Ceroffee CRF-800,
נתקלת במחיר? גודל הבאטש נשמע טוב.
עיצוב יפיפה, מעניין אם שיטת החימום הזו שוות ערך לחימום שמושג בקופה תוף רגיל.
תודה על השיתוף. העלת בודאי את מספר הצפיות במוצר שלהם בהרבה... עקב השיתוף פה.
אם לא הגעתם לסרטון דרך העמוד שלהם הנה קישור ישיר:
·היי ערב טוב,מיץ_פטל כתב:נתקלת במחיר? גודל הבאטש נשמע טוב.
...
גם אני נתקלתי במחיר הנ״ל בקופיטק 4000$.
שלחתי מייל ליצרן בכדי לנסות ולהבין עלויות מעודכנות, כמובן שאעדכן כשאקבל תשובה
יוסי
·הייshlomima כתב:גם הקולים החדשים של איבגי מצוידים באינפרא רד. מעניין איך זה משפיע על הקליה.
חבל שאיבגי לא משתתף פה בפורום ותורם מהידע שלו....
אני מבין יודע שאיבגי בונה קולים מעולים אך אני לא בטוח שבלתי ניתן למצוא תחליף זול יותר ולא פחות איכותי.
יש יצרן סיני שאני בקשר איתו לגבי קולה של 1 ק״ג בעלות של כ 2500$. מבטיח לעדכן.
מצורפת תמונה של הקולה.
יוסי
לא מצליח להבין למה קולה, שהוא מכונה מאוד פשוטה, עולה כל כך הרבה. מכונת כביסה בהשוואה היא מכונה שעובדת בצורה דומה (תוף מסתובב) אבל מסובכת הרבה יותר (משאבת מים, תכניות פעולה שונות, תוף גדול בהרבה, סחיטה, אטימה למים וכ"ו) ובכל זאת עולה הרבה פחות. ברור לי שמכונות כביסה מוכרים הרבה יותר, אבל בכל זאת הפערים ענקיים.
סביר להניח שאם אנסה לבנות קולה אחד בבית, כנראה שהגיע למחיר דיי יקר בגלל הזמנה של חלקים בכמות קטנה, אבל אני לא מבין למה קולה סיני מיצרן שמיצר מאות יחידות בשנה עולה 2500$.
ה cerofee בהחלט קולה פורץ דרך, ונראה שנבנה תוך התאמה לקולה חסר ידע ונסיון,אבל המחיר? WTF?
סביר להניח שאם אנסה לבנות קולה אחד בבית, כנראה שהגיע למחיר דיי יקר בגלל הזמנה של חלקים בכמות קטנה, אבל אני לא מבין למה קולה סיני מיצרן שמיצר מאות יחידות בשנה עולה 2500$.
ה cerofee בהחלט קולה פורץ דרך, ונראה שנבנה תוך התאמה לקולה חסר ידע ונסיון,אבל המחיר? WTF?
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
עלות תכנון פיתוח וייצור
במכונות כביסה שיש בכל בית העלויות האלה מתחלקות בין המון צרכנים.
ככל שלמוצר יש נישה קטנה יותר העלויות מתחלקות על פחות אנשים.
בנוסף אם צריך להשתמש בחלקים לא סטנדרטיים לצורך אפליקציה מסוימת העלות קופצת משמעותית.
אני מצטט חלק מכתבה על כיפת ברזל שבה המהנדסים שלה מסבירים את חלק מתהליך הפיתוח.
"נכון, כמדענים אנחנו חולמים לשבת במשרדים שלנו בלי מגבלות של זמן ותקציב ולפתח מוצרים מושלמים. אבל המציאות שונה, והאילוצים האלה הכריחו אותנו לשבור את הראש. יש כאן חלקים שזולים פי ארבעים מהחלקים שאנחנו קונים בדרך כלל. אני יכול לתת לכם אפילו סקופ – זה הטיל היחיד בעולם שמכיל רכיבים מ"טויז אר אס'".
סליחה?
"יום אחד הבאתי לעבודה מכונית צעצוע של הבן שלי. העברנו את זה בינינו וראינו שיש שם רכיבים שממש מתאימים לנו. יותר מזה אני לא יכול לספר.
"אחד הקווים המנחים בפרויקט היה לא להתחכם, לא להמציא דברים שכבר הומצאו קודם", אומר גיורא, בוגר הפקולטה להנדסה חקלאית (1976). "לכן הלכנו ליצרנים שונים ובדקנו אם יש להם טכנולוגיות רלוונטיות. הגעתי למשל ליצרן של משגר טילי ה'פטריוט' כדי לבדוק אפשרות לרכוש ממנו רכיבים מסוימים, אבל הוא רצה המון כסף – עשרות אלפי יורו – ולכן נאלצנו לפתח את זה לבד. התוצאה של הפיתוח העצמי היא רכיבים פשוטים וזולים בסדרי גודל".
\
ככל שלמוצר יש נישה קטנה יותר העלויות מתחלקות על פחות אנשים.
בנוסף אם צריך להשתמש בחלקים לא סטנדרטיים לצורך אפליקציה מסוימת העלות קופצת משמעותית.
אני מצטט חלק מכתבה על כיפת ברזל שבה המהנדסים שלה מסבירים את חלק מתהליך הפיתוח.
"נכון, כמדענים אנחנו חולמים לשבת במשרדים שלנו בלי מגבלות של זמן ותקציב ולפתח מוצרים מושלמים. אבל המציאות שונה, והאילוצים האלה הכריחו אותנו לשבור את הראש. יש כאן חלקים שזולים פי ארבעים מהחלקים שאנחנו קונים בדרך כלל. אני יכול לתת לכם אפילו סקופ – זה הטיל היחיד בעולם שמכיל רכיבים מ"טויז אר אס'".
סליחה?
"יום אחד הבאתי לעבודה מכונית צעצוע של הבן שלי. העברנו את זה בינינו וראינו שיש שם רכיבים שממש מתאימים לנו. יותר מזה אני לא יכול לספר.
"אחד הקווים המנחים בפרויקט היה לא להתחכם, לא להמציא דברים שכבר הומצאו קודם", אומר גיורא, בוגר הפקולטה להנדסה חקלאית (1976). "לכן הלכנו ליצרנים שונים ובדקנו אם יש להם טכנולוגיות רלוונטיות. הגעתי למשל ליצרן של משגר טילי ה'פטריוט' כדי לבדוק אפשרות לרכוש ממנו רכיבים מסוימים, אבל הוא רצה המון כסף – עשרות אלפי יורו – ולכן נאלצנו לפתח את זה לבד. התוצאה של הפיתוח העצמי היא רכיבים פשוטים וזולים בסדרי גודל".
\
איזה חלקים מיוחדים יש בקולה קפה? גוף חימום חשמלי או מבער גז, מנוע בסל"ד נמוך, מיסבים כדוריים, חישני טמפרטורה, מאוורר ובקר. כל החלקים האלה ניתנים לקניה באיביי ואינם יקרים במיוחד. הגוף הוא הדבר היחיד שצריך ליצר ואכן חיתוכים בלייזר והלחמות נירוסטה זה לא זול אם אתה מייצר רק אחד.
אם אתה מייצר כמה עשרות, המחיר הרבה יותר נמוך.
יש פורומים וסרטונים ביוטיוב של קולים שאנשים בנו לבד והם עלו הרבה פחות מ 2500$ למרות שיצרו רק יחידה אחת.
גם מכונת אספרסו היא מוצר נישה, מכונת E61 עם מחליף חום לדוגמה וגוף נירוסטה מלא, עולה כ 1500$ ולדעתי מורכבת הרבה יותר ליצור מאשר קולה קפה.
גם מכונת אספרסו כזאת מיצרים בסדרות קטנות, עם הרבה עבודת הרכבה ידנית.
אם אתה מייצר כמה עשרות, המחיר הרבה יותר נמוך.
יש פורומים וסרטונים ביוטיוב של קולים שאנשים בנו לבד והם עלו הרבה פחות מ 2500$ למרות שיצרו רק יחידה אחת.
גם מכונת אספרסו היא מוצר נישה, מכונת E61 עם מחליף חום לדוגמה וגוף נירוסטה מלא, עולה כ 1500$ ולדעתי מורכבת הרבה יותר ליצור מאשר קולה קפה.
גם מכונת אספרסו כזאת מיצרים בסדרות קטנות, עם הרבה עבודת הרכבה ידנית.
חברים יקרים,
אני חייב להגיד שאני ממש מופתע מהדברים שאני קורא, האם לא שמענו על היצע וביקוש ועל הדרך שזה משפיע על עקומת התמורה?
אני קצת לא מצליח להבין למה זה ניראה לנו לא בסדר שיצרן סיני דורש תשלום של כ2500$ וכאיבגי מציע קולה בכ 16000₪ זה בסדר גמור. אני חייב לציין שאני עמוק מאוד בתהליך בניית קולה ביתי והעלויות הייצור רחוקות מאוד מימה שאתם מציינים.
ביקרתי במפעל שמייצר מוצרי מטבח הראיתי לו את התוכניות והמחיר שהוא דרש הינו 8000₪ לכל גוף המכונה ללא חשמל. כמובן שזה לפני התמקחות ישראלית. עוד ציין בעל המפעל שישנה אפשרות להוזיל עלויות ע״י הזמנה כמות גדולה יותר או העתקת התוכניות לתוכנת סוליד( העתקה בלבד מוזילה בכ 3000₪).
בנוסף קיימת האפשרות לייצר לבד(כמובן שזה דורש ידע טכני וידיים עובדות), שזה מוזיל עלויות עד לכדי 2500₪ לכל הקולה כולו.
אני מבטיח לעדכן לגבי ההתקדמות ובעתיד להעלות תמונות
ערב טוב
יוסי
אני חייב להגיד שאני ממש מופתע מהדברים שאני קורא, האם לא שמענו על היצע וביקוש ועל הדרך שזה משפיע על עקומת התמורה?
אני קצת לא מצליח להבין למה זה ניראה לנו לא בסדר שיצרן סיני דורש תשלום של כ2500$ וכאיבגי מציע קולה בכ 16000₪ זה בסדר גמור. אני חייב לציין שאני עמוק מאוד בתהליך בניית קולה ביתי והעלויות הייצור רחוקות מאוד מימה שאתם מציינים.
ביקרתי במפעל שמייצר מוצרי מטבח הראיתי לו את התוכניות והמחיר שהוא דרש הינו 8000₪ לכל גוף המכונה ללא חשמל. כמובן שזה לפני התמקחות ישראלית. עוד ציין בעל המפעל שישנה אפשרות להוזיל עלויות ע״י הזמנה כמות גדולה יותר או העתקת התוכניות לתוכנת סוליד( העתקה בלבד מוזילה בכ 3000₪).
בנוסף קיימת האפשרות לייצר לבד(כמובן שזה דורש ידע טכני וידיים עובדות), שזה מוזיל עלויות עד לכדי 2500₪ לכל הקולה כולו.
אני מבטיח לעדכן לגבי ההתקדמות ובעתיד להעלות תמונות
ערב טוב
יוסי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מכונת כביסה אמורה לעלות פי 10 מקולה קפה אם מסתכלים על המורכבות שלה - כמה קונים יש למכונת כביסה לעומת קולה קפה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
יוסי, כל יצרן יכול לבקש מה שהוא רוצה על המוצר שלו, הלקוחות מחליטים בסוף אם הם קונים או לא.
קולים של קילו ומעלה מיועדים לבתי קפה או בתי קליה ולכן מתומחרים גבוה מאוד - למה? כי אפשר. בעל עסק מסתכל על זה כמכשיר עבודה שמתחיל להכניס כסף אחרי זמן מסויים. למשתמש ביתי מחיר כזה הוא מוגזם ולכן אני לא רואה קולים של איבגי אפילו אצל חובבים משקיענים במיוחד.
מה שמקפיץ את המחיר הוא תוספת המילה "קפה". ברגע שאתה מוסיף אותה למוצר מסויים המחיר קופץ בהרבה.
קח מיכל לסכו"ם מנירוסטה מאיקאה שעולה 30 ש"ח, תוסיף חתיכת מקל ושני ברגים, תקרא לזה cofee knok box ואתה יכול למכור את זה ב 150-250 ש"ח.
אם אתה חושב שאני צוחק, תחפש באיביי ו Aliexpress יש המון מוצרים כאלה.
עוד דוגמה - חתיחת גומי קטנה שעולה אולי שני שקלים, תקרא לה Cofee tamper mat והופ המחיר קופץ ל 80-100 ש"ח.
תנסה את אותו דבר עם מטחנה. תוסיך קפה לשם ומטחנת קפה זה כבר מוצר יקר מאוד.
באמת שאין קשר לכמויות, או לחזירות של היצרן - הכל באשמת המילה קפה.
קולים של קילו ומעלה מיועדים לבתי קפה או בתי קליה ולכן מתומחרים גבוה מאוד - למה? כי אפשר. בעל עסק מסתכל על זה כמכשיר עבודה שמתחיל להכניס כסף אחרי זמן מסויים. למשתמש ביתי מחיר כזה הוא מוגזם ולכן אני לא רואה קולים של איבגי אפילו אצל חובבים משקיענים במיוחד.
מה שמקפיץ את המחיר הוא תוספת המילה "קפה". ברגע שאתה מוסיף אותה למוצר מסויים המחיר קופץ בהרבה.
קח מיכל לסכו"ם מנירוסטה מאיקאה שעולה 30 ש"ח, תוסיף חתיכת מקל ושני ברגים, תקרא לזה cofee knok box ואתה יכול למכור את זה ב 150-250 ש"ח.
אם אתה חושב שאני צוחק, תחפש באיביי ו Aliexpress יש המון מוצרים כאלה.
עוד דוגמה - חתיחת גומי קטנה שעולה אולי שני שקלים, תקרא לה Cofee tamper mat והופ המחיר קופץ ל 80-100 ש"ח.
תנסה את אותו דבר עם מטחנה. תוסיך קפה לשם ומטחנת קפה זה כבר מוצר יקר מאוד.
באמת שאין קשר לכמויות, או לחזירות של היצרן - הכל באשמת המילה קפה.
היי שמוליק בוקר אור ושבת שלום
ברור לי שכל יצרן יכול לבקש כמה שיעלה בדעתו לגבי מוצר כזה או אחר.
אנחנו, הצרכנים מחליטים אם לקנות או לא ובכך אם נירצה או לא אנחנו קובעים את מחיר השוק.
אם אני מבין נכון את דבריך, עדיף לבנות (במידה ואפשר כמובן)לבד כל דבר הקשור לקפה.
אני לא מבין למה אנחנו כקבוצה לא מתאגדים, מקבצים את הידע למקום אחד, את היכולות במקום אחד וכן הלאה
והופכים למקצוענים שיכולים לבנות, לייצר קולה מדהים שיענה בדיוק על דרישותינו.
הרי אני בטוח שבין חברי הפורום יש את מי שיודע לכתוב בסוליד יש מי שיודע לייצר( למרות שלא חייבים את זה כי שישנם בתי מלאכה שישמחו לייצר עבורינו את הקולים.
האם אני טועה? האם אני לא מבין משהו?
בקיצר, ניראה לי ששווה לפתוח שרשור חדש בנושא.
תודה רבה
יוסי
ברור לי שכל יצרן יכול לבקש כמה שיעלה בדעתו לגבי מוצר כזה או אחר.
אנחנו, הצרכנים מחליטים אם לקנות או לא ובכך אם נירצה או לא אנחנו קובעים את מחיר השוק.
אם אני מבין נכון את דבריך, עדיף לבנות (במידה ואפשר כמובן)לבד כל דבר הקשור לקפה.
אני לא מבין למה אנחנו כקבוצה לא מתאגדים, מקבצים את הידע למקום אחד, את היכולות במקום אחד וכן הלאה
והופכים למקצוענים שיכולים לבנות, לייצר קולה מדהים שיענה בדיוק על דרישותינו.
הרי אני בטוח שבין חברי הפורום יש את מי שיודע לכתוב בסוליד יש מי שיודע לייצר( למרות שלא חייבים את זה כי שישנם בתי מלאכה שישמחו לייצר עבורינו את הקולים.
האם אני טועה? האם אני לא מבין משהו?
בקיצר, ניראה לי ששווה לפתוח שרשור חדש בנושא.
תודה רבה
יוסי