זה המכונות אותם השוואתי:
1. נספרסו עם מקציף בעלות של 1000 ש"ח
2. ייבוא אישי של מכונת קפה מליטה סולו בעלות של 1700 ש"ח
נתחיל בחישוב קצר של המחיר של הקפה בקפסולת נספרסו. זה בעצם מביא אותך למספר המדהים לק"ג שהם גובים עבור הקפה
1 קפסולה = 5 גרם = 2.24 ש"ח = 448 שקל לקילו
בשימוש במכונה וקפה טחון זה העלות
200 מנות = 7 גרם למנה = 1.4 ק"ג = 98 שח (לפי 70 שח לקילו) = 0.49 ש"ח למנה (כלומר 1.75 הבדל בכל מנה שתכין)
בהנחה שזוג שותה בממוצע 3 מנות קפה ביום (מתבסס על שימוש אמיתי שלי במשך 3 שנים) וקיימת התלבטות השוותי בין המכונות הבאות:
1. ההבדל במחירים שהוא 700 שקלים ייסגר אחרי 3.5 חודשים והחסכון השנתי לאחר מכן יהיה 1916.25 שח.
2. הפשטות של הכנת כוס קפה בלחיצה נשמרת בשני ההשוואות ויש אפשרות למגוון בלתי נגמר של יצרני פולים.
3. למכונה הזו ספציפית יש איכות קפה מאוד גבוהה בזכות היכולת שלה לייצר מעין preinfusion בראש החליטה
זה לדעתי האופציה העדיפה, כמובן ההבדל השנתי העצום בין האופציות מתחיל לדחוף את המשתמש שמחפש יותר מהקפה שלו לעבר מכונות הקפה הידניות
*כמובן שאם משחקים עם הנתונים של המכונה האוטומאטית ושל עלות הפולים ניתן להגיע למספרים אחרים והקומפטיות של נספרסו והחוויה שהם מספקים כמו כן משחקים תפקיד לטובתם, אבל מבחינת עלות קפה נטו יוצא שמשלמים הרבה על כל כוס קפה.
גילוי נאות נוסף- שאני עשיתי את ההשווה הזו לעצמי לפני שלוש שנים הלכתי לבסוף על הנספרסו עקב כך שאז מכונות אוטומאטיות עלו יותר לכיוון ה-4-5K והחוויה הרגישה לי פחות קלה לשימוש ושיקית בנספרסו