ננסה אחד אני?
פטיפון Lenco L75
תוכן: פטיפון לינקו L 75 משנות ה 70 במצב כמו חדש מחט נוספת מצורפת. במצב מושלם.
אזור מכירה: בת ים
איש קשר: מוז
חוות דעת:
לפני שאני מביע את דעתי, בואו נדבר טיפה על Lenco
Lenco AG of Oberburg היא חברה שווייצרית שפעלה עד אמצע שנות ה- 80 ועיקר תפארתה היתה בפטיפונים שייצרה.
חשוב להבחין בינה לבין השם Lenco שמופיע מידי פעם על שלל מוצרי אלקטרוניקה זולים, שאין לו שם קשר ליצרנית הפטיפונים עליה אני כותב.
חשוב גם לדעת ש- Lenco ייצרה את הפטיפונים שלה כ- יצרנית OEM עבור סדרה די גדולה של מותגים אחרים, הידועים שבהם: Goldring ו- Bogen. בניגוד ליצרניות OEM אחרות מאותם הימים (טומי פירט כאן לפני על BIC ועל CEC שהן דוגמאות טובות), Lenco מעולם לא התפשרה על איכות הייצור, ו- L75 הממותג "Lenco" זהה לחלוטין לזה הממותג "Goldring" וכיו"ב.
ככלל, החברה יצרה שני סוגים של פטיפונים: מונעי רצועה ומונעי גלגל (Idler). יש המחלקים את הפטיפונים של Lenco לאלו כבדי הצלחת ואלו הקלים, שזו חלוקה למעשה זהה.
אפשר באותה המידה לחלק אותם לפטיפונים נחשקים ובלתי נחשקים, ועדיין מדובר באותה חלוקה
עוד רגע טכני: ככלל, ניתן לחלק את עולם הפטיפונים לשלוש קבוצות:
- הנעה ישירה
- הנעת רצועה
- הנעת גלגל (Idler)
קטונתי מלשפוט מה עדיף. אני יכול לומר שה"הסטוריה" מספרת שהנעת הרצועה "נצחה" במובן זה שרוב הפטיפונים בעולם, ובוודאי רובם המוחלט של הפטיפונים ה"אודיופילים" הם מונעי רצועה עוד משנות ה- 50. אני יכול גם לומר שהתנסיתי אישית בפטיפונים מעולים מכל שלוש הדיסציפלינות, ושהחביבים עלי הם האידלרים.
רובם המוחלט של האידלרים כוללים מנוע המסובב גלגל אופקי, שבתורו מסובב את צלחת הפטיפון על ידי מגע בשפת הצלחת הפנימית. הנה כך עושה זאת ה- Thorens TD124:
Lenco נגשה לתכנון האידלר בצורה שונה, וכל הפטיפונים שלה מהסוג כוללים גלגל אידלר אנכי המסובב את הצלחת מתחתיתה ומונע על-ידי המנוע באמצעות ציר קוני. יש לכך שני יתרונות מרכזיים:
- ניתוק יעיל יותר של המנוע מהפלטה ומשלדת הפטיפון
- קשת מהירויות תמסורת לינארית, וכפועל יוצא יכולת כוונון מדוייקת מאוד של מהירות סיבוב הצלחת.
הנה תמונה:
ככלל, Lenco ייצרו שתי סדרות של אידלרים, או פטיפונים עם פלטה כבדה:
- סדרה L – L70, L75, L76, L77, L78
- סדרה B - B51,B52,B55,L58
נומר כך: אם רוצים להשתמש בפטיפון במצבו המקורי, צריך למצא L75, L78 (זהה ל- 75 + מנגנון הרמה אוטומטית לזרוע בסוף התקליט) או L76 (זהה ל- 75 רק יוצר באיטליה). פשוט, בשאר הדגמים הזרוע לא עומדת בשום קנה מידה מודרני לאיכות צליל.
אם רוצים את הפטיפון כבסיס לפרויקט, כל האידלרים טובים באותה המידה. הם כוללים צלחת כבדה, מנגנון אידלר שכמעט ולא השתנה לאורך השנים, ואת השאר ממילא בונים מחדש, או מחליפים.
אם יוצא לכם למצא L77 תתעלמו ממנו (ותספרו לי מייד) – הוא כולל את זרוע ה- P77, ואני מוכן לנהל דיון רציני בטענה שזו הזרוע הטובה אי פעם...
אה כן, הזרוע...
הבעיה הראשית של Lenco היא הזרוע המקורית. האמת, היא לא כזאת גרועה – טובה יותר, לדוגמא מה- TP11/16 של Thorens, או רבות מהזרועות המקוריות של אותם הימים. אני אפילו לא משוכנע שהיא נופלת מה- Linn Basic הראשונות. הבעיה היא שהיא לא משתמרת לאורך זמן. הזרוע בנויה מציר להב, הממוקם בתוך שתי קוביות גומי קשיחות עם חריץ V (אלו ה- V blocks הידועות לשמצה). בנוסף, הזרוע מורכבת משני חלקים המחוברים יחד באזור הציר. בפועל, לאורך השנים ה- V blocks, כולן ללא יוצא מהכלל, התייבשו ונשחקו, והחיבורים בין חלקי הזרוע נחלשו גם הם. התוצאה היא שזרועות שחלקן האחורי שקוע, והן נוטות על צידן היו הכלל, ולא היוצא ממנו, ונשמעות כפי שהן נראות. עד לפני כחמש שנים, לא היה לכך שום פתרון. לאחרונה, ולאור הביקוש הרב לפטיפון, שוב מיוצרים V blocks מחומרים מודרניים יותר ועמידים יותר, ומאפשרים להחזיר זרועות Lenco לזיו עלומיהן מאוד בקלות ובזול (כ- 15$). והשקיעה של חלקה האחורי של הזרוע? לא אסטטי, אבל גם לא משפיע כלל על איכות הצליל, אם לא מופרז (ולרוב אין בעיה).
הנה תמונה:
אם מעניין אותכם מידע נוסף קראו כאן -
http://www.lencoheaven.net/forum או כאן -
http://www.vinylengine.com/library/lenco.shtml
אז מה נשאר לנו?
אני מאוד אוהב Lenco. הם נשמעים נהדר אפילו במצבם המקורי (ובתנאי שהזרוע עברה החלפת V-blocks). לשם כך צריך לשמן את הצירים היטב (בעיקר את הציר הראשי) ולשחק עם המתלים של המנוע כדי לבודד אותו ביעילות מהשלדה של הפטיפון (לרוב תקין מלכתחילה). אם משקיעים את המאמץ, ה- Lenco במצבו המקורי, יודע להיות מאוד שקט, גם בהשוואה לטובי (ויקרי) הפטיפונים המודרניים.
ואז קיימת האפשרות לשדרג אותו! אפשר לבצע פרויקט די זול (קצת עץ, חיווט חדש ובעיקר זרוע חדשה – נניח 700-1000$ כולל הכל?) ולקבל איכות מדהימה. אפשר להשקיע הרבה יותר ולקבל פטיפון מהטובים בעולם (כך!) או שלא...
פרויקטים הם לא לכל אחד.
מחירים:
לפני 5 שנים אנשים התחננו שתקח מהם את ה- Lenco. הפטיפונים נמכרו בעשרות דולרים בודדים, או הושלכו לפח (כך מצאתי את ה- L75 שלי, את ה- L78 קנו הורי J ). היום פטיפונים בכלל, ו- Lenco בפרט הפכו לפרטי אספנות מאוד מבוקשים והמחירים עלו מאוד.
אני לא עוקב אחרי מכירות כמו טומי, אבל Lenco L75/78 במצב מקורי וטוב נמכרים בד"כ בטווח של 800-1200 ₪. יותר, אם הם כוללים זרוע חליפית, עוד יותר אם הם משודרגים ממש.
מה צריך לבדוק:
- ציר ראשי! אסור שיחרוק, או יהיו בו נקודות "קשות". באופן נורמאלי, אם מפעילים את המנוע ואז מפסיקים אותו, הצלחת צריכה להמשיך ולהסתובב, מכח האינרציה, בין 13 סיבובים (לערך ) לציר במצב מעולה ומשומן לאחרונה, ל- 6-7 לציר תקין אבל מוזנח ועם שמן יבש כנגב. אם פחות – לא לקנות, או להוריד מחיר.
- אידלר – חיבור המנוע צריך להעשות בלי שום חריקות/רעשים. אם מצליחים להרים את הצלחת (לפעמים תקועה) כדאי לבדוק אם האידלר עשוי ממתכת (לרוב) או פלסטיק. במקרה האחרון – לדבר על המחיר.
- זרוע – במידה ומעוניינים להשתמש בפטיפון במצב המקורי, לבדוק שהזרוע מסתובבת באופן חפשי לגמרי על הצירים, אינה נוטה ימינה או שמאלה, ושחלקה האחורי לא שקוע מדי. נחמד גם שמשקולת האנטי סקייטינג תהיה מצורפת, אבל אותה קל להחליף.
מחיר נקוב: 1700 ש"ח (לאחר הוזלה לאחרונה!)
מחיר הולם הוא נראה בתמונות במצב מצויין קוסמטית. בהנחה שכך, נניח 1200 ₪
מדד הלימות: 0.7