יש בבוסטון הרבה מקומות מצויינים.
באתי לכתוב לך המלצות ואז קראתי שלא אהבת מה שהגישו לך בRender, ו(בדיוק כמו השרשור של מוטי מלפני זמן)לכן נראה לי שהבעיה פה היא לא שהם לא יודעים להכין אספרסו (תאמיני לי, הם יודעים. תדברי איתם שלוש דקות ותשתכנעי.) אלא שהאספרסו שהם מכינים לא תואם את מה שאת מכירה ומצפה לו ( ופה תתקני אותי אם אני טועה): תערובת (ולא חד זני) כהה יחסית (איזור פיצוץ שני) איטלקית קלאסית (נניח שיש דבר כזה).
הם מכוונים למקום אחר לגמרי, וזה בסדר גמור לא לאהוב את זה. (אבל לפחות תנסי לתת צ'אנס לדריפ שלהם, את חייבת!)
אם את מחפשת אספרסו קלאסי הייתי ממליץ לך מאוד ללכת למקום שנקרא 4A Coffee, הוא נמצא בברוקליין על רחוב הארווארד, הבעלים שם קולה את הקפה במקום בעצמו, הוא מאוד נחמד, והוא קולה די כהה, סביב מה שגלעד-נגרו קולה. יש שם מכונת Slayer מאוד מרשימה.
http://www.4acoffee.com/
אפשרות נוספת היא ללכת לPeet's, גם שם סביר מאוד להניח שתקבלי מה שאת מחפשת. זה תלוי בריסטה אבל הסניפים שהיה לי בהם ניסיון טוב זה הסניף בברוקליין (גם הוא על רחוב הארוורד) והסניף בקיימברידג' (סביב שדירות מסצ'וסטס).
אם את אוהבת דריפ איכותי אלו המקומות שהייתי ממליץ עליהם (שוב, סגנון קלייה שונה, אם אין לך סבלנות את יכולה להיצמד רק להמלצות שלמעלה. אבל בדריפ הכל יותר קל לעיכול. לדעתי אם תתני להם צ'אנס בגזרת האספרסו את יכולה לגלות עולם חדש, אבל זה עניין לשרשור אחר) [יש לסגנון קלייה-חליטה הזה הזה שם, אבל אני לא אוהב להשתמש בו, משהו שקשור לים ואחריו מספר]:
Goerge Howell Coffee (נמצא בניוטון, קצת חור אבל מאוד מאוד שווה את הנסיעה, לדעתי!)
Barismo (בית קלייה, נמצא בארלינגטון)
Dwelltime (קיימברידג')
Thinking cup (איזור דאונטאון בוסטון)
וכמו שהזכרת, Render זה מקום מצויין, שונה ממה שיש פה, אבל מצויין.