השוואה בין נספרסו למכונה אוטומאטית

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
Nax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה ביצעתי עבור חבר השוואה בין השניים ונדהמתי מהתוצאה:
זה המכונות אותם השוואתי:

1. נספרסו עם מקציף בעלות של 1000 ש"ח
2. ייבוא אישי של מכונת קפה מליטה סולו בעלות של 1700 ש"ח

נתחיל בחישוב קצר של המחיר של הקפה בקפסולת נספרסו. זה בעצם מביא אותך למספר המדהים לק"ג שהם גובים עבור הקפה
1 קפסולה = 5 גרם = 2.24 ש"ח = 448 שקל לקילו :@ ! שזה העלות של 200 קפסולות.

בשימוש במכונה וקפה טחון זה העלות
200 מנות = 7 גרם למנה = 1.4 ק"ג = 98 שח (לפי 70 שח לקילו) = 0.49 ש"ח למנה (כלומר 1.75 הבדל בכל מנה שתכין)

בהנחה שזוג שותה בממוצע 3 מנות קפה ביום (מתבסס על שימוש אמיתי שלי במשך 3 שנים) וקיימת התלבטות השוותי בין המכונות הבאות:
1. ההבדל במחירים שהוא 700 שקלים ייסגר אחרי 3.5 חודשים והחסכון השנתי לאחר מכן יהיה 1916.25 שח.
2. הפשטות של הכנת כוס קפה בלחיצה נשמרת בשני ההשוואות ויש אפשרות למגוון בלתי נגמר של יצרני פולים.
3. למכונה הזו ספציפית יש איכות קפה מאוד גבוהה בזכות היכולת שלה לייצר מעין preinfusion בראש החליטה

זה לדעתי האופציה העדיפה, כמובן ההבדל השנתי העצום בין האופציות מתחיל לדחוף את המשתמש שמחפש יותר מהקפה שלו לעבר מכונות הקפה הידניות :)

*כמובן שאם משחקים עם הנתונים של המכונה האוטומאטית ושל עלות הפולים ניתן להגיע למספרים אחרים והקומפטיות של נספרסו והחוויה שהם מספקים כמו כן משחקים תפקיד לטובתם, אבל מבחינת עלות קפה נטו יוצא שמשלמים הרבה על כל כוס קפה.

גילוי נאות נוסף- שאני עשיתי את ההשווה הזו לעצמי לפני שלוש שנים הלכתי לבסוף על הנספרסו עקב כך שאז מכונות אוטומאטיות עלו יותר לכיוון ה-4-5K והחוויה הרגישה לי פחות קלה לשימוש ושיקית בנספרסו

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #2 

לדעתי ההשוואה לוקה בחסר ממספר סיבות.
1. לא בטוח שהמכונה האוטומטית תשתמש דווקא ב-7 גרם קפה. הסאקו למשל משתמש בין 7 ל-9 גרם קפה, תלוי בכוונון.
2. המכונות האוטומטיות הרבה יותר נתונות לקלקולים מאשר המכשיר של נספרסו (אפשר אולי להחריג את התפלץ הזה שלהם ששואב חלב, שגם לדעתי נתון לקלקולים).
3. האוטומטיות דורשות יותר תחזוקה (פירוק, ניקוי וריקון פח האשפה).
4. ההקצפה באירוצ'ינו של נספרסו לדעתי טובה לאין שיעור לעומת הקצפה של מכונה אוטומטית בסיסית
5. לקנות קפה קלוי איכותי ב-70 ש"ח קצת קשה. הייתי בונה לכיוון ה 100-130 ש"ח לקילו.

ואחרון חביב, הטעם.
מעולם לא טעמתי קפה ממכונה אוטומטית שאפילו מתקרב בטעמו לנספרסו. כמובן, הנספרסו לא מדהים, אבל בעוד כל מכונה אוטומטית שטעמתי הוציאה פיפי בלתי ראוי לשתייה, הנספרסו מוציאה אספרסו ראוי לשתייה בלית ברירה אחרת.

כמובן, אין ספק שהעלות הכוללת של מכונה אוטומטית + שימוש נמוכה משמעותית, גם אחרי ההערות, השאלה היא אם מוכנים להתפשר. מבחינתי, אין סיכוי בכלל. אם כל מה שיש זה מכונה אוטומטית, אני מעדיף פשוט לא לשתות קפה.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #3 

גם לדעתי ההשוואה לא נכונה, היא צריכה ליות פר כוס ולא לפי גרם.
קפסולה אחת ב 2.24 אתה אומר ומקילו תוציא מקפה קלוי בערך 100 כוסות במקרה הטוב וזה יעלה לך בין 90 ל 130 ש"ח פלוס מינוס, תמיד יש יותר זול ויותר יקר ולכן זה בערך 1.2 לכוס.
המחיר הוא לא תמיד העניין, הטעם האישי הוא העניין.
המליטה מכונה טובה לדעתי, יש לי לקוח שיש לו מליטה ואחרי שכיוונתי את המטחנה מעבר להגדרות יצרן (היה צריך לפרק את כל המכונה) היא הוציאה קפה טוב מאוד, לא כמו ממכונה חצי אוטומטית אבל בהשוואה לנספרסו היא הוציאה קפה מעולה.
כמובן שזה עניין של טעם.
בכל מקרה עדיף לקנות מכונה טובה כי ההוצאה החודשית תהיה בערך חצי מעלות הקפסולות וזה הבדל של 100-200 ש"ח לחודש.
בהצלחההההההההההההההה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

Nax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

את האמת הלכתי בכוונה על ה-best case ולקחתי את השיקולים לפי כמות הגרמים המינימאלית לכוס ועלות הפולים הנמוכה ביותר.

אבל גם אם נשחק עם הנתונים אחרת העלות של כוס קפה בנספרסו היא יקרה מאוד בהשוואה לכל כוס קפה אחרת, ולדעתי רוב האנשים לא מסתכלים על זה שהם רוכשים את המכונה ולכן רציתי להעלות את המודעות לזה.

בשביל הדוגמה בואו נעשה את אותה השוואה לפי ה-normal case של 9 גר לשוט ו100 שקל לקילו פולים.
3 כוסות ביום, בקפסולות של נספרסו = 1080 קפסולות בשנה = 2419 ש"ח
3 כוסות ביום, מכונה אוטומאטית = 1080 כוסות בשנה = 9.72 ק"ג קפה = 972 ש"ח
חסכון לעומת נספרסו = 1447 ש"ח לשנה, חסכון של 1.34 ש"ח לכוס

עכשיו בוא נעשה את ההשאווה לפי ה-worst case של 11 גר לשוט ו130 שקל לקילו פולים
3 כוסות ביום, בקפסולות של נספרסו = 1080 קפסולות בשנה = 2419 ש"ח
3 כוסות ביום, מכונה אוטומאטית = 1080 כוסות בשנה = 11.88 ק"ג = 1544 ש"ח
חסכון לעומת נספרסו = 874.6 ש"ח לשנה, חסכון של 0.81 ש"ח לכוס.

@Nemesis אני מסכים עם רוב מה שכתבת אבל חייב לציין ששתיתי מכונות אוטומאטיות שהיו טובות יותר מנספרסו וזה היה ב-90% מהפעמים בזכות הפולים. בנוסף רוב האנשים לא שותים אספרסו ולכן ברגע שאתה מוסיף סוכר וחלב מרבית האנשים לא ירגישו בדקויות של נספרסו לעומת כוס ממכונה אוטומאטית.

@NEGRO הייתי שמח לשמוע מה בדיוק עשיתם מתחת למכסה של המליטה, נשמע מעניין

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #5 

בסאיקו גירו שהיתה להורים שלי (לפני שזרקו אותה אחרי שהתקלקלה אינספור פעמים) אפילו בקפוצי'נו מרגישים את ההבדל בצורה מורגשת.
ייתכן ואפשר לבצע כיול מחוץ להגדרות יצרן כפי שעשה גלעד, השאלה היא גם מה זה עושה לאחריות ולאמינות המכונה.

בשורה התחתונה אני מסכים איתך שלקפוצ'ינו מכונה אוטומטית יכולה להיות אולי סבירה, כמובן בהנתן מכונה אוטומטית טובה, והעלויות נמוכות הרבה יותר.
לאספרסו, חובת ההוכחה על המכונה, בינתיים עדיין לא טעמתי קפה ממכונה אוטומטית שישנה את דעתי :)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #6 

אני חייב לציין לטובה את המליטה כמכונה אוטומטית, היא הטובה ביותר מבין האוטומטיות שיצא לי לטעום. היא נמצאת אצל לקוחות שלי, ולצערי אין באפשרותי להחליף את הפולים בכדי לבדוק האם באמת לטעמי היא טובה יותר מנספרסו. בפולים הנוכחיים שלהם, זה לא המצב, למרות ששוב - זה בהחלט ניתן לשתייה בניגוד לכל אוטומטית אחרת שטעמתי.

לגבי נספרסו - זה בהחלט בא עם מחיר. רוב המכונות שלהם זולות להפליא, אבל הקפה יקר מאוד. צריך אבל לזכור מה מקבלים עם נספרסו (חלק מהדברים מעניינים אחד וממש לא מעניינים אחר, אבל אי אפשר להתעלם מהם):
1. פשטות תפעול וניקוי. כן, אפילו הרבה יותר פשוט מאוטומטית.
2. אפשרות בחירה בכל רגע נתון. בן בית אחד אוהב קפה חזק, השני נטול קפאין, השלישי חלש והאורח רוצה קפה בטעם קרמל - בנספרסו אין שום בעיה. כל אחד שם איזו קפסולה שהוא רוצה. לך תחליף קפה במכונה אוטומטית.
3. עקביות. אתה שם קפסולה ואתה יודע מה תקבל. עם קפה טרי, זה הרבה יותר קשה ונתון לשינויים, גם בלי לשנות את ההגדרות במכונה, ואת ההבדלים האלה כבר טעמתי עם אותה מליטה ואותם פולים.
4. עיצוב. כמובן שאפשר להתווכח על זה.
5. תחושת מוצר היוקרה. הפרסומות, החנויות והשירות.

בלי שום קשר, אני עדיין מחכה לאוטומטית שתשבור את השוק. לא מצליח להבין למה מכונה ומטחנה ב-1,500 ש"ח מוציאים קפה הרבה יותר טוב מאוטומטית ב-6,000 ש"ח ומעלה. לפעמים נשבר מההתעסקות הבלתי נגמרת בשביל אספרסו טוב, אבל שוב ושוב מגלים שפשוט אין ברירה. איך החברות עוד לא עלו על הפתרון?

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #7 

עכשיו עשיתם לי חשק לעבור גם לכזו אוטומטית ולחסוך על הנספרסו. האמת שבבית אנחנו שותים פחות או יותר 80% מהזמן את אותה קפסולה, לכן מגוון הטעמים לא כזה רלוונטי. מה שכן - בדיקה מהירה מראה שהזמנה מאמאזון גרמניה תעלה 1800 שקל, ולקנות בארץ 4300.

Nax - ניסית את המכונה הזו איפשהו לפני שקנית?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #8 

מה שעשינו אני והבעלים של המכונה זה לפרק את כל הפנלים עד שמגיעים למטחנה, הרמנו את דיסקית מגבלת כיוון דרגות הטחינה ומיקמנו אותה מחדש כך שדרגות הטחינה הניתנות לכיוון כעת הן בטווח של טחינה יותר דקה (מקווה שהבנת אותי).
כך שבעצם הדרגה הגסה ביותר הניתנת לכיוון היא יותר דקה מהדרגה הגסה יותר קודם.
אני לא יודע מה זה עושה לאחריות אבל לא הוחלף כלום ואני לא חושב שיש דרך לדעת ששיחקנו בדרגות הטחינה.
לגבי השאלה למה מכונה פלוס מטחנה יכולה להוציא קפה יותר טוב מאוטומטית יקרה, זו שאלה טובה, בעיקרון כל מטחנה פשוטה כמו איי מיני, לליט וכו' הן הרבה יותר טובות מהמטחנות באוטומטיות ולכן איכות הטחינה טובה יותר, גוף החליטה באוטומטיות הוא פלסטיק לעומת ראשי חליטה מאסיביים יותר גם במכונות הפשוטות.
כיוון המטחנה במכונה האוטומטית הוא חובה ולא ניתן להוציא קפה נורמלי בלי לעשות זאת נכון. לצערי במליטה שהוציאה קפה טוב מאוד, כיוון המטחנה היה הרבה יותר מסובך מאשר בסאקו.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #9 

האם זה אומר שקפה שנטחן במטחנה ומוכנס
לתא המיועד לכך במכונה אוטומטית ישתפר ?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #10 

האמת אבי שניסיתי את זה פעם אחת וזה היה יותר טוב אבל לא בדקתי את זה לעומק, בעיקרון כן אבל מה שלא בחנתי לעומק, אני לא יכול להתחייב עליו :-)
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #11 

ra כתב:האם זה אומר שקפה שנטחן במטחנה ומוכנס