיקים לתוך הציקלון, והאויר שיוצא בצורה חופשית הינו נקי מחלקיקים.
ישנו גם ציקלון מושך (PULL) - וזה הציקלון שאתה מתאר, כלומר מפוח שיושב ביציאה מהציקלון ומושך אליו דרך הציקלון את החלקיקים, כאשר מה שעובר במפוח זה אויר נקי.
יציאת אויר נקי מהמפוח הינה תאורטית. הציקלון מפריד חלקיקים הגדלים וספיקות שהוא מתוכנן עבורם.
החלקיקים נכנסים כך שנוצר סחרור. בגלל חיכוך עם הדופן הם מאבדים מהירות ואז הכבידה מתחילה לשחק תפקיד וגורמת להם להתחיל לצנוח לקונוס. בקונוס מהירות הסחרור שלו עולה אך המרחק שלו מצינור היציאה גדל וכך הוא לא יכול להשאב החוצה ואז נופל פנימה.
אצלי בקולה (שלצערי מאז הפוסט האחרון לא יצא לי להמשיך מכל מיני סיבות, אך אל דאגה, אמשיך), מתוכנן ציקלון מושך כאשר אני מתכוון לקרר את האויר שמגיע אליו כדי שהמפוח לא יפגע.
עכשיו למעשי - יש באינטרנט המון אתרים המסבירים איך לתכנן ציקלון. מאחר ואין לנו צורך בהנדסה מדוייקת אזי קונוס עשוי פח דק יוכל לבצע את העבודה, את הקונוס יש לסגור עם ניטים/דבק אפוקסי או כל דבר אחר.
תחתית הקונוס נכנסת לתוך כלי קיבול למוץ, יכול להיות אפילו שק יוטה, קופסא וכו'.
החלק העליון של הקונוס יכול להיות סגור או שיש עליו גליל כאשר הכניסה מאוד קרובה לחלק העליון וצינור הכניסה "משיק" מבפנים כדי לתת לחלקיקים סחרור.
בחלק במרכז הגליל העליון או המכסה של הקונוס ישנו צינור יציאה אשר בולט מעל המכסה אך שקוע בתוך הקונוס בגדול לפחות 1.5 פעמים מקוטר צינור הכניסה. כלומר פתח הכניסה לצינור היציאה, נמצא מתחת לצינור הכניסה (המשיק) לפחות 1.5 פעמים קוטר צינור המשיק.
קוטר צינור היציאה צריך להיות באזור החצי קוטר הגדול של הקונוס. דבר זה אמור לייצר מהירות יציאה נמוכה דבר שיגרום למוץ לא לעלות מעלה ולצאת (בתקווה).
אני מתכנן לשים בכניסה לצינור היציאה רשת מסננת למוץ. המוץ מאוד קל וכדי להפריד אותו בצורה מוחלטת מהאויר צריך כמה ציקלונים מחושבים. אנחנו "מעגלים כמה פינות".
צדק מי שאמר שטמפ' הכניסה לציקלון מושך מאוד קרובה לטמפ' הקליה. כדאי לקרר ללא יותר מ- 50 מעלות, אז רוב המפוחים יעמדו במשיכה.
מקווה שעזרתי קצת.
אשר
שלומי שלום,
בעיקרון, ציקלון הוא "מפריד חלקיקים" במינוח ההנדסי שלו.
ככזה, תכנון ציקלון אינו דבר פשוט. יש חשיבות לקונוס, זוית ואורך הקונוס. כניסת החלקיקים מבחינת ספיקה, טמפ', וכו'.
בגדול יש שני סוגים עיקריים של ציקלון: ציקלון דוחף (PUSH) - כלומר דוחפים את האויר עם החלקיקים לתוך הציקלון, והאויר שיוצא בצורה חופשית הינו נקי מחלקיקים.
ישנו גם ציקלון מושך (PULL) - וזה הציקלון שאתה מתאר, כלומר מפוח שיושב ביציאה מהציקלון ומושך אליו דרך הציקלון את החלקיקים, כאשר מה שעובר במפוח זה אויר נקי.
יציאת אויר נקי מהמפוח הינה תאורטית. הציקלון מפריד חלקיקים הגדלים וספיקות שהוא מתוכנן עבורם.
החלקיקים נכנסים כך שנוצר סחרור. בגלל חיכוך עם הדופן הם מאבדים מהירות ואז הכבידה מתחילה לשחק תפקיד וגורמת להם להתחיל לצנוח לקונוס. בקונוס מהירות הסחרור שלו עולה אך המרחק שלו מצינור היציאה גדל וכך הוא לא יכול להשאב החוצה ואז נופל פנימה.
אצלי בקולה (שלצערי מאז הפוסט האחרון לא יצא לי להמשיך מכל מיני סיבות, אך אל דאגה, אמשיך), מתוכנן ציקלון מושך כאשר אני מתכוון לקרר את האויר שמגיע אליו כדי שהמפוח לא יפגע.
עכשיו למעשי - יש באינטרנט המון אתרים המסבירים איך לתכנן ציקלון. מאחר ואין לנו צורך בהנדסה מדוייקת אזי קונוס עשוי פח דק יוכל לבצע את העבודה, את הקונוס יש לסגור עם ניטים/דבק אפוקסי או כל דבר אחר.
תחתית הקונוס נכנסת לתוך כלי קיבול למוץ, יכול להיות אפילו שק יוטה, קופסא וכו'.
החלק העליון של הקונוס יכול להיות סגור או שיש עליו גליל כאשר הכניסה מאוד קרובה לחלק העליון וצינור הכניסה "משיק" מבפנים כדי לתת לחלקיקים סחרור.
בחלק במרכז הגליל העליון או המכסה של הקונוס ישנו צינור יציאה אשר בולט מעל המכסה אך שקוע בתוך הקונוס בגדול לפחות 1.5 פעמים מקוטר צינור הכניסה. כלומר פתח הכניסה לצינור היציאה, נמצא מתחת לצינור הכניסה (המשיק) לפחות 1.5 פעמים קוטר צינור המשיק.
קוטר צינור היציאה צריך להיות באזור החצי קוטר הגדול של הקונוס. דבר זה אמור לייצר מהירות יציאה נמוכה דבר שיגרום למוץ לא לעלות מעלה ולצאת (בתקווה).
אני מתכנן לשים בכניסה לצינור היציאה רשת מסננת למוץ. המוץ מאוד קל וכדי להפריד אותו בצורה מוחלטת מהאויר צריך כמה ציקלונים מחושבים. אנחנו "מעגלים כמה פינות".
צדק מי שאמר שטמפ' הכניסה לציקלון מושך מאוד קרובה לטמפ' הקליה. כדאי לקרר ללא יותר מ- 50 מעלות, אז רוב המפוחים יעמדו במשיכה.
מקווה שעזרתי קצת.
אשר
-
shlomyga
-
- חבר ותיק

היי אשר
תודה רבה על ההסבר המפורט, אכן קראתי המון ברשת אבל אין ספק שההסבר שלך עזר המון.
המפוח שהזמנתי מיצרן טייאואני, השאלה הראשונה ששאלתי הייתה מה בטמפ׳ המקסימלית שהוא יכול לעבוד בה מאחר וזה מיועד לקולה קפה שמגיע אפילו ל-250 מעלות והוא ענה שעד 200 מעלות צלזיוס לא תהיה בעיה.
על איזה רעיון חשבת כדי לקרר את האוויר שיעבור דרך המפוח?
תודה רבה על ההסבר המפורט, אכן קראתי המון ברשת אבל אין ספק שההסבר שלך עזר המון.
המפוח שהזמנתי מיצרן טייאואני, השאלה הראשונה ששאלתי הייתה מה בטמפ׳ המקסימלית שהוא יכול לעבוד בה מאחר וזה מיועד לקולה קפה שמגיע אפילו ל-250 מעלות והוא ענה שעד 200 מעלות צלזיוס לא תהיה בעיה.
על איזה רעיון חשבת כדי לקרר את האוויר שיעבור דרך המפוח?