אספרסו, מקינטה ופרקולטור.
שלום..
בתור חובב קפה מושבע, אני סוג של מתרגש להיות כאן.
לאחר גלגולים רבים, שהתחילו משחור של עלית, היום אני משתמש במכונה של נספרסו ושותה לפחות חמישה כוסות נספרסו. אם נתעלם רגע מהעלות החודשית הגבוהה, נחשפתי לאחרונה למושגים כמו ״מקינטה״ ו-״פרקולטור״, שלא ידעתי על קיומם.
אשמח קודם אם מישהו יסביר לי את ההבדל בן השניים, וכמו כן, איך הקפה בכל אחד מהשיטות שונה בטעמו מאספרסו. האם הטעם הוא כמו של קפה שחור? והאם ניתן להשתמש בתערובת של קפה שחור רגיל שקונים בסופר?
שמתי לב שיש כאלה שמסבים את השימוש ממקינטות למכונות קפה, והפוך. אני לא מתכוון לזנוח את האספרסו של נספרסו, אבל בהחלט אשמח לשלב בן שני הדברים באמצעות אחת מהשיטות שהזכרתי או אפילו בשתיהן.
תודה.
בתור חובב קפה מושבע, אני סוג של מתרגש להיות כאן.
לאחר גלגולים רבים, שהתחילו משחור של עלית, היום אני משתמש במכונה של נספרסו ושותה לפחות חמישה כוסות נספרסו. אם נתעלם רגע מהעלות החודשית הגבוהה, נחשפתי לאחרונה למושגים כמו ״מקינטה״ ו-״פרקולטור״, שלא ידעתי על קיומם.
אשמח קודם אם מישהו יסביר לי את ההבדל בן השניים, וכמו כן, איך הקפה בכל אחד מהשיטות שונה בטעמו מאספרסו. האם הטעם הוא כמו של קפה שחור? והאם ניתן להשתמש בתערובת של קפה שחור רגיל שקונים בסופר?
שמתי לב שיש כאלה שמסבים את השימוש ממקינטות למכונות קפה, והפוך. אני לא מתכוון לזנוח את האספרסו של נספרסו, אבל בהחלט אשמח לשלב בן שני הדברים באמצעות אחת מהשיטות שהזכרתי או אפילו בשתיהן.
תודה.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
קודם כל ברוך הבא 
קפה ממקינטה נחלט בלחץ נמוך ונקרא מוקה, בשונה מאספרסו שנחלט בלחץ גבוה ומשחור שנחלט ללא לחץ בכלל. טעמו קרוב יותר לאספרסו משחור אך שונה, מריר יותר ועדין יותר. קפה משובח ממקינטה (טרי שנקלה החודש ולא בן שנה, ושנטחן דקה לפני השימוש) טעים מאד! לא מומלץ להשתמש בקפה מהסופר. רצוי מאד לקנות מטחנה ולקנות קפה טרי.
קפה ממקינטה נחלט בלחץ נמוך ונקרא מוקה, בשונה מאספרסו שנחלט בלחץ גבוה ומשחור שנחלט ללא לחץ בכלל. טעמו קרוב יותר לאספרסו משחור אך שונה, מריר יותר ועדין יותר. קפה משובח ממקינטה (טרי שנקלה החודש ולא בן שנה, ושנטחן דקה לפני השימוש) טעים מאד! לא מומלץ להשתמש בקפה מהסופר. רצוי מאד לקנות מטחנה ולקנות קפה טרי.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מקינטה :
http://www.htcafe.co.il/article01665.%D ... D7%95.html
השם קצת מטעה כי זה מוקה ולא אספרסו וזאת לא מקינטה רגילה אלא מקינטה בלחץ גבוה יותר שנקראת בריקה.
פרקולטור לא נמכר בארץ ולא קיים בשום מקום חוץ מארה"ב. למה שבארץ קוראים פרקולטור קוראים פילטר דריפ (חשמלי)
http://www.htcafe.co.il/article01665.%D ... D7%95.html
השם קצת מטעה כי זה מוקה ולא אספרסו וזאת לא מקינטה רגילה אלא מקינטה בלחץ גבוה יותר שנקראת בריקה.
פרקולטור לא נמכר בארץ ולא קיים בשום מקום חוץ מארה"ב. למה שבארץ קוראים פרקולטור קוראים פילטר דריפ (חשמלי)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מקינטה זה לא אספרסו - זה קפה אחר כי הוא לא נחלט בלחץ
בנספרסו יש קפסולה של 5.5 גרם קפה ויש משאבה שמפעילה לחץ חליטה.
לא יוצא קפה כמו ממקינטה ולא כמו בוץ - יש משאבה שמפעילה לחץ על הקפה.
במכונת אספרסו נורמלית עם קפה טחון מוציאים אספרסו יותר טוב מנספרסו כי יש לך יותר שליטה על הפקת הקפה.
בכל מקרה לאספרסו צריך מטחנה שמאפשרת דיוק גבוה, קפה מהסופר נועד לקפה שחור וזה כל מה שאפשר לעשות איתו.
במכונת אספרסו נורמלית עם קפה טחון מוציאים אספרסו יותר טוב מנספרסו כי יש לך יותר שליטה על הפקת הקפה.
בכל מקרה לאספרסו צריך מטחנה שמאפשרת דיוק גבוה, קפה מהסופר נועד לקפה שחור וזה כל מה שאפשר לעשות איתו.
תודה רבה. אבל שוב, לא התכוונתי לאפסרסו.דבוטאנט כתב:מקינטה זה לא אספרסו - זה קפה אחר כי הוא לא נחלט בלחץ
בכל מקרה לאספרסו צריך מטחנה שמאפשרת דיוק גבוה, קפה מהסופר נועד לקפה שחור וזה כל מה שאפשר לעשות איתו....
יש לי כבר מכונה שאני מאוד מרוצה ממנה, והיא תמשיך להישאר אצלי.
אבל מכיוון שאני אוהב גם את טעמו של קפה הבוץ הישן והטוב, חשבתי להוסיף מכונה שתעשה לי את העבודה. ולכן (כפי שכתבתי בראשית הפוסט) נחשפתי לשני מושגים חדשים: מקינטה ו-פרקולטור.
שאלתי הייתה מה ההבדל ביניהם והאם באחד מהם ניתן להפיק קפה מאבקת קפה שחור שקונים בסופר, נניח של עלית.
עוד הבנתי (מכם) שמקינטה היא יותר מתאימה לאלה שרוצים קפה מרוכז ואיכותי יותר, קפה של אפסרסו רק עדין ומריר יותר - טהור יותר. אבל שאלתי עדיין נותרה, נניח ואצליח למצוא פרקולטור מקורי (אפילו מחו"ל) האם אוכל להשתמש בה על-מנת להכין ממנה קנקן קפה שחור (כמו קפה בוץ שעליו דיברתי מקודם) או שהייעוד שלה הוא לסוג קפה אחר בכלל...
תודה.
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לכל צורת חליטה יש את הקפה המתאים לה, אם זה מבחינת זן הקפה , רמת הקליה ועובי הטחינה שלו.
וכך גם הטעם של הקפה שונה לחלוטין.
וכך גם הטעם של הקפה שונה לחלוטין.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

בקיצור, אם אתה אוהב קפה בוץ תכין אותו עם קפה איכותי וטרי. אין מכונה שמכינה אותו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

NAX זה לא פרקולטור זה דריפ.
תבדוק בויקיפדיה מה זה פרקולטור (לא קיים בארץ)
תבדוק בויקיפדיה מה זה פרקולטור (לא קיים בארץ)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

נכון - אבל לא בטוח שאתה רוצהץ מקינטה עדיפה כי הקפה זולג למיכל נפרד פעם אחת ולא מתבשל יותר.
בקיצור - אתה יכול קלנות פיטר נייר צליטה ולבדוק מה הטעם של דריפ, לקנות מקינטה ולשתות ממנה.
אחר כך אולי תחליט שאתה אוהב הכל.
בקיצור - אתה יכול קלנות פיטר נייר צליטה ולבדוק מה הטעם של דריפ, לקנות מקינטה ולשתות ממנה.
אחר כך אולי תחליט שאתה אוהב הכל.
אתה צודק בהחלט, אני בטוח שאוהב את שניהם.דבוטאנט כתב:נכון - אבל לא בטוח שאתה רוצהץ מקינטה עדיפה כי הקפה זולג למיכל נפרד פעם אחת ולא מתבשל יותר.
אחר כך אולי תחליט שאתה אוהב הכל....
יש בעיה אחת עם המקינטה, נניח ואני מכין לי קנקן קפה, ושם לידי (בזמן עבודה על הנייד או מול מסמכים וכו׳), במקינטה הקפה מתקרר, אבל בפרקולטור יש לי אפשרות לחמם בלחיצת כפתור.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

המכשיר ש'מחמם' את הקפה אחרי שהוא כבר מוכן פשוט הורס אותו.. עדיף להשקיע כמה דקות בהכנת כוס קפה חדשה באחת מצורות ההכנה האחרות מאשר לחמם קפה שכבר הוכן קודם.